2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Képzéssel emelkedik értékünk a munkaerőpiacon

3 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/43761"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/moneypot.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> <p>Kevéssé becsüljük meg a céges továbbképzéseket, pedig mindenképpen többet érünk a munkaerőpiacon, ha valódi többlettudásra teszünk szert. A Work Force személyzeti tanácsadó tapasztalatai szerint a megszerzett tudással nemcsak az elhelyezkedési esélyek nőnek, de magasabb fizetés is elérhető. </p><p>

 moneypot.thumbnail

Kevéssé becsüljük meg a céges továbbképzéseket, pedig mindenképpen többet érünk a munkaerőpiacon, ha valódi többlettudásra teszünk szert. A Work Force személyzeti tanácsadó tapasztalatai szerint a megszerzett tudással nemcsak az elhelyezkedési esélyek nőnek, de magasabb fizetés is elérhető.

 moneypot.thumbnail

Kevéssé becsüljük meg a céges továbbképzéseket, pedig mindenképpen többet érünk a munkaerőpiacon, ha valódi többlettudásra teszünk szert. A Work Force személyzeti tanácsadó tapasztalatai szerint a megszerzett tudással nemcsak az elhelyezkedési esélyek nőnek, de magasabb fizetés is elérhető.

Aki maga szánja rá magát, megbecsüli, akit cége küld továbbképzésre, gyakran tehernek érzi, pedig a változó piaci igényekhez a legjobban a megfelelő továbbképzéssel alkalmazkodhatunk. Az elmúlt években Magyarországon a lakosság kevesebb mint 10%-a részesült felnőttképzésben, ami messze elmarad az Unió 30% feletti szintjétől, de Lengyelországban is közel másfélszer annyian tanulnak az iskolapad elhagyása után, mint nálunk. Kedvező változás, hogy az utóbbi években a cégek több hangsúlyt fektetnek az oktatásra, és a fizikai dolgozók számára is egyre több képzést tartanak.

„Nemcsak üres frázis, hogy a munkaerőpiac igényeihez a legjobban folyamatos tanulással igazodhatunk. A gyakorlat azt mutatja, jobban el tud helyezkedni, illetve magasabb jövedelemre tehet szert az, aki felnőttként is képzi magát." – fogalmazott Csákvári Róbert, a Work Force ügyvezető igazgatója.  

Magyarországon az iskolarendszeren kívüli felnőttképzést legjobban a szakképzési hozzájárulás segíti, de azt ma még leginkább a nagyvállalatok veszik igénybe, míg a hazai kis- és középvállalatok kevésbé élnek a lehetőségekkel. A szakképzési hozzájárulásból a cégek azt a külső képzést számolhatják el, amelyet az adott vállalat saját szervezetétől elkülönült, akkreditált felnőttképző intézménytől rendel meg munkavállói számára  

„Még a kisebb vállalatoknak sem érdemes lemondaniuk a szakképzési járulékról, hiszen akkreditált keretek között is megszervezhető egy-egy, az adott cég által fontosnak tartott oktatás. Így pedig élni lehet a járulékkal." – állítja Majorosné Kiss Zsuzsanna, a Work Force képzési üzletágvezetője, aki szerint a képzés eredménye jellemzően nagyon hamar megtérül: egy felmérés szerint az oktatás után a vállalatok túlnyomó többsége javulást vesz észre a munkatársak teljesítményében. A hatékonyság mellett jellemzően a bizonyítvány sem mindegy: a cégek 68%-a tartja fontosnak, hogy igazolás tanúsítsa a képzés sikeres elvégzését.   

A Work Force képzési üzletága mintegy 90 regisztrált oktatást ölel fel, és a munka során nem csupán a képzésben, de az adminisztrációban is segítséget nyújt a vállalatoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.