Brad Pitt titkos találkozókra járt. Sötétített autó, magánrepülő és figyelő szemek. Brad Pitt a Kémjátszma című film kedvéért titkos találkozókra ment, hogy saját szemével lássa, milyen is a CIA ügynökök élete.

 

Brad Pitt titkos találkozókra járt. Sötétített autó, magánrepülő és figyelő szemek. Brad Pitt a Kémjátszma című film kedvéért titkos találkozókra ment, hogy saját szemével lássa, milyen is a CIA ügynökök élete.

 

Hogy mennyire sikerült a világsztárnak elsajátítani a szerzett tapasztalatokat, az a Universal Channel műsorán kiderül.

Hosszú évek után találkozik újra az épp nyugdíjba készülő Nathan Muir CIA ügynök és tanítványa, amikor utóbbit kémkedéssel vádolják meg. A Robert Redford és Brad Pitt által életre keltett ügynökök életük legveszélyesebb akciójába kezdenek, hogy tisztázzák a helyzetet. Pitt a lehető legjobb színészi játék érdekében különleges kutatómunkára vállalkozott.

 

„A film forgatása előtt találkoztam pár CIA ügynökkel. Hihetetlenül lojálisak és nagyon komolyan veszik a munkájukat. Bevallom őszintén, hogy nyugodtabban alszom, amióta tudom, hogy ezek a remek fickók léteznek. Szerintem egyre fontosabb szerep jut az ilyen szervezeteknek a mai világban" – nyilatkozta Brad Pitt a Skip magazinnak a Kémjátszma kapcsán. – „Két megbeszélésem volt velük. Elvittek egy magánreptérre, onnan repültünk egy olyan helyre, ami mondhatni a térképen sincs. Kétszer cseréltünk autót, majd egy teljesen átlagosnak tűnő családi otthonba érkeztünk, ami valójában az egyik központjuk volt, hihetetlen technikai felszerelésekkel. Senki nem volt felismerhető. A fiatalabb ügynök beszélni sem szeretett volna velem, amit ma már értek, de akkor nagyon furán éreztem magam ettől a reakciótól. Az ügynököknek semmilyen privát kapcsolatuk nincs, nem fér bele az ő munkakörükbe, a kollégák jelentik a családjukat. Sokak hatalmas áldozatokat hoztak ezért a munkáért." – tette hozzá a színész.

 

Hogy miként hasznosította Brad Pitt a megszerzett tapasztalatokat, az a Universal Channel műsorán kiderül.

 

2014. január 13. hétfő 21:20.

Kémjátszma

Színes, magyarul beszélő, német-amerikai-japán-francia krimi

Rendezte: Tony Scott

Főszerepben: Robert Redford, Brad Pitt és Catherine McCormack

 

http://www.universalchannel.hu/

 

Lantai József