Az APC by Schneider Electric bemutatta Back-UPS® Pro szünetmentes áramforrását, amelyet arra terveztek, hogy a felhasználóknak ne kelljen kényelmetlen és költséges kiesésekkel számolniuk áramkimaradások esetén.

 

 

Az APC by Schneider Electric bemutatta Back-UPS® Pro szünetmentes áramforrását, amelyet arra terveztek, hogy a felhasználóknak ne kelljen kényelmetlen és költséges kiesésekkel számolniuk áramkimaradások esetén.

 

Hasonlóan a kisebb UPS modellekhez, a Back-UPS® Pro készülékek is olyan aljzatokkal rendelkeznek a kimenetükön, amelyek automatikusan lekapcsolják a nem használt perifériákat, így megszüntetik a szükségtelen áramfelhasználást, összességében pénzt takarítanak meg.

Emellett a Back-UPS Pro modellek bypass áramkörrel kiegészített automatikus feszültség szabályozási funkcióval (AVR) rendelkeznek, amely energiát takarítanak meg és megnövelik az akkumulátorok élettartamát, LCD kijelzőjükön pedig ellenőrizhetők a működési és állapot-adatok.

„A folyamatos rendelkezésre állás egyre inkább kritikus az otthoni irodák és kisebb üzleti alkalmazások számára is, amelyek sokszor nincsenek védve az áramkimaradásoktól és túlfeszültség impulzusoktól. Az áramkimaradások és a nem megfelelő minőségű áramellátás következménye adatvesztés vagy üzleti veszteség lehet, de az egész PC hálózat is sérülhet" – mondta Szarka Attila, az APC by Schneider Electric vezető rendszermérnöke. „Az APC Back-UPS Pro biztosítja a rendelkezésre állást, lehetőséget nyújt az adatok időben történő, biztonságos elmentésére vagy tranzakciók befejezésére – amellyel elkerülhetők a nem tervezett leállások következményei, költségei.  Jellemzően már az első áramkimaradás alatt megtérül az UPS ára" – tette hozzá Szarka Attila.

Az APC Back-UPS Pro szünetmentes áramforrás többféle változatban is elérhető, 6-10 kimeneti aljzattal, 92-164 perces maximális áthidalási idővel. Az energia-megtakarítást biztosító aljzatok minden modellen lehetővé teszik a csatlakoztatott berendezések áramfogyasztásának csökkentését. Mivel a berendezés képes lekapcsolni a nem használt perifériák áramellátását, használatával évente akár 6000 forintot ($50) is meg lehet spórolni UPS-enként. Ha a mester aljzatra csatlakoztatott számítógépet a felhasználó kikapcsolja, hibernálja vagy alvó módba kapcsolja, akkor az UPS (beállítástól függően) kikapcsolja a vezérelt aljzatokra csatlakoztatott, adatvesztésre nem érzékeny perifériákat, mint például a monitorok, nyomtatók vagy a hangszórók.

Minden Back-UPS Pro modell rendelkezik automatikus feszültség szabályozó funkcióval (AVR). Az AVR a bemeneten jelentkező magas vagy alacsony feszültségeket a megadott értékre szabályozza, így a felhasználók az akkumulátorok használata nélkül is képesek feszültségesés vagy -emelkedés esetén tovább dolgozni. Ezeknek a modelleknek a hatásfokát nagymértékben növeli az AVR elkerülő áramkör (bypass), amely normál működés esetén azzal csökkenti a szünetmentes áramforrás veszteségét, hogy kikerüli az AVR transzformátorát.

Minden Back-UPS modell LCD kijelzővel rendelkezik, amelyen a felhasználók könnyen nyomon követhetik a következő információkat: terhelés, becsült áthidalási idő, bemenő feszültség és más kritikus diagnosztikai vagy rendszer információk. A felhasználóknak nem kell többé megjegyezniük, hogy mit jelentenek az UPS különböző fajta hangriasztásai – egy gombnyomásra elnémíthatja a riasztást, és megtekintheti az LCD-kijelzőn a keresett információkat.

A Back-UPS Pro szünetmentes áramforrás mellé a vevők az egyszerűen használható Power Chute® Personal Edition korszerű UPS menedzsment szoftvert is megkapják, amely a berendezés állapotával kapcsolatos információkat, riasztási lehetőségeit, valamint történeti adatokat tesz elérhetővé. Az installált szoftver automatikus shutdown funkciója lehetővé teszi egy PC szabályos leállítását az adatok mentésével, amikor a felhasználó nincs jelen. A család minden modellje 3 év garanciával és az un. Equipment Protection Policy biztosításával kerül forgalomba.

Az APC Back-UPS Pro szünetmentes áramforrások 2010 második negyedévében lesznek elérhetőek Európában.

www.apc.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük