1.1.

Február elejétől az EMFESZ Kft új, lakossági szolgáltatási csomagot is kínál fogyasztóinak. A GAS.HU alternatívát jelent az ügyfelek számára a hagyományos és mindeddig monopol helyzetben lévő gázellátó cégek kínálatával szemben. A liberalizált lakossági gázpiac úttörőjeként az EMFESZ GAS.HU szolgáltatását jelentősen kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a fogyasztók, éves szintén ez a közüzemi gázdíjnál átlagosan 8%-kal alacsonyabb tarifát jelent számukra.

 

1.1.

Február elejétől az EMFESZ Kft új, lakossági szolgáltatási csomagot is kínál fogyasztóinak. A GAS.HU alternatívát jelent az ügyfelek számára a hagyományos és mindeddig monopol helyzetben lévő gázellátó cégek kínálatával szemben. A liberalizált lakossági gázpiac úttörőjeként az EMFESZ GAS.HU szolgáltatását jelentősen kedvezőbb feltételekkel vehetik igénybe a fogyasztók, éves szintén ez a közüzemi gázdíjnál átlagosan 8%-kal alacsonyabb tarifát jelent számukra.

Az Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató Kft. (EMFESZ) 2004. óta van jelen a magyar gázpiacon. Közel 20 százalékos piaci részesedést tudhat a magáénak a teljes magyar földgázforgalomból, a szabadpiacon értékesített teljes mennyiségnek pedig közel a 70 százalékát a cég juttatja el az ipari fogyasztókhoz. Az EMFESZ 2007-ben 200 ügyfelét látta el 500 szállítási ponton, az árbevétel az előzetes számítások szerint meghaladta a 190 milliárd forintot.

2.2.

„Az EMFESZ, élve a 2003-as Magyar Gáztörvény adta lehetőségekkel, elsőként lép ki a szabad magyar lakossági gázpiacra. A GAS.HU az egész ország, elsősorban Közép-Magyarország meghatározó lakossági gázszolgáltatója kíván lenni, 2008 végéig 100.000 ügyfél megszerzését tűzte ki célul." – jelentette be a GAS.HU tegnapi sajtótájékoztatóján Góczi István, az EMFESZ Kft ügyvezető igazgatója

3.3.„A Magyar Energia Hivatal mérföldkőnek tekinti a hazai lakossági és kisfogyasztói piac tényleges megnyitása – melynek jogszabályi kereteit a jelen gázellátási törvény egyértelműen biztosítja 2007. július 1. óta – tekintetében az EMFESZ kezdeményezését, kiemelve az internet alapú kapcsolattartást, mint a hazai energetikai termékek forgalmazásában úttörőnek számítható kezdeményezést." – mondta el Balázs István, a Magyar Energia Hivatal osztályvezetője

4.4.Az EMFESZ lakossági üzletága, a GAS.HU által nyújtott alternatív lakossági gázszolgáltatás leendő ügyfelei sajátos kedvezményben részesülnek, hiszen a közüzemi díjnál átlagban 8%-kal kedvezőbb díjakat tartalmazó szolgáltatási csomagot kapnak. Az ügyfelek továbbra is a korábbi hálózaton keresztül kapják a gázt, a gázórát sem kell lecserélni, elegendő csak a GAS.HU-val szerződést kötni, mint lakossági szabadpiaci fogyasztó.

5.5.

GAS.HU ügyfeleinek az alábbi előnyöket nyújtja:

–          A közüzemi költségeknél kedvezőbben jut gázhoz a fogyasztó, a megtakarítható összeg a fogyasztás mértékétől függően éves szinten akár több tízezer forintot is elérhet.

–          Közüzemhez képest a GAS.hu fogyasztói a szerződés indulásától érvényes fix kedvezménnyel kapják a gázt.

–          A GAS.HU-nál szinte minden online működik, a szerződéskötéstől kezdve a számlázáson át a fizetésig.

–          Közüzemben papír alapú a számla, GAS.HU internetről letölthető elektronikus számlát bocsát ki.

–          A gázszámla rendezése kezdetben kizárólag csoportos banki beszedéssel történik.

6.6.

–          Közüzemben ügyfélszolgálati irodák gyakran nem ügyfélbaráti működésével kell számolni, a GAS.HU portálján és call centerén keresztüli gyors és rugalmas ügyintézés lesz.

7.7.A GAS.HU leendő ügyfeleinek a http://www.gas.hu/ honlapon először regisztrálniuk kell magukat, majd szintén online történik meg a szerződéskötés. Természetesen az ügyfélnek fel kell mondania ezután közüzemi szerződését és szabadpiaci fogyasztóként regisztráltatnia kell magát. Ez a két utóbbi lépés egyelőre még papír alapú marad, de ennek lebonyolításához is segítséget nyújtanak a GAS.HU call centerének munkatársai. A papírmunka elintézése és a banki csoportos beszedési megbízás engedélyezése után, a törvényben meghatározott határidő elteltével kezdheti meg az ügyfél a földgáz kedvezőbb költségalapú fogyasztását.

8.8.A cég később az Interneten túl más értékesítési csatornákat is igénybe kíván venni, illetve megszólítani a piac kisfogyasztói szegmenseit.

A részletekben rejlik...A részletekben rejlik…

      Az ördög a részletekben van elrejtve. Mivel gas.hu az első szolgáltató aki a lakossági piacra lép, meg kell ugyanazokkal a nehézségekkel küzdeni, mint amivel a telefonszám hordozás kezdeteinél.

– Először a korabbi szolgáltatónal fel kell mondani a szerződést. Igy szabadul fel a kapacitás. De ugyanakkor a korábbi szolgáltató, ahol jelenleg írásban kell felmondani a szerződést sok mindent kitalálhat. Akár azt is – bár reméljük ilyen nem lesz – hogy a hatunkon cipeljük be a béna nagymamát, hogy előttük irja alá a szabaduló papír kérelmet.

– Ha ez a lépés megvan akkor internetes regisztréációval lehet szerződést kötni. Eelektonikus számlát kapunk, amit kinyomtathatunk, ha akarunk.

– Kivánság szerinti gyakorisággal, de magunk olvassuk le és interneten küldjük be a mérőállást. Egyelőre telenos és SMS megoldás erre itt nincs. (Talán lesz más áron más termék).

-Csak átutalási megbízással fizethetünk, sárga  csekkel, hitelkártyával és készpénzel  NEM!

– A szerződés időtartamát mi választjuk meg. De ettől függ hogy átlagosan mennyivel lesz a korábbiakban volt szolgáltatónk ára alatt.

– A gázóra, az ellátó vezeték a most létrejött vezetékes szolgáltató cég tulajdonában marad. Így a gázóracserét és egyéb közterületi javításokat továbbra is ez intézi. A lakónak ilyenkor tűréskényszere van, magyarán be kell engednie ezek igazolvánnyal ellátott szerelőit. De a fogyasztónak az aktuális gazszolgáltató felé kell jeleznie, ha lejárt a gazmérő hitelesítése, mert a cserét az aktuális gászolgáltató kezdeményezi.

– Végül és ez pozitz, ha úgy vesszük: a fizetés alapja a fogyasztás köbmétere. Nem kell a szokásos négyzetköbgyököl per miatyánk alapú korrekciós tényezővel számolni. Viszont az árat havonta határozzák meg fogyasztói csoportonként.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük