2022.december.03. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

„KODÁLY ORSZÁGA”- Országos rendezvénysorozat október 13. – december 1

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/6494"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kodal1y.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="67" /></a></span> <p>Sopronban és Győrött folytatódik ezen a héten a Kodály országa című rendezvénysorozat, amelyet a közönség nagy szeretettel és örömmel fogadott első két állomásán, Kecskeméten és Szolnokon október 13-14-én.</p><p>

 kodal1y.thumbnail

Sopronban és Győrött folytatódik ezen a héten a Kodály országa című rendezvénysorozat, amelyet a közönség nagy szeretettel és örömmel fogadott első két állomásán, Kecskeméten és Szolnokon október 13-14-én.

 kodal1y.thumbnail

Sopronban és Győrött folytatódik ezen a héten a Kodály országa című rendezvénysorozat, amelyet a közönség nagy szeretettel és örömmel fogadott első két állomásán, Kecskeméten és Szolnokon október 13-14-én.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint a Balassi Intézet megbízásából a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége közreműködésével a Miga Film Produkciós Iroda 2007. utolsó negyedévében a Kodály emlékév alkalmából tizenegy állomást érintő rendezvénysorozatot szervez Kodály országa címmel, amely a nagyobb magyarországi városokban, és egy határon túli helyszínen, Galántán zajlik a helyi kórusok bevonásával.

A rendezvénysorozat célja, hogy Kodály-életműve minél több emberhez eljusson, azokhoz is, akikhez hagyományos módon erre kevesebb az esély.

A felkeresett városok bevásárlóközpontjaiban, illetve forgalmas közterein zajló rendezvényeken a felkért helyi kórusok tolmácsolásában több blokkban hangzanak el Kodály-kórusművek. A koncertek szüneteiben felvételről szóló Kodály-zeneműveket hallgathat, valamint egy kivetítőn Kodály életművét bemutató képeket, filmrészleteket nézhet meg a közönség, illetve a Mester életútját és munkásságát bemutató szóróanyagot osztanak szét az érdeklődőknek.

A fellépő kórusok között a rendezvénysorozat utolsó állomásán, Budapesten, a Westend City Centerben kisorsolunk egy három napos utat, amelynek résztvevői Kodály életútjának fontosabb állomásait keresik majd fel a Felvidéken.

kodaly

 

 

 

 

A rendezvénysorozat előző és további helyszínei és időpontjai:

október 13-14.: Kecskemét, Szolnok

október 27-28.: Sopron, Győr

november 3-4.: Pécs, Szeged

november 10-11.: Nyíregyháza, Miskolc

november 17-18.: Galánta, Székesfehérvár

december 1.: Budapest.

„Kodály Zoltán Lant preludiumával indult a zeneszerző műveit népszerűsítő másfél hónapos programsorozat Kecskeméten a Malom Pénzügyi Szórakoztató és Bevásárló Központban szombaton. A Kodály országa című köztéri programsorozat első állomásán, a zeneszerző szülővárosában, a 11 óra és 15 óra között felcsendülő Kodály műveket és népdalokat sok százan hallgatták." (MTI)

 „Kodály Zoltán zeneszerző műveit népszerűsítő másfél hónapos országos rendezvénysorozat első állomása volt október 14-én a kecskeméti MALOM Szórakoztató és Bevásárló Központ. A Nemesszeghy Márta Kórus és az AURIN Leánykar énektudásával lebilincselte a vásárló közönséget." (Hírös Index)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.