A nyertesekA nyertesek

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram negyedik körében a K&H újra 3 millió forinttal támogatja 2 olimpikon és 1 paralimpikon felkészülését a Pekingi Olimpiai és Paralimpiai Játékokra. A nyerteseket jelölti listából szakértő zsűri választja, ám most először egy olimpikont internetes szavazás útján a nagyközönség választhatott. A sportkedvelő közönség 3309 szavazattal Máté Gábor atlétát, a zsűri pedig Varga Gabriella vívót és Juhász Veronika kerekesszékes vívót jelölte nyertesnek.

 

 A nyertesekA nyertesek

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram negyedik körében a K&H újra 3 millió forinttal támogatja 2 olimpikon és 1 paralimpikon felkészülését a Pekingi Olimpiai és Paralimpiai Játékokra. A nyerteseket jelölti listából szakértő zsűri választja, ám most először egy olimpikont internetes szavazás útján a nagyközönség választhatott. A sportkedvelő közönség 3309 szavazattal Máté Gábor atlétát, a zsűri pedig Varga Gabriella vívót és Juhász Veronika kerekesszékes vívót jelölte nyertesnek.

 

A K&H, az olimpiai és paralimpiai kártyaprogram 2006-os indulása óta 12 sportolónak nyújtott valódi lehetőséget, hogy az összeg okos felhasználásával kiváló eredményt érhessenek el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken.

A K&H negyedik alkalommal adja át a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogramjának támogatását, hogy újabb három kiváló magyar sportolót segítsen a Pekingi Olimpiai és Paralimpiai Játékokra való felkészülésükben. A jelölti listát minden alkalommal a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság állítja össze. Közülük egy olimpikont és egy paralimpikont a MOB és a MPB, a K&H képviselőiből, valamint neves sportújságírókból álló szakmai zsűri, míg egy olimpikont – rendhagyó módon – a nagyközönség internetes szavazással juttathatott támogatáshoz. A szavazás eredményeként Máté Gábor atléta, a zsűri voksai alapján pedig Varga Gabriella vívó és Juhász Veronika kerekesszékes vívó kapja a K&H-tól a fejenkénti 1-1 millió forintot. A támogatottak kiválasztásánál a zsűri három fő szempontot tartott szem előtt, a jelöltek elért sporteredményeit, sportolói és emberi magatartásukat, valamint várható eredményességüket.

„Úgy gondolom, közvetlenül az olimpia előtt nagy jelentőséggel bír, ha az olimpikonok érzékelik az ország támogatását, ezért fontosnak tarjuk, hogy ügyfeleinkkel összefogva, közösen támogassuk a magyar olimpikonok és paralimpikonok felkészülését. A sportszerető nagyközönséget azért vontuk be a döntésbe, hogy tevőlegesen is részt vehessenek az ő segítségükkel összegyűlt támogatási összeg odaítélésében" – mondta Dr. Orosz András, a K&H Csoport lakossági marketing ügyvezető igazgatója.

A K&H Csoport társadalmi felelősségvállalásának alapja, hogy a társadalom egészét érintő ügyekben nyújtson támogatást; annak egyik fő területe – a környezetvédelem, az egészségügy és a vonzó munkahely kialakítása mellett – a sport. A vállalat akkor működik felelősségteljesen, ha biztosítja a jelen és a jövő társadalom tagjainak, hogy ők is teljes életet élhessenek. A K&H azért támogatja az olimpiai mozgalmat, mivel teljes mértékben azonosulni tud annak értékeivel, hiszen a sportolókhoz hasonlóan a K&H munkatársai nap mint nap eltökélten és elhivatottan dolgoznak azért, hogy ügyfeleiknek a legjobb megoldásokat kínálják, és azok kiválóan kezelhessék pénzügyeiket.

Rendszeres támogatásai révén a K&H a Magyar Olimpiai Bizottság arany és a Magyar Paralimpiai Bizottság gyémánt fokozatú támogatója, és egyben a „Magyar Olimpiai Csapat Bankja" és a „Magyar Paralimpiai Csapat Bankja" cím megtisztelő tulajdonosa.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a K&H a Magyar Olimpiai Bizottságon túl a sportolókat is egyénileg támogatja, hiszen így olyanok is egyenlő esélyekkel készülhetnek az ötkarikás játékokra, akik – például a sportágukból adódóan – nem rendelkeznek a kiváló sportteljesítmény eléréséhez szükséges elegendő anyagi háttérrel" – mondta Babati Lajos, a Magyar Olimpiai Bizottság szervezési és marketing igazgatója.

„Nagy elismerés paralimpikonjaik számára, hogy Ők is részesei lehetnek a kártyaprogramnak, hiszen az ő esetükben talán még nagy jelentőséggel bír, hogy kézzelfogható támogatást kapjanak" – tette hozzá Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram célja, hogy, ügyfeleit is aktívan bevonva támogassa a magyar sportolókat, olimpikonokat és paralimpikonokat. A programban a K&H Visa Classic dombornyomott betéti kártyák birtokosainak vásárlása után, a Bank 1 000 forintonként 1 forintot a sportolók támogatására szánt keretbe különít el. A hozzájárulást a K&H adja saját eredményéből.

„Mivel a kártyaprogram az olimpia után sem zárul le, ezért arra kérjük a K&H Visa Classic bankkártyával rendelkező ügyfeleinket, hogy minél többször vásároljanak kártyájukkal. A vásárlásokkal nemcsak megspórolják a banki illetéket, de hozzájárulnak a kiváló magyar sportolók támogatásához. Így az olimpiai és paralimpiai sikerek, valóban mindannyiunk közös sikerévé válnak" – tette hozzá Dr. Orosz András, a K&H Csoport lakossági marketing ügyvezető igazgatója.

a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram IV. körös jelölti listái

Magyar Olimpiai Bizottság jelöltjei: Benedek Dalma, kajak-kenu, Kovács Emese, úszás, Máté Gábor, atlétika, Szász Emese, vívás, Vajda Attila, kajak-kenu, Varga Dániel, vízilabda, Varga Gabriella, vívás, Verrasztó Evelyn, úszás

Magyar Paralimpiai Bizottság jelöltjei: Csonka András, asztalitenisz, Dani Gyöngyi, vívás, Gurisatti Gyula, lövészet, Juhász Veronika, vívás,

a nyertesekről

Máté Gábor, atléta – a diszkoszvető a Csabai Atléták SE sportolója, 2004-ben 11. helyezést ért el az olimpián. 2001-ben az Eb-n harmadik helyezett.

Varga Gabriella, vívó – a 26 éves hölgy a Honvéd SE vívója, 2004-ben az Athéni Olimpián hatodik helyezést ért el. 2003-ban Európa-bajnok tőröző egyéniben.

Juhász Veronika, kerekesszékes vívó – az UTE versenyzője aranyérmes lett a varsói kerekesszékes vívó Európa-bajnokságon 2007-ben párbajtőrben, valamint tőr- és párbajtőr csapatban is Európa-bajnok. A pekingi paralimpiára kvótát szerzett.

a K&H olimpiai és paralimpiai kártyaprogram zsűritagjai

Molnár Zoltán, ügyvezető igazgató, MOB

Babati Lajos, szervezési és marketing igazgató, MOB

Hajdú Brigitta, főtitkár, MPB

Gömöri Zsolt, elnök, MPB

Orosz András, lakossági marketing ügyvezető igazgató, K&H Csoport

Ambrus Gábor, főtitkár, Magyar Sportújságírók Szövetsége

Novotny Zoltán, alelnök, Magyar Sportújságírók Szövetsége

Máté Pál, főszerkesztő, Sport1 csatorna

S. Tóth János, szerkesztő, Nemzeti Sport

Füredi Mariann, sportújságíró

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük