Ülök a nagyapó fotelben, füstölög a szivarom. Most itthon vagyok, nem megyek sehova. És hideg van, bár szépen süt a nap. Olvasom a neten, amint egyik hazai sajtóorgánumunk felfedezi a hírt: A WikiLeaks ügyvédje megjegyzi: védence elleni eljárások „talán" a politikai üldözés azaz a nagyhatalmi bosszú eredményei.

 

Ülök a nagyapó fotelben, füstölög a szivarom. Most itthon vagyok, nem megyek sehova. És hideg van, bár szépen süt a nap. Olvasom a neten, amint egyik hazai sajtóorgánumunk felfedezi a hírt: A WikiLeaks ügyvédje megjegyzi: védence elleni eljárások „talán" a politikai üldözés azaz a nagyhatalmi bosszú eredményei.

Jó reggelt naiv emberek! Mintha ez eddig nem lett volna a napnál is világosabb. A titkosszolgálati gyakorlatban nem ismeretlen operáció bontakozik ki a szemünk előtt: bűnözővé nyilvánítani, tönkretenni, eltüntetni., kivallatni eltemetni. Ezek a kulcsszavak.

Nos nézzük a friss eseményeket. Svédország nemzetközi elfogatóparancsot ad ki ellene. A parancs formai hibás – az angolok teljesen jogosan – nem reagálnak. Nyilván az az összekötő aki ezt az ügyésznek diktálta nem volt teljesen otthon az európai elfogatóparancsok finomságaiban. Ezért ezt újra kiadták. És kérdés Anglia lép-e. Mert neki a WikiLeaks semmi kárt sem okozott. Sőt segített felmérni, szövetségese hogyan is vélekedik róla. A semleges svédek viszont akkor, ha elfogják biztosan kiadják valamilyen ürüggyel – például terrorizmus támogatása – az USA-nak. Ők most csak végrehajtók egy játszmában.

Az ausztrál hatóság viselkedése viszont furcsa. Ő ellenük sem tett semmit a WikiLeaks, ugyanakkor a legfelsőbb ügyész utasította a hatóságokat, vizsgálják meg, van a olyan törvénysértés, ami alapján mindenképpen lesittelhetik. Egy szuverén ország egy másik ország érdekét képviseli SAJÁT polgárával szemben. Ébresztő polgárok! Ennyire naivak vagytok?

A célfüggvény adott:Minden áron elnémítani, kivallatni, eltüntetni. Még akkor is, ha a folyamatnak semmi köze sincsen az igazságszolgáltatáshoz. Az csak az álcaruhát adja a művelethez. És ne feledjék bármikor bárkivel ez megtörténhet. Akár önnel is kedves Olvasó, ha rálép Sam nagybácsi lábujjára. Mert mint oly sokszor elhangzott az USA részéről: Amerikával nem ezért működnek együtt az egyes államok, mert szimpatizálnak, mert megbíznak benne vagy megbízható partnernek tekintik. Egyszerűen nem tehetnek mást.

Sajnos ezt akkor is megteszik, amikor van más választásuk. Itt is lenne. A szerzői jogvesztő törvények esetén is lenne. De a napi rutin, meg a formális döntéshozók tudatos félrevezetése, félreinformálása – horribile dictu fel sem tételezem, hogy kilóra történő megvétele – az EU Parlamentjében is a szerzői jogi rendszer amerikai irányba történő eltolására – a mindenáron való fizettetésre, szankcionálásra, büntetésre, az információk cenzúrájára és elzárására – irányul. Nem véletlen, hogy a nagy információ tároló rendszerek menekülnek ebből az érdekkörből. A legutolsó ilyen példa a DEMONOID torrent kereső volt. Aki az amerikai fennhatóságú .com domain alól elmenekült a http://www.demonoid.me/ alá. Ha így haladunk rövidesen a magántőke összefogásával ezek a szerverek előbb kerülnek a Holdra vagy a világűrbe, mint az emberi kutatóbázisok.

ADVOCATUS DIABOLI

WikiLeaks:

http://www.fn.hu/kulfold/20101206/vedendok_listajat_kozolte/

http://atv.hu/cikk/20101206_wikileaks_iran_meghatarozo_jatekos_irakban

http://hetivalasz.hu/itthon/wikileaks-ez-erdekelte-magyarorszagrol-az-amerikaiakat-33849

http://www.hirtv.hu/kulfold/?article_hid=351414

http://www.sg.hu/cikkek/78628/a_paypal_blokkolja_a_wikileaksnek_szolo_penzatutalasokat

http://www.sg.hu/cikkek/78594/assange_allitolag_nagy_britanniaban_tartozkodik

http://www.hir24.hu/kulfold/181160/assange-ugyvedje-szerint-politikai-indittatasu–a-hajtovadaszat-vedence-ellen.html

Szerzői jog:

http://www.sg.hu/cikkek/78547/a_szerzoi_jognak_tekintettel_kell_lennie_a_felhasznalokra

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük