2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kézművesek remekei

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/22041"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mmm.thumbnail_0.jpg" border="0" width="66" height="100" /></a></span>Magyar Kézműves Remek címmel kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum időszaki kiállítótermében, amely 2009. január 21. - február 10-ig lesz megtekinthető.</p><p>

mmm.thumbnail 0Magyar Kézműves Remek címmel kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum időszaki kiállítótermében, amely 2009. január 21. – február 10-ig lesz megtekinthető.

mmm.thumbnail 0Magyar Kézműves Remek címmel kiállítás nyílik a Magyar Mezőgazdasági Múzeum időszaki kiállítótermében, amely 2009. január 21. – február 10-ig lesz megtekinthető.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége 2001. november 26-án határozatot hozott arról, hogy a „Magyar Kézműves Remek" elismerő címet alapít, amelyet minden évben a kamara pályázatára jelentkező gyakorló kézművesek számára adományoz.

A pályázatot 2008-ban immár hetedik alkalommal hirdette meg a teljes vállalkozói kör számára. A „Magyar Kézműves Remek" cím megalapítása azzal a meggyőződéssel jött létre, hogy több gazdasági ágazat összefogásával a hagyományokat őrző, az agráriumhoz is kötődő, kiemelkedő minőségű hazai termékek piacra kerülését és turisztikai hasznosítását szolgálja, amivel a kis- és mikro-vállalkozások versenyképességét fokozhatja.

A kezdeményezés az adott tájegység, régió egyedi arculatát és jellegzetességeinek megőrzését is erősíti, mivel a kézműves hagyomány és a turisztikai vonzerő kölcsönhatása és egymásra épülése a helyi vállalkozók számára tartósan munkaalkalmat, megélhetést teremthet. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a magyar vállalkozói kultúra, a kézműipari szakma rangjának elismertetését is szolgálja és a címmel járó marketingtámogatással kívánja következetesen elősegíteni.

A pályamunkákat elismert szakértőkből álló grémium – a pályázati felhívásban közzétett követelmények alapján – zsűrizte. A döntés meghozatalában kiemelt követelmény volt a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége és turisztikai hasznosíthatósága.  

Belépőjegy árak:

felnőtt: 600 Ft

gyermek és nyugdíjas: 300 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.