Cserkeszőlő Gyógy- és StrandfürdőCserkeszőlő Gyógy- és StrandfürdőTélen a legtöbb ember igénye megnő a kényeztető, vagy pihentető wellness programokra. A magyar piac bővelkedik a lehetőségekben.

 

Cserkeszőlő Gyógy- és StrandfürdőCserkeszőlő Gyógy- és StrandfürdőTélen a legtöbb ember igénye megnő a kényeztető, vagy pihentető wellness programokra. A magyar piac bővelkedik a lehetőségekben.

 

Becserkészni Cserkefürdőt

A Cserkeszőlő Gyógy- és Strandfürdő mintegy 8 hektárnyi területen fekszik, külső medencéinek egy része télen is üzemel. Összesen kilenc, különféle medence nyújt a forróságban enyhülést. Számításait minden korosztály megtalálja itt, hiszen nem csak gyógyvizes medencék vannak, hanem gondoltak a gyermekekre, családokra, úszókra, úszni tanulókra és különleges élményekre vágyókra is. A téli időjárásban egy komplex, fedett, háromszintes szolgáltatóegység biztosítja a nemzetközi trendeknek megfelelő, időjárástól független termálfürdő-szolgáltatásokat.Gyógyászatuk a gerincbetegségek specialistája, az összes OEP által támogatott fizioterápiás kezelés megtalálható itt. A fürdő gyógyvize nemcsak a mozgásszervi betegségeket gyógyítja, hanem egyes bőrproblémáknál, úgymint psoriasis is sikeres lehet. Allergiás, megfázásos időszakokban jó szolgálatot tesz a gyógysó-szoba. Különlegessége, hogy a lengyelországi Bochniából származó gyógysóból van kiépítve padlótól a plafonig, ezzel egyedi az egész országban. A természetgyógyászok alternatív gyógymódok egész sorával állnak a vendégek rendelkezésére.A fürdő szolgáltatásai közé tartozik egy modern szépségszalon fodrászattal, pedikűr, manikűr-kezeléssel és műköröm építéssel.

 

A Cserkeszőlő Gyógy- és StrandfürdőSzépkártya elfogadóhely, ezért érdemes munkahelyén Szépkártyát igényelni, hogy maximálisan kihasználhassa a komplexum nyújtotta lehetőségeket.

 

Az élmény nincs olyan messze, mint Makó Jeruzsálemtől

Több szempontból is érdemes felkeresni a Maros-parti kisvárost, Makót. Makó főként a makói hagyma révén ismert, ami hungarikum, de turisztikai vonzerejét növeli, hogy Magyarország legvirágosabb városa. Legfőbb vendégcsalogató eleme azonban a termálvíz, amelyet a fúrások 1956-ban juttattak felszínre. A Makói Termál- és Gyógyfürdő (a létesítmény által kibocsátott marketinganyagokon a Hagymatikum, a fürdők fürdője) egy élmény-, gyógy- és wellnessrészlegekkel is rendelkező fürdőkomplexum a belváros szívében. A Termál- és Gyógyfürdőt az évtizedek alatt folyamatosan bővítették, 2012 januárja óta pedig teljesen új épületegyüttessel, wellness-, gyógy- és élményelemekkel várja az idelátogatókat. A gyógyvíz jótékony hatásait a Marosból származó gyógyiszap egészíti ki.

 

A széleskörű wellness szolgáltatások közt lehetőség nyílik többféle masszázsra, a számtalan szauna közül pedig igazi különlegességet jelenthet a fényözön- és a makói szauna. Előbbi a kabinban változó színek biológiai hatásával egészíti ki a kúrát, míg a makói szauna kabinjában a cédrus burkolat mögötti megvilágítás egy makói hagymával díszített üvegablakon történik és alacsony páratartalom mellett egyesíti a finn szauna és a különleges felöntések hatásait. Ezen kívül választhatunk még az aroma, gyógynövényes, infra és kelo szaunák közül. A fürdő komplex igényeket is kiszolgál. A wellnesst beauty részleg egészíti ki fodrászattal, pedikűr és kozmetikai szalonnal. Nyáron élménymedence is működik buzgárokkal, gejzírekkel és hullámfürdővel. A családok szórakozásáról és pihenéséről a HagyManó játszóház, csúszdás és tocsogó medence, valamint a baba-mama pihenő gondoskodik. A játszóházban mindenütt kirakók, logikai játékok, izgalmas színek és formák várják a gyerekeket, akik kergetőzhetnek a kalandpályán, vagy készségfejlesztő játékokkal tesztelhetik ügyességüket. A sherwoodi erdő hangulatát idéző gyerekmedencét Robin Hood varázslatos kalandjai ihlették. Hagymamma házias ízeivel várja vendégeit a fürdő étterme, a Nyugi Bárban pedig gyümölcskoktélokkal is lazíthatnak a szaunázók, valamint a játékteremben kártyázó, biliárdozó vendégek.

 

Hogy szélesebb körben tudjanak élni az egészségturizmus kínálta lehetőségekkel, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket.

 

A rómaiak tudtak valamit

Már Kr.e. az 1. században hazánkban állomásozó római katonák felfedezték, hogy milyen jótékony hatású kincs rejtőzik a felszín alatt, ugyanis Magyarország területének 80%-a alatt található termál-, illetve gyógyvíz. Az ország területének négyötöde alatt 30°C-nál magasabb hőfokú víz van, amely közel 1300 termálforrást táplál.

 

Aki a luxus érzését nemcsak a szolgáltatásokban kívánja megtalálni, hanem a látványban is, azoknak mindenképp valamelyik patinás gyógyfürdőnket érdemes felkeresnie.

A Rudas Gyógyfürdőben a fejlesztések eredményeként az eddig szétválasztott gőzfürdői és uszodai tér átjárhatóvá vált. A fürdő vize nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos és szulfátos, radioaktív hévíz, melynek fluoridion-tartalma is jelentős. Ízületek degeneratív betegségeinek, idült és félheveny ízületi gyulladásoknak, porckorongsérvnek, idegzsábáknak valamint a csontrendszer mészhiányos állapotainak kezelésére ajánlott megmártózni a gyógyító vízben.

 

A Lukács fürdő szépészeti beavatkozása a fürdő szinte minden területét érintette. A Lukács Gyógyfürdő számos olyan szolgáltatást is kínál, melyek fővárosunkban eddig csak korlátozottan vagy egyáltalán nem voltak elérhetőek. Ilyen többek között a Himalája sótéglából épült só-kamra, a hammam török masszázs, illetve a prémium szolgáltatásként igénybe vehető privát fürdőzés valamelyik díszkád helyiségben, melyhez akár pezsgőt, gyümölcsöket vagy éppen masszőrt is igényelhetnek a vendégek. Az északi kádosztályon tangentor- és hidromasszázs kádakat üzemeltek be, melyekhez egy hagyományos masszírozó helyiség is kapcsolódik. Az aroma gőzkabinhoz és a szintén ezen a szinten található sókristály-szaunához tartozik egy merülőmedence is, amibe a garantált felfrissülés érdekében jeget adagolnak. A vendégek fűtött római padokon pihenhetik ki a szaunaélmény fáradalmait. Ebben a részlegben kapott helyet atepidárium – ami egy 36 fokos fűtött fekvő padrésszel rendelkező pihenő -, egy mínusz 2 fokos hőmérsékletű jégkunyhó, valamint egy finn és egy infraszauna is. Egy választófal mögött meztelen szauna működik, így hagyományos keretek között szaunázni vágyók is megtalálhatják számításukat. A fürdő teljes egészében akadálymentesített lett, így a mozgásukban korlátozottak is gond nélkül igénybe vehetik a szolgáltatásokat.

 

Hogy szélesebb körben tudjanak élni az egészségturizmus kínálta lehetőségekkel, érdemes Szép Kártyát igényelni a munkáltatóktól, és ahol lehet, maximálisan kihasználni a kártya nyújtotta lehetőségeket.

 

Tóth Tibor és Németh Krisztina