2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3D mozifilmben tárul fel Raffaello élete és művészete

2 perc olvasás

3draf.jpgDecember 14-től országszerte mozikba kerül „A művészet templomai” című, idén ötödik évadjába lépő ismeretterjesztő mozifilm sorozat következő epizódja, amely a művészettörténet egyik legmeghatározóbb alakjának, Raffaello Sanziónak állít emléket.

 

Rafaellót – aki Leonardo Da Vinci és Michelangelo Buonarroti oldalán a híres reneszánsz triád tagja volt – a kortársai és a későbbi generációk is csodagyereknek tekintették. Munkássága nemcsak a reneszánsz és a manierizmus közötti hidat jelentette, hanem a figuratív ábrázolást is példa nélküli magasságokba emelte.

A hazánkban is nagy sikerű Vatikáni Múzeum 3D, Firenze és az Uffizi-képtár 3D és a Pápai bazilikák 3D alkotóinak új filmje eddig példa nélküli alapossággal mutatja be a Mester életét és művészetét: harmincnyolc Raffallo-mű és további hat, általa inspirált alkotás kerül bemutatásra, többek között a urbinói Raffaello-ház, a firenzei Uffizi-képtár és a Vatikáni Múzeum műkincseiből válogatva és nézőket olyan neves művészettörténészek kaluzolják végig ezeket a csodálatos helyszíneken, mint Vincenzo Farinella egyetemi tanár és Raffaello-szakértő, Antonio Natali, az Uffizi-képtár korábbi vezetője és Antonio Paolucci, a Vatikáni Múzeum igazgatója. A műelemzéseket és az alkotások páratlanul részletgazdag közeli felvételeit történelmi rekonstrukciók alapján készített rövid játékfilmes betétek színesítik, amelyek betekintést nyújtanak a művész mindennapjaiba és fontos életeseményeibe.

https://youtu.be/WkD-S2olSqw

 

A filmet december 14-től vetítik országszerte a mozikban, magyar szinkronnal, a színpadi produkciók moziközvetítéseire és művészeti dokumentumfilmekre specializált Pannonia Entertainment forgalmazásában. Budapesten kizárólag az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz műsoron, emellett a megyeszékhelyes többségén, többek között Szombathelyen, Szolnokon, Kecskeméten, Miskolcon, Szegeden, Debrecenben és Nyíregyházán is bemutatják. A vetítési helyszínek részletes listája a sorozat Facebook oldalán olvasható.

 

A művészet templomai: Raffaello – A festőfejedelem 3D

színes, szinkronizált olasz ismeretterjesztő film, 90 perc, 2017

Rendező: Luca Viotto

Forgatókönyv: Laura Allievi

Főszereplők: Flavio Parenti, Angela Curri, Marco Cocci, Enrico Loverso, Vincenzo Farinella, Antonio Natali, Antonio Paolucci

Operatőr: Massimiliano Gatti

Vágó: Valentina Corti

Zene: Matteo Curallo

Producer: Federica Abaterusso, Roberto Andreucci, Francesco Invernizzi

 

http://pannonia-entertainment.com

https://www.facebook.com/AMuveszetTemplomai

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.