2024.február.23. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kalotás Zsolt: A Körös-Maros Nemzeti Park – A természet szigetei

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11533"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kzs_korosmaros.thumbnail.jpg" border="0" alt="cimlap" title="cimlap" width="76" height="100" /></a></span> <p>A Körös-Maros Nemzeti Park természeti szépségeit örökítette meg egy most megjelent impozáns kötetben Kalotás Zsolt, Pro Natura-díjas természetfotós. A felvételeken a táj színes élővilága elevenedik meg.</p><p>

 cimlap

A Körös-Maros Nemzeti Park természeti szépségeit örökítette meg egy most megjelent impozáns kötetben Kalotás Zsolt, Pro Natura-díjas természetfotós. A felvételeken a táj színes élővilága elevenedik meg.

 cimlap

A Körös-Maros Nemzeti Park természeti szépségeit örökítette meg egy most megjelent impozáns kötetben Kalotás Zsolt, Pro Natura-díjas természetfotós. A felvételeken a táj színes élővilága elevenedik meg.

A kötet, melyben jellegzetes, csak erre a vidékre jellemző növény- és állatfajok kerülnek bemutatásra, egyben értékmentő funkciót is betölt. Rányitja az olvasó figyelmét a természet szépségeire és rejtett kincseire.  A fotóművész mintegy 40.000 kilométert tett meg, hogy  megörökítse a táj egyedi képét.  A sajtótájékoztatón felelevenítette azokat a ritka pillanatokat, mikor sikerült lencsevégre kapni különleges állatfajokat is, mint a dobozi csigát, vagy az európai „nyeles szemű" legyet, mely kizárólag a Maros alsó folyásán lelhető fel, nem kevés szerencsével. Sikerült megörökíteni a rejtőzködő túzokat,  vadászó sasokat, pompázatos növényeket, bemutatni a Körös és Maros árterét, hajdani ősmocsarak maradványait, pusztákat, erdőket, mezőket.

A Nemzeti Park „címerállata" a túzok, itt külön túzokvédelmi állomás is működik, a védett természeti értékek száma mintegy 130. A védett terület több mint ötvenezer hektáron terül el, az Erdélyi szigethegység lábától a Tiszáig.

A tájfotók révén az olvasó részese lehet annak az egyedi élménynek, melyet e vidék szépsége kínál.

A kötet az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Tausz Anikó

kzs korosmaros.thumbnail

KALOTÁS ZSOLT

A KÖRÖS-MAROS NEMZETI PARK

A természet szigetei

Nyelv : magyar

EAN : 9789633706145

ISBN : 9633706145

Megjelenés : 2008.

Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval

Oldalszám : 216

Méret [mm] : 239 x 290 x 20

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.