2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Jelentős mértékű tőkeemelést és akvizíciót tervez a Nordtelekom Nyrt. – a Beltáv ügyfelei és eszközei lehetnek a célpont

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p> <span class="inline inline-left"><a href="/node/51930"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image3_181.jpg" border="0" width="442" height="118" /></a></span></p><p>A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. jelentős mértékű tőkeemelést tervez, melynek célja a társaság növekedésének támogatása. A tőkeemelés keretében a vállalat jegyzett tőkéje minimum 25, de akár 125 százalékkal is bővülhet. A társaság Igazgatóságának tervei szerint a közlejövőben megvásárolhatják a Beltáv telekommunikációs társaság ügyfeleit és eszközeit maximum 200 millió forintos vételárért.<strong> </strong>

image3 181

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. jelentős mértékű tőkeemelést tervez, melynek célja a társaság növekedésének támogatása. A tőkeemelés keretében a vállalat jegyzett tőkéje minimum 25, de akár 125 százalékkal is bővülhet. A társaság Igazgatóságának tervei szerint a közlejövőben megvásárolhatják a Beltáv telekommunikációs társaság ügyfeleit és eszközeit maximum 200 millió forintos vételárért.

image3 181

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Nordtelekom Nyrt. jelentős mértékű tőkeemelést tervez, melynek célja a társaság növekedésének támogatása. A tőkeemelés keretében a vállalat jegyzett tőkéje minimum 25, de akár 125 százalékkal is bővülhet. A társaság Igazgatóságának tervei szerint a közlejövőben megvásárolhatják a Beltáv telekommunikációs társaság ügyfeleit és eszközeit maximum 200 millió forintos vételárért.

A Nordtelekom Nyrt. a gazdasági válság kirobbanását követően 2009-ben vezette be részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére. A tőzsdei megjelenés egyik fő célja az volt, hogy a telekommunikációs piacon a vállalat a konszolidáció egyik nyertese lehessen. A tőzsdei jelenlét által megkövetelt transzparencia jelentős mértékben erősítette a Nordtelekom pozitív megítélését. A társaság piaci pozíciója erősödött, a működés pénzügyi háttere folyamatosan stabil maradt. A Nordtelekom a gazdasági válság 2008-as kitörése előtt és azóta is nyereségesen gazdálkodik: 2010-ben 264 millió forintos árbevétel ért el. A pénzügyi válság által generált egyik legfőbb kihívást az ügyfelek pénzügyi fegyelmének romlása jelentette, azonban mára ez is normalizálódott.

A Nordtelekom vezetése az év elején a dinamikus növekedését tűzte ki célul, melyet nem csak organikus úton kíván megvalósítani. Ennek érdekében a részvénytársaság tulajdonosai tőkeemelésről döntöttek, melynek keretében a Nordtelekom alaptőkéje 25, de akár 125 százalékkal is emelkedhet. Mindez legalább 50.000 és legfeljebb 250.000 darab részvény kibocsátását jelenti 1.000 forintos névértéken, mely jelentősen meghaladja a jelenlegi 600 forint körüli tőzsdei részvényárat. A társaság Igazgatóságának tervei szerint a tőkeemelésből befolyó pénzből maximum 200 millió forintért megvásárolja a Beltáv Kft. eszközeit és ügyfeleit. Az akvizícióval kapcsolatos előkészítő tárgyalások elkezdődtek, a tranzakció során független tanácsadó, könyvvizsgáló végzi a megvásárolandó Beltáv eszközök értékelését. A Nordtelekom a következő években – többek között a tőkeemelés által biztosított pénzügyi források segítségével – tovább kívánja erősíteni a telekommunikációs piacon betöltött pozícióját. 

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.