2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Karácsonyi kedvességek és újévi újdonságok a PINKPONILO-ban

3 perc olvasás

pinkpo.jpg Ha izgalmas workshopokat, karácsonyi ajándékot keresünk, érdekel a fenntarthatóság vagy csak meginnánk egy finom teát Budapest egyik legvidámabb helyszínén, akkor érdemes benézni a PINKPONILO közösségi varróműhelybe december folyamán. A karácsonyt megelőző időszakban több újdonsággal és háromféle szuper karácsonyi ajándékkal vár a műhely a Paloma udvarban.

 

A PINKPONILO első karácsonyi projektje a kimono kit, egy különleges új termék. A kit a saját ruha elkészítését helyezi előtérbe, ezáltal a ruhához való kötődést, az öltözékhez való újfajta viszonyulást célozza, illeszkedve a PINKPONILO szellemiségéhez. A csomag egy előre kiszabott kimonót rejt, az elkészítés lépéseit tartalmazó leírással. Az érdeklődők többféle anyagból választhatnak, köztük maradék- és hulladékanyag is lehet a kimono alapja, a fennarthatóság és újrahasznosítás jegyében. Figyelmes ajándék a varrást és DIY megoldásokat kedvelő ismerős számára.

 

A nagyon személyes ajándékot keresők saját készítésű ruhadarabot vagy kiegészítőt is létrehozhatnak a műhely workshopjainak valamelyikén, így egyedi csúnya pulcsival és sapival, vagy akár kézzel készített karácsonyi dekorációval távozhatnak a workshopokról. Ezek különlegessége, hogy a textilújrahasznosítás szerepét hangsúlyozzák, textilhulladékból és maradékanyagokból készülnek.

 

Januártól meglepő újdonságokkal bővül a workshopkínálat. Az év első hónapjainak izgalmas újítása a fehérnemű workshop, emellett a férfi kimono workshop jelzi, hogy a varrás mindenki számára érdekes lehet. Ezek mellett a maradékanyag kimono és sapka workshopok is folytatódnak, a tüllszoknya workshop pedig gyönyörű télies színekkel kerül megszervezésre. A februári program partyfelső és jelmez workshopokkal egészül ki.

 

A PINKPONILO közösségi varróműhely missziója a fast fashion üzletek által meghatározott hazai öltözködéskultúra alakítása, a divatról és öltözködésről való gondolkodás elmozdítása a tudatosság és fenntarthatóság irányába.

 

A PINKPONILO anyagbeszerzéssel, tervezéssel és gyártással foglalkozik, és olyan eseményeket (workshopokat és varrónapokat) szervez, amelyeken a résztvevők saját ruháikat elkészítve vagy megjavítva alakíthatnak ki egy fenntarthatóbb ruhatárat. A műhely emellett befogadótérként és események helyszíneként is működik, emellett több izgalmas eseményben működik közre, például a Design Hét Budapest és az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjában is szerepelt, ezen a héten pedig a Fashion Revolution kampányához csatlakozott.

 

PINKPONILO

Paloma udvar

Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.

 

https://www.pinkponilo.com

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.