Új munkalehetőségeket teremt a ROTO ELZETT CERTA Kft. lövői telephelyén kapacitásnövelő fejlesztés segítségével, amelyhez 660 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása" című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 3 milliárd forint összköltségvetésű beruházás során a vállalkozás termelőkapacitását kívánja bővíteni.

 

Új munkalehetőségeket teremt a ROTO ELZETT CERTA Kft. lövői telephelyén kapacitásnövelő fejlesztés segítségével, amelyhez 660 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatást nyert a „Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása" című pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 3 milliárd forint összköltségvetésű beruházás során a vállalkozás termelőkapacitását kívánja bővíteni.

 

 

A Komplex technológia fejlesztés és foglalkoztatás támogatása pályázati kiírás célja olyan, elsősorban az Új Széchenyi Terv kitörési pontokhoz kapcsolódó komplex beruházások támogatása, amelyek kiemelkedő foglalkoztatási hatással bírnak munkahelyek megőrzésére vagy új munkahelyek teremtésére. A kapacitásbővítéshez kapcsolódóan a vállalkozás 20 fő új munkaerőt vesz fel annak érdekében, hogy az új megrendelések teljesítését a lehető leggyorsabban, legmagasabb színvonalon és megbízható minőségben végezhesse el.

 

 A ROTO ELZETT CERTA Kft. fa- és műanyag ablakokhoz és ajtókhoz gyártja a bukó-nyíló vasalat rendszerek hosszelemeit (rúdzár, középzár), több méretben és kivitelezésben kiszolgálva a konszern által forgalmazott termékek hosszelem igényeit. A vasalatok közül vannak befelé nyíló, kifelé nyíló ablakokhoz készülő vasalatok, illetve a prémium kategóriát képviselő rejtett zsanéros ablakmegoldások is.

 

A vállalat által gyártott vasalat családok használatával jobb környezeti paraméterekkel rendelkező nyílászárók szerelhetők be, melyek hővesztesége minimálisra csökkenthető, ezzel közvetlenül mérsékelhető a fűtésre felhasznált energia mennyisége és közvetve a cég által előállított termékek hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkenéséhez.

 

A ROTO ELZETT CERTA Kft., jelen beruházással a gyár termelőkapacitását kívánja bővíteni. A fejlesztés 2011 augusztusában indult, és várhatóan 2013 augusztusában fejeződik be.

 

A projekt keretében megvalósult építkezés I. üteme 2011 októberében kezdődött. Megépült egy 3.600 m²-es új üzemcsarnok, amelyben a 3.200 m²-es új sajtoló és a 400 m²-es szerszámüzem kapott helyet, illetve új helyre került az alapanyag raktár is.

 

2012. június közepén indult a beruházás II. üteme, az új készáru raktár (3900 m²) és az 5 rámpás dokkoló bővítmény (700m²) építése. A kedvező időjárási viszonyoknak is köszönhetően az új csarnok 2012. december elejére elkészült. Ezt követően még decemberben lezajlott a régi raktár átköltöztetése az új csarnokba. Az így megnövekedett tárolási kapacitás révén a jelenleg ellátott 13 Roto kereskedelmi központ mellett további kereskedelmi központok közvetlen ellátása válik lehetővé.

 

Az építkezés mellett a beruházás részét képező gépbeszerzés is a végéhez közeledik (a szerelő automata február végén, a szervóhajtásos sajtológép pedig júniusban érkezik meg). Az ISO 14000 szerinti környezetközpontú irányítási rendszer tanúsíttatása sikeresen megtörtént, a képzési folyamat (vállalati human erőforrás fejlesztés) is lezajlott. A beruházás végleges zárása augusztus hónapra tervezett.

 

„Az új készáruraktár építésével a Roto csoporton belüli áruforgalom javítása-ésszerűsítése volt a cél, mely által a termelési ütemezés és a vevői igények összehangolása tovább optimalizálódott. A bővítés következményeképpen nemcsak a lövői gyár raktárkapacitása nőtt meg, hanem a többlépcsős raktározás kiiktatásával a szállítási idők is jelentősen javultak." – nyilatkozta Kocsis Ernő, a Roto Elzett Certa Kft ügyvezető igazgatója.

 

Leonhard Braig, a Roto Frank AG ablak- és ajtótechnológia divíziójának műszaki igazgatója, az igazgatótanács tagja, számára az átfogó lövői beruházás ismételten bizonyíték a nemzetközi vasalatgyártó vállalatcsoport „következetes ügyfélorientált" magatartására. Véleménye szerint „el kell fogadni és meg kell valósítani azt az elvet, amely szerint a vevői kereslet mozgatja a karcsúbb, gyorsabb és ezzel a piac elvárásainak jobban megfelelő folyamatokat. Mindezt hatásosan igazolja a lövői beruházás. Ebből a szempontból a magyar gyár, mint a nemzetközi termelési hálózattal rendelkező vállalatcsoport legnagyobb gyártóüzeme „példa értékkel bír".

 

A Roto Csoport egyedül Európában több mint 6 vasalatgyártó üzemmel rendelkezik. További gyárak találhatók Kanadában és az Egyesült Államokban.

 

Dr. Eckhard Keill hangsúlyozta, hogy 2013-ban várhatóan nehéz piaci körülményekkel kell számolni. Mindezek ellenére a Roto Frank AG igazgatótanácsának elnöke, aki egyúttal a tetőablak és szolár technológiai divíziójának is vezetője, változatlanul bízik a „pozitív vállalati konjunktúrában". Cél a Roto Csoport 2012-ben 4.100 munkatárssal elért 650 millió eurós árbevételnek a negatív külső hatások ellenére történő megőrzése vagy akár mérsékelt növelése. A vállalat gazdasági stabilitása fontos biztonsági pluszt jelent a piaci partnerek számára. Ennek garanciájaként Keill a hosszú távú „K-program" hatékonyságát emelte ki, amely a következő öt elemből áll: vevői elégedettség minden szinten és valamennyi országban, következetesség a termék-, szolgáltatás- és folyamat innováció terén, kompetenciák megvalósítása a munkavállalók képzésén át egészen a költségmenedzsment területéig, a folyamatosság fenntartása a meglévő piacokon és az új piaci lehetőségek feltárása terén, valamint egy olyan kommunikációs politika, ami a nyitottságra helyezi a hangsúlyt az információk és a párbeszéd területén.

 

A vállalat fő célja a konszernen belüli helyzetének megerősítése, azzal, hogy kihasználja a hazai, magas hozzáadott értékű humánerőforrás nyújtotta lehetőségeket, és megteremti a termelő kapacitás növelés lehetőségét. Fontos távlati cél, a későbbiekben egy saját felületkezelő üzemrész létrehozása.

http://www2.roto-frank.com/hu/publishinghu.nsf/Content/rotoUnternehmen_Hungarian

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük