2022.augusztus.10. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Komment.hu: véleményszájt az [origo]-tól

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21727"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kh.thumbnail_2.jpg" border="0" alt="www.komment.hu" title="www.komment.hu" width="40" height="100" /></a><span style="width: 38px" class="caption"><strong><a href="http://www.komment.hu/">www.komment.hu</a> </strong></span></span>Elindult múlt év (2008) decemberének közepén az [origo] véleményszájtja, a Komment.hu. Az oldalon kezdetben naponta egy írás lesz olvasható, s a cikkekhez természetesen hozzá is szólhatnak a felhasználók. a kultúrált hangnemet all incluzive cenzúra biztosítja!</p><p>

www.komment.huwww.komment.hu Elindult múlt év (2008) decemberének közepén az [origo] véleményszájtja, a Komment.hu. Az oldalon kezdetben naponta egy írás lesz olvasható, s a cikkekhez természetesen hozzá is szólhatnak a felhasználók. a kultúrált hangnemet all incluzive cenzúra biztosítja!

www.komment.huwww.komment.hu Elindult múlt év (2008) decemberének közepén az [origo] véleményszájtja, a Komment.hu. Az oldalon kezdetben naponta egy írás lesz olvasható, s a cikkekhez természetesen hozzá is szólhatnak a felhasználók. a kultúrált hangnemet all incluzive cenzúra biztosítja!

Miközben az immár tíz éve működő [origo]-t kutatási adatok szerint felhasználói a legminőségibb hírmédiumnak tartják*, oldalain – a népszerű Filmklub rovat kritikáin kívül – eddig nem jelentek meg egyéni véleményeket tükröző írások. December 16-án ez megváltozott, hiszen elindult a portál véleményszájtja, a Komment.hu, amelynek célja éppen az, hogy szubjektív írásokat közöljön.

A Komment.hu szerkesztője, Nádori Péter így ír bevezetőjében az elképzelésekről: "Olyan cikkeket akarunk, amikben a véleményt érvek támasztják alá, az érveket pedig tények. Olyanokat, amiket az is megért, aki nem szakértője a témának. Nem akarunk áthallásokat, bennfentes utalásokat, hívószavakat, kódokat. Nem akarunk egydimenziós gondolatokat, amelyek csak egyetlen – két párt között meghúzott – egyenes valamely pontjához rendelhetőek. Világosságot akarunk, értelmes magyarázatokat és persze szellemességet, jó stílust is, mert anélkül a legokosabb eszmefuttatás sem élvezhető."

A Komment.hu célja az is, hogy a cikkeihez kapcsolódó felhasználói hozzászólásokból kialakuló eszmecsere mindig a témához kötődő, érdemi, civilizált, a résztvevők és a részt nem vevő olvasók számára is érdekes legyen. Ennek érdekében a hozzászólásokat a szerkesztők előre moderálják: a szerzővel ellentétes álláspontot képviselő hozzászólásokat természetesen megjelenítik majd a felületen, ám a számos internetes fórumon megszokott gyalázkodó hangnemről itt nem lehet szó.

A Komment.hu már olvasható és kommentálható a www.komment.hu  címen.

*Forrás: Szonda Ipsos Brand Equity kutatás, 2008.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.