Jose CuraJose CuraA Salva Vita Alapítvány 2009 novemberében két jótékonysági hangversenyt szervez, amelynek nyereségét a fogyatékos emberek munkába állását segítő programjaira fordítja.

Jose CuraJose CuraA Salva Vita Alapítvány 2009 novemberében két jótékonysági hangversenyt szervez, amelynek nyereségét a fogyatékos emberek munkába állását segítő programjaira fordítja.

 

  
    Az adománygyűjtő kezdeményezéshez második alkalommal csatlakozott a világhírű argentin muzsikus, José Cura, aki Bach H-moll miséjét vezényli a Zeneakadémián.

    A Salva Vita Alapítvány immár hagyományként szervez jótékonysági hangversenyt. Az alapítvány fennállásának 15. évfordulója alkalmából 2008-ban volt először adománygyűjtő hangverseny a sérült emberek javára az Óbudai Danubia Zenekar, a Budapesti Monteverdi Kórus, nagyszerű szólisták és José Cura közreműködésével. Idén, a felajánlásoknak köszönhetően, két koncertet adnak az alapítvány javára, 2009. november 15-én és 17-én.

     Az fogott meg a Salva Vita Alapítványban, hogy nem merülnek el a sajnálatban. Épp ellenkezőleg. Arra tanítják a fogyatékos embereket, hogy tegyenek meg minden tőlük telhetőt saját boldogulásuk érdekében. Munkájuk nyomán és bíztatásuk eredményeképpen a fogyatékos emberek elhiszik, hogy Ők is képesek dolgozni, és ezt be is bizonyítják… – nyilatkozta a koncertek karmestere, José Cura.
    

A Salva Vita Alapítvány az elmúlt 16 évben több száz értelmi és látássérült ember életét változtatta meg azáltal, hogy munkához segítette Őket a nyílt munkaerőpiacon. Az alapítvány felismerte, hogy ha ezek az emberek lehetőséget és megfelelő támogatást kapnak, képesek a munkájukkal értéket teremteni a társadalomban, és önálló egzisztenciára is szert tehetnek. Az alapítvány munkára felkészítő programjaival és speciális, világszerte alkalmazott munkaerő-piaci szolgáltatásával ebben segíti Őket.

    A fogyatékos embereknek itthon kevés lehetőségük van arra, hogy munkát találjanak. Míg európai szinten 35-40%-uk dolgozik, addig ez az arány Magyarországon mindössze 8%. Ez hatalmas hátrányt jelent nemcsak a sérült embereknek, hanem az egész társadalomnak és a gazdaságnak is. A nehézségek egyik legfőbb oka, hogy a munkáltatók nincsenek felkészülve az alkalmazásukra. Az alapítvány ezért kiemelten kezeli a munkáltatókkal való hosszú távú, kölcsönös előnyökkel járó együttműködések kialakítását. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gazdasági szektor képviselői egyre elkötelezettebbek a téma iránt, amit az is bizonyít, hogy a jótékonysági hangversenyt már második éve számos cég is támogatja.

    A Salva Vita Alapítvány 2009-es jótékonysági hangversenyének támogatói:

    Főtámogatók: KPMG-BME AKADÉMIA, HÉROSZ

    Kiemelt támogatók: ANSWARE, E.ON, LISZT FERENC ZENEMŐVÉSZETI EGYETEM

    Támogatók: AAM, ACCENTURE, ARMO, CONSULT ASK, E-CORVINA, EGIS, FITOLAND, GEOMETRIA, IFUA HORVÁTH AND PARTNERS, INTERTICKET, MAGYAR LAPTERJESZTŐ, MERCK, MOTIWARE, NICKEL KLIMA, PALATIUM STUDIO, PRICEWATERHOUSECOOPERS, SIXT, STRATIS 
    

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük