Pályázatot ír ki a K&H a kis- és középvállalkozások hatékony munkahelyteremtésének támogatására, jelentették be kedden, Budapesten. A pályázat elnevezése „K&H kkv bizalom pályázat" utal arra, hogy a K&H bízik az életképes projekteket elindító kis-, és középvállalkozásokban.

 

 

Pályázatot ír ki a K&H a kis- és középvállalkozások hatékony munkahelyteremtésének támogatására, jelentették be kedden, Budapesten. A pályázat elnevezése „K&H kkv bizalom pályázat" utal arra, hogy a K&H bízik az életképes projekteket elindító kis-, és középvállalkozásokban.

 

 A legjobb eredményt felmutató pályázókat 2 millió, 1 millió, illetve 500 ezer forinttal támogatja a K&H tevékenységük további bővítésében. A pályázatok benyújtási határideje 2008. október 16.

A K&H által szeptemberben meghirdetett „K&H kkv bizalom pályázat" célja, hogy segítse azokat a vállalkozásokat, melyek beruházásaik révén hatékonyan növelik a foglalkoztatást, és ezzel hozzájárulnak a magyar gazdaság egyik legsúlyosabb strukturális problémájának enyhítéséhez. A díj elnevezése is kifejezi – a bizalmi index elnevezéséből merítve -, hogy a K&H bízik az életképes projekteket elindító kis-, és középvállalkozásokban. A pályázat kiemelten azokat a kis- és középvállalkozásokat szándékozik díjazni, melyek az elmúlt egy évben beruházásaik révén relatívan a legtöbb munkahelyet hozták létre.

„A K&H kkv bizalom pályázaton olyan kis- és középvállalkozások indulhatnak, melyek az előző év december 31-ig 5-50 fős állományt foglalkoztattak, az utolsó lezárt pénzügyi évükben maximum 1 milliárd Ft árbevételt értek el, legalább 10 millió forintnyi beruházást aktiváltak, valamint Magyarországon bejegyzett, magyarországi telephellyel rendelkező vállalkozások. Emellett pozitív sajáttőkével rendelkeznek, nem állnak csődeljárás, felszámolás vagy végelszámolás alatt, igazolják, hogy nincs köztartozásuk és nincs 30 napot meghaladó lejárt tartozásuk pénzintézetek felé. A pályázati anyagok elbírálása során döntő, hogy a vállalkozás az elmúlt évben az adott beruházás mértékéhez viszonyítva hány munkahelyet hozott létre. A pályázat három díjazottat támogat, 2 millió, 1 millió, illetve 500 ezer forinttal. A pályázatokat a K&H vezető munkatársaiból és külső szakemberből álló zsűri bírálja el" – mondta Bognár Mihály, a K&H pályázati igazgatóságának vezetője.

„Tisztában vagyunk vele, hogy a kis- és középvállalkozások hazánk gazdaságának fontos hajtóerejét adják. Nyilvánvaló, hogy a magyar gazdaság egyik legsúlyosabb problémája az alacsony gazdasági aktivitás, melyre többek között a munkahelyteremtés jelenthet megoldást. A megoldás egyik kulcsa pedig a kihívásokra rugalmasan reagáló, innovatív kkv szektor kezében van. Éppen ezért döntött úgy a K&H, hogy egy évente odaítélendő díj formájában támogatja a kkv-k munkahelyteremtését", mondta Németh László, a K&H kkv marketing igazgatója.

A pályázat értékelését szakmai zsűri végzi, melynek tagjai a K&H vezető munkatársai, valamint külső szakértőként dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A „K&H kkv bizalom pályázat" benyújtási határideje 2008. október 16. A pályázat eredményét 2008. november 17-én hozzák nyilvánosságra. A részletes pályázati kiírás és a pályázati adatlap letölthető a http://www.kh.hu/  oldalon, azon belül az egyéni és kisvállalkozások menüpont alatt, illetve igényelhető a kkvpalyazat@netaktiv.hu  e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük