2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kelet-Európába jön az abortusz utáni gyógyulást segítő program

3 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/35465"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/wickyth.thumbnail.jpg" border="0" alt="Vicki Thorn" title="Vicki Thorn" width="100" height="74" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Vicki Thorn</strong></span></span>A Rachel-program Kelet-Európára, elsősorban Romániára és Ukrajnára is kiterjeszti tevékenységét. Vicki Thorn, a szervezet vezetője Rómában nyilatkozott a CNA hírügynökségnek. A szervezet az abortusz utáni gyógyulással foglalkozik. Vicki állítása szerint Oroszországban vannak nők, akik akár 13-30 abortuszon is átestek. <br />

vicki thornVicki ThornA Rachel-program Kelet-Európára, elsősorban Romániára és Ukrajnára is kiterjeszti tevékenységét. Vicki Thorn, a szervezet vezetője Rómában nyilatkozott a CNA hírügynökségnek. A szervezet az abortusz utáni gyógyulással foglalkozik. Vicki állítása szerint Oroszországban vannak nők, akik akár 13-30 abortuszon is átestek.

vicki thornVicki ThornA Rachel-program Kelet-Európára, elsősorban Romániára és Ukrajnára is kiterjeszti tevékenységét. Vicki Thorn, a szervezet vezetője Rómában nyilatkozott a CNA hírügynökségnek. A szervezet az abortusz utáni gyógyulással foglalkozik. Vicki állítása szerint Oroszországban vannak nők, akik akár 13-30 abortuszon is átestek.

Mint mondja, olyan országokat kerestek, ahol nagy problémákkal küzdenek a nők, például: a depresszió, az alkoholizmus, termékenységi problémák… A papok pedig általában az elsők közt vannak, akik találkoznak az ilyen problémákkal, a gyónások miatt, ezért fontos, hogy őket is elérjék.

Az Egyesült Államokban, miután legalizálták az abortuszt, a püspöki kar első dolga volt az abortusz utáni lelki segítségnyújtás elősegítése. Még senki nem tudott a problémáról, hét évbe telt szakértőket találni, de a püspökök a gyóntatás miatt rögtön tudták, hogy ez lesz az egyik legnagyobb probléma, amire megoldást kell találniuk. Mint Vicki Thorn elmondta, amikor tavaly Romániában beszélt a Rachel-programról, egy görög katolikus püspök felkiáltott: „Ez kell nekünk!"

A Rachel-program honlapján úgy határozza meg magát, mint professzionális tanácsadók és papok hálózatát, akiket arra képeztek ki, hogy személyes pszichológiai és lelki segítséget nyújtsanak azoknak, akik poszt-abortusz-szindrómában szenvednek. A papok feladata lehet például, hogy rámutassanak: az abortusz nem megbocsáthatatlan bűn, ugyanis sokan vannak, akik úgy érzik, megbocsáthatatlan, amit tettek, hogy elutasították a teremtést és így magát a Teremtőt is.

A Rachel-program vezetője szerint nemcsak laikus nőknek és férfiaknak szól a projekt, hanem papoknak is, hiszen a probléma gyökere rámutat a papság lényegére is. Mindenhol, ahol szentségi modell él, jól működik a program, így a római és a görög katolikusoknál, valamint az ortodoxoknál is.

Az első, hogy a püspöki karoknak bemutassák a Rachel-program abortusz utáni tanácsadását, amelyet nemrég módosított úgy az amerikai püspöki konferencia, hogy alkalmas legyen erre; s be tudják vonni a papokat, majd a vallásos nőket. Az volna a legjobb, ha olyan vallási közösségeket találnának, akik karizmaként továbbvinnék mindezt – írja a CNA.

Magyar Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.