1.

Komoly megmérettetések, nagyközönségi és szakmai rendezvények, az egész családnak kellemes kikapcsolódást biztosító programok várták október 20. és 23. között a Csabai Kolbászfesztivál látogatóit. Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő hazai gasztronómiai fesztivált Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, illetve a gasztronómiai versenyeken a zsűri tagjaként értékelte a hungarikumnak számító csabai kolbászokat. A kolbászkészítő versenyre a szervezők idén rekordszámú jelentkezést fogadtak, a fesztiválon 360 csapat mérte össze tudását.

 1.

Komoly megmérettetések, nagyközönségi és szakmai rendezvények, az egész családnak kellemes kikapcsolódást biztosító programok várták október 20. és 23. között a Csabai Kolbászfesztivál látogatóit. Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő hazai gasztronómiai fesztivált Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója nyitotta meg, illetve a gasztronómiai versenyeken a zsűri tagjaként értékelte a hungarikumnak számító csabai kolbászokat. A kolbászkészítő versenyre a szervezők idén rekordszámú jelentkezést fogadtak, a fesztiválon 360 csapat mérte össze tudását.

A Csabai Kolbászfesztivált az idei évben is gazdag programkínálat jellemezte: több helyszínen folyamatosan zajlottak a népi kultúra legnemesebb értékeinek bemutatói, a játékos gyermekprogramok és a zenés, szórakoztató műsorok. Az eseményen fellépett többek között az Adagio együttes, a Hobo Blues Band, Békés Est címmel a Váradi Roma Café együttes adott koncertet, a kisebbek jókedvéről pedig többek között a Napsugár Bábszínház és a Sebő Együttes zenés gyermekműsora gondoskodott. A négynapos eseményt a Muzsikás Együttes koncertje zárta.

A megnyitó – az első nap

 

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.
9.9. 10.10.
11.11. 12.12.
13.13. 14.14.
15.15. 16.16.
17.17. 18.18.
19.19. 20.20.

A fesztivállal egy időben került megrendezésre a Borvigadalom és vásár elnevezésű rendezvény is, amelyen a legjobb hazai borokkal ismerkedhettek meg az érdeklődők. A szervezők a jótékonykodásról sem feledkeztek meg, kolbász- és borárverést tartottak, ahol igazi kuriózumok találtak gazdára.

01 Nyersagagért állnak sorba a versenyzők01 Nyersagagért állnak sorba a versenyzőkA Csabai Kolbászfesztivál keretein belül Békéscsaba városa harmadik alkalommal rendezte meg a Turisztikai Kiállítást, amelyen a kiállítók Békés megye, a Dél-alföldi régió, valamint az ország különböző megyéinek, településeinek turisztikai kínálatát vonultatták fel, továbbá utazási irodák, szállodák és Békéscsaba külföldi testvértelepülései hozták el ajánlataikat.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet tevékenységében kiemelt figyelmet fordít a színvonalas, nagy érdeklődésre számot tartó gasztronómiai rendezvények népszerűsítésére, mivel ezek az események egy adott település, régió programkínálatát gazdagítva nagyban hozzájárulnak a vendégforgalom bővüléséhez.

  A Verseny – második nap

   
02 Van aki a látvánnyal dicsekszik02 Van aki a látvánnyal dicsekszik 03 Alapfüszerek03 Alapfüszerek
04 Egy összeszokott kollektíva04 Egy összeszokott kollektíva 05 A sör a munkerő üzemanyaga05 A sör a munkerő üzemanyaga
06 Verseny indul06 Verseny indul 07 Más is teker07 Más is teker
08 Törp szakik08 Törp szakik 09 Elmélyülten09 Elmélyülten
10 Versenyen kivül - cigánkák a büfében10 Versenyen kivül – cigánkák a büfében 11 Telt ház a sportcsarnokban11 Telt ház a sportcsarnokban
12 Lehet politikamentesen12 Lehet politikamentesen 13 és nem politikamentesen13 és nem politikamentesen
14 Keveredik a népviselet és munkaruha14 Keveredik a népviselet és munkaruha 15 Késztermék nyersen15 Késztermék nyersen

A KSH adatai alapján 2007 első nyolc hónapjában a Dél-alföldi régió kereskedelmi szálláshelyein a vendégek száma 5,9%-kal,  a vendégéjszakák száma 3,6%-kal növekedett az előző év azonos időszakához képest.

 

16 Sül16 Sül 17 A kolbászsütés illeszkedik más technológiákhoz17 A kolbászsütés illeszkedik más technológiákhoz

Foto:Hecks Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük