2022.augusztus.11. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Ericsson 4G hálózatot épít a TeliaSonera részére

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/1552"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ericsson_0.jpg" border="0" width="96" height="96" /></a></span>Az Ericsson és a TeliaSonera 2009 január 15-én egy LTE kereskedelmi hálózat építését jelentette be. A 4G-s mobil szélessávú hálózat kiépítése a valaha volt legmagasabb adatátviteli sebességet, egyben a legjobb interaktivitást és minőséget biztosítja. A svéd fővárost Stockholmot lefedő hálózat építéséről szóló szerződés az LTE első kereskedelmi megvalósítását jelenti az Ericsson számára. </p><p>

ericsson 0Az Ericsson és a TeliaSonera 2009 január 15-én egy LTE kereskedelmi hálózat építését jelentette be. A 4G-s mobil szélessávú hálózat kiépítése a valaha volt legmagasabb adatátviteli sebességet, egyben a legjobb interaktivitást és minőséget biztosítja. A svéd fővárost Stockholmot lefedő hálózat építéséről szóló szerződés az LTE első kereskedelmi megvalósítását jelenti az Ericsson számára.

ericsson 0Az Ericsson és a TeliaSonera 2009 január 15-én egy LTE kereskedelmi hálózat építését jelentette be. A 4G-s mobil szélessávú hálózat kiépítése a valaha volt legmagasabb adatátviteli sebességet, egyben a legjobb interaktivitást és minőséget biztosítja. A svéd fővárost Stockholmot lefedő hálózat építéséről szóló szerződés az LTE első kereskedelmi megvalósítását jelenti az Ericsson számára.

A közösségi oldalakon bejelölt barátai csak egy kattintásra lesznek. Bárhol legyen és bármikor, amikor ideje engedi gondtalanul olvashatja majd az online multimédiás újságokat vagy nézheti igénye szerinti, kedvenc TV műsorát HD (nagyfelbontású) minőségben.

Ezen funkciókat a szélessávú mobilfelhasználók az LTE-n alapuló 4G-s hálózatban érhetik el. Az új 4G hálózat a szélessáv életében olyan fejlődést hoz, mint amit mobiltelefónia eredményezett a hangkommunikáció fejlődésében. Valósidejű teljesítménye és a mai mobil szélessávú hálózatokhoz képest tízszer gyorsabb adatátviteli sebessége lehetővé teszi, hogy a felhasználók állandóan – akár mozgás közben is – csatlakozva legyenek.

Erik Hallberg, a TeliaSonera első alelnöke és a svédországi mobilszolgáltatási igazgatója szerint: „Ügyfeleink világviszonylatban is igen magas fokon állnak a telekommunikációs szolgáltatások igémybevételét illetően. A 4G-vel a lehető legjobb mobil szélessávú szolgáltatási képességeket biztosítjuk számukra. Az Ericsson-t a mobiltechnológiák terén elért meggyőző eredményei és erőteljes LTE fejlesztése miatt választottuk partnerünknek, valamint azért mert rövid időn belül képes a hálózatot telepíteni."

Mikael Bäckström, az Ericsson skandináv és balti-térségi igazgatója: „Örömmel folytatjuk együttműködésünket a TeliaSonera-val, amely fontos mérföldkő is egyben. Az LTE a lehetséges legjobb teljesítményt és hálózati kapacitást hozza magával, amely ahhoz szükséges, hogy megfeleljünk a világszerte egyre növekvő számú mobil szélessáv felhasználók igényeinek."

Az Ericsson és a TeliaSonera már elkezdte a hálózat kiépítését Stockholmban, Svédországban, hogy elkészüljön a 2010-es indulásra. Az Ericsson a hálózatépítésben vesz részt és a kezdeti működés időszakában a hálózatfelügyeletet is ellátja majd. A megállapodás egyben egy hosszú távú partnerséget is jelent, amelynek során mindkét fél kölcsönösen fejleszti majd a mobil szélessáv LTE-alapú felhasználását.

Az Ericsson a TeliaSonera számára egy LTE rendszert (4G) szállít, LTE rádió bázisállomásokkal együtt, melyek egy csomagkapcsolt és mobil felhordó megoldást hozó, új RBS6000 sorozathoz tartoznak, kiegészülve a Redback SmartEdge® 1200 routereivel és a legújabb EDA többszörös hozzáférésű aggregációs központtal. Az LTE rendszer alapját a Long Term Evolution (LTE) rádiótechnológiára és a System Architecture Evolution (SAE) alaptechnológiára vonatkozó 3GPP szabvány képezi.

Az LTE a GSM/CDMA/WCDMA/TD-SCDMA (pl. 2G és 3G) mobil hálózatok fejlődésének további lépése és integráns részét képezi az Ericsson „Full Service Broadband" koncepciójának. Az Ericsson kínálatához tartozik a nagykapacitású rádiós hozzáférés (LTE), a nagykapacitású EDA hozzáférésű eszközcsalád (multi-access), edge routerek, a csomagkapcsolt alaphálózati rendszerek (SAE), multimédiás kommunikáció IMS segítségével és nagykapacitású, alacsony költségű szolgáltatói ethernet hálózat. A szabványosítási testületekben végzett munkájának és saját fejlesztési tevékenységének köszönhetően az Ericsson a mobil szélessávú képességekkel bíró eszközök világának meghatározó szereplője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.