2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kimagasló minősítéseket kapott a NIS 2009

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/21090"><img class="image thumbnail" src="/files/images/nis.thumbnail_0.jpg" border="0" width="78" height="100" /></a></span> <p>Független szakértők megállapították: a Norton Internet Security 2009 a hibakihasználó kártevők kizárása terén közel kétszer olyan hatékony, mint a második helyezett. Gyorsabban települ, vizsgál, és kevesebb memóriát is használ, mint nagy versenytársai.</p><p>

 nis.thumbnail 0

Független szakértők megállapították: a Norton Internet Security 2009 a hibakihasználó kártevők kizárása terén közel kétszer olyan hatékony, mint a második helyezett. Gyorsabban települ, vizsgál, és kevesebb memóriát is használ, mint nagy versenytársai.

 nis.thumbnail 0

Független szakértők megállapították: a Norton Internet Security 2009 a hibakihasználó kártevők kizárása terén közel kétszer olyan hatékony, mint a második helyezett. Gyorsabban települ, vizsgál, és kevesebb memóriát is használ, mint nagy versenytársai.

A Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) bejelentette, hogy a Norton Internet Security 2009 a „tökéletes" minősítést kapta meg, a legjobb termékként aposztrofálja a Cascadia Labs által végzett, a biztonsági programcsomagok védelmét vizsgáló, széles körű elemzés. A teljesítményközpontú Norton Internet Security 2009 és Norton AntiVirus 2009 a PassMark Software átfogó vizsgálatában is jeles osztályzatot kapott az általános teljesítményre, és olyan versenytársakat hagyott maga mögött, mint az Avira, az ESET, a Kaspersky, a McAfee és a Trend Micro.

nis 2009NIS 2009„A kártékony szoftverek szerzői ma sokkal gyorsabban reagálnak, új veszélyforrásokat fejlesztenek ki, és új eljárásokat alkalmaznak a számítógépek megfertőzésére. Az internetes veszélyekről szóló legfrissebb Symantec-jelentés[1] szerint 2007-ben több mint 700 000 új veszélyforrást észleltek, ami 468 százalékos növekedést jelent" – mondta el Teasdale Harold, a Symantec Képviselet területi igazgatója. „Most még inkább igaz az, hogy a felhasználóknak olyan erős védelmi megoldással kell védekezniük, mint amilyen a Norton Internet Security. A NIS 2009 nem rontja a teljesítményt, és hatékonyabban véd a mai veszélyek ellen, mint az ingyenes szoftverek és a kevésbé fejlett megoldások."

A Cascadia Labs a fogyasztók számára készült népszerű védelmi termékeknél a webes támadások elleni védekezés hatékonyságát elemezte. Ezek a veszélyek, azaz az akaratlan letöltések, gyakran használják ki a webhely sérülékenységeit. Így már a webhely egyszerű megnézése során megfertőzik a gyanútlan látogatók számítógépét. A Norton Internet Security 2009-et az AVG Internet Security 8.0, a Kaspersky Internet Security 2009, a McAfee Internet Security 2009 és a Trend Micro Internet Security 2009 ellenében vizsgálták. A Norton Internet Security 2009 minden mérésénél tökéletesen teljesített, a vizsgálathoz használt összes hibakihasználó kártevőt kizárta.

A Norton Internet Security 2009 a hamis alkalmazások kizárása és az akaratlan letöltések elleni védelem terén mutatott általános teljesítményéért egyedüli termékként kapta meg az adható legtöbb, 50 pontot. A Norton a hibakihasználó kártevők kizárása terén közel kétszer olyan hatékony volt, mint a rangsorban őt követő versenytársa. A Cascadia Labs szerint „a Norton-féle megközelítés, azaz a gyorsan elavuló egyedi leírókra hagyatkozás helyett a kártevő által célba vett sérülékenységre történő összpontosítás vizsgálataink során nagyon hatékonynak bizonyult." A versenytársak módszerével szemben, amely elvárja a felhasználótól, hogy kerestessen a böngésző sérülékenységeire, és hibajavításokat tegyen fel, a Symantec böngészővédő funkciója zökkenőmentesen működik, semmilyen további beavatkozást nem vár a felhasználótól.

A Norton Internet Security 2009 emellett az összes vizsgált hamis víruskereső és videókodek webhelyet kizárta. A rangsorban utána következő versenytárs ezeknek csak 60 százalékát, a többiek pedig kevesebb, mint a felüket zárták ki.

 A Symantec a közelmúltban a PassMark Software független szoftver- és hardvervizsgáló cégtől is kimagasló minősítést kapott, amikor a legújabb vírusirtó és internetvédelmi termékek közül 23 teljesítményét mérték. A termékeket 17 alapvető teljesítményadat alapján, Windows Vista használatával minősítették. A Norton Internet Security 2009 és a Norton AntiVirus 2009 kapta a legmagasabb általános értéket saját kategóriájában. A PassMark úgy találta, hogy a Norton AntiVirus 2009 és a Norton Internet Security 2009 gyorsabban települt, gyorsabban vizsgált, kevesebb memóriát használt és kisebb lemezterületet igényelt, mint bármelyik nagy versenytársa.

A 2009-es Norton termékek védelmi és teljesítménybeli fejlesztéseit már több mint 41 díjjal ismerték el a világszerte megjelenő kiadványokban.

A Cascadia Labs teljes beszámolója[2]:

http://www.cascadialabs.com/reports/WebThreats09_Full.pdf

A PassMark Software teljes beszámolója2: http://www.passmark.com/ftp/antivirus_09-performance-testing-ed2.pdf


[1] Symantec Internet Security Threat Report, XIII, 2008 április

[2] A beszámoló a Symantec megbízásából készült

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.