2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kis-Kovács Vilmos kalandjai, avagy hogyan jelenjünk meg a világhálón?

4 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> 72 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63998"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image2_358.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="56" /></a></span>Kis-Kovács Vilmos új kisvállalkozást indított, és már kiépítette annak belső és külső hálózatát, de tudta, hogy sok dolga van még... A potenciális megrendelők hatékony eléréséhez profi megjelenésre van szükség a világhálón is. </p> <p><strong> </strong>

image2 358.thumbnailKis-Kovács Vilmos új kisvállalkozást indított, és már kiépítette annak belső és külső hálózatát, de tudta, hogy sok dolga van még… A potenciális megrendelők hatékony eléréséhez profi megjelenésre van szükség a világhálón is.

 

image2 358.thumbnailKis-Kovács Vilmos új kisvállalkozást indított, és már kiépítette annak belső és külső hálózatát, de tudta, hogy sok dolga van még… A potenciális megrendelők hatékony eléréséhez profi megjelenésre van szükség a világhálón is.

 

Levélszemétdomb

Az elektronikus levelezés pontosan olyan természetes már, mint az áram: csak akkor érezzük, mennyire függünk tőle, amikor éppen nem férünk hozzá. Amikor elindította a fordítóirodát, Vilmosnak is volt már email címe, több is, így csak kiválasztott egyet, és azon keresztül kommunikált a potenciális ügyfelekkel. Záporoztak is a levelek a kiskovacs127@ingyombingyommail.hu címre, naponta 50-60, köztük már 1-2 árajánlatkérés is felbukkant. A problémát az jelentette, hogy több fontos email is elkerülte Vilmos figyelmét. Hogy miért? A napi félszáz üzenet többsége kéretlen, esetenként ráadásul veszélyes levél volt!

 image3 264.thumbnail

A spam-áradat már magánemberként is zavarta Kis-Kovács urat, most azonban az üzletmenetet is akadályozta. Vilmos az interneten keresett megoldást, és megtudta, hogy egy komplett email szolgáltatás megoldást jelent a spam-kérdésre, és az átlátható levelezést is biztosítja. A legtöbb esetben ráadásul ugyanazt a menüstruktúrát látja, függetlenül attól, hogy milyen felületen nézi a levelezését, lehet az egy email kliens, webes felületet vagy akár okostelefon. Az egységes, hivatalos, vállalati email címhez viszont domain regisztrációra is szüksége volt.

 

Erre van szükség pont(.hu)

A domain regisztráció ma már gyors és egyszerű folyamat, ráadásul elég egy igénylőlapot leadni, minden mást a szolgáltató, Vilmos esetében így az ACE Telecom intéz az ügyfél helyett. Ellenőrzi, hogy a kért domain minden követelménynek megfelel, és hogy nem foglalt-e. Ezek után az ügyfél akár már egy hét múlva használhatja is a kiválasztott webcímet[1]. Ez azt jelenti, hogy Vilmos az általa választott kkvforditas.hu végződésű email címet adhatott minden munkatársának, sőt lefoglalta az info@kkvforditas.hu-t, valamint a megrendeles@kkvforditas.hu-t is. Természetesen a vállalati email címek mellett Vilmos a www.kkvforditas.hu webcím boldog tulajdonosa is lett.

image4 183.thumbnail

Kis-Kovács úr már korábban is biztos volt benne, hogy a lehetséges megrendelők elérésének hatékony módja egy saját honlap. Mivel egyik munkatársa korábban webfejlesztőként dolgozott, a honlap elkészítését meg tudták oldani házon belül, sőt induláskor a honlapot is az egyik belső gépen, a saját szerverükön tárolták. Miután a takarítónő két egymást követő hétvégén véletlenül kikapcsolta a szervert, az is kiderült, hogy ez ugyan gyors, viszont csak ideiglenes megoldás. Vilmos rájött, hogy egy nem folyamatosan működő honlap olyan, mint egy óriásplakát, amelynek nem mindig világít a lámpája. Ráadásul az állandó működésre leselkedő veszélyek közül a takarítónő óvatlansága csupán egy: a váratlan áramszünet, vagy a szerver túlmelegedése is komoly problémát jelenthet.

image5 137.thumbnail

Vilmos ekkor ismét segítséget kért az ACE Telecom szakértőitől, akik elmagyarázták, hogy a szervereket érdemes őrzött, klimatizált, szünetmentes ellátással rendelkező körülmények között üzemeltetni, a tárolt adatokat pedig naponta archiválni. Így a honlap a nap 24 órájában elérhető, és egy esetleges leállás sem veszélyezteti az adatok biztonságát. Ilyen körülményeket házon belül természetesen nem tudtak garantálni a fordítóirodában, ezért esett Vilmos választása a StoreNet webtárhely szolgáltatásra. Így már a honlapot is biztos kezekben tudhatta. Kis-Kovács úr ismét hátradőlt székében, és várta a megrendeléseket, miközben azon gondolkodott, hogyan fejleszthetné még tovább fordítóirodája infrastruktúráját…

 


[1] Egy domain foglalása két évre szól, ennyi idő után meg kell hosszabbítani, ha továbbra is igényt tart rá a felhasználó, de az ügyfélközpontú szolgáltatók erre természetesen időben figyelmeztetik a regisztrálót.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.