2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Környezetvédelmi elismerést kapott a Sun

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/13251"><img class="image thumbnail" src="/files/images/EDFhome-logo.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.edf.org" title="www.edf.org" width="100" height="82" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.edf.org/">www.edf.org</a> </strong></span></span><p>A Sun Microsystems bejelentette, hogy a cég bekerült az Environmental Defense Fund (EDF) jelentésébe. A jelentés az olyan újításokat tünteti ki elismerésével, amelyek fokozzák a környezetvédelem hatékonyságát, és ezáltal globálisan is jótékony hatást keltenek. <strong><em>"Innovációs áttekintés: legyen a zöld az üzletben is természetes"</em></strong> című jelentésben az EDF példaként említi a Sun Open Work programját. </p><p> 

 www.edf.orgwww.edf.org

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a cég bekerült az Environmental Defense Fund (EDF) jelentésébe. A jelentés az olyan újításokat tünteti ki elismerésével, amelyek fokozzák a környezetvédelem hatékonyságát, és ezáltal globálisan is jótékony hatást keltenek. "Innovációs áttekintés: legyen a zöld az üzletben is természetes" című jelentésben az EDF példaként említi a Sun Open Work programját.

 

 www.edf.orgwww.edf.org

A Sun Microsystems bejelentette, hogy a cég bekerült az Environmental Defense Fund (EDF) jelentésébe. A jelentés az olyan újításokat tünteti ki elismerésével, amelyek fokozzák a környezetvédelem hatékonyságát, és ezáltal globálisan is jótékony hatást keltenek. "Innovációs áttekintés: legyen a zöld az üzletben is természetes" című jelentésben az EDF példaként említi a Sun Open Work programját.

 

A Sun az innovatív technológia és eszközök biztosításával, illetve a támogatás révén lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak bármikor, bárhonnan végezhessék a munkájukat. 2007-ben a Sun Open Work programja 29 000 tonna széndioxid kibocsátását előzte meg az atmoszférába, egyúttal pedig közel 68 millió dollár megtakarítást ért el a vállalat számára ingatlanköltségekben. A Sun felvételét a jelentésbe azon a San Francisco-i eseményen jelentették be, amelyen Arnold Schwarzenegger kormányzó is részt vett, a Sun Microsystemst Jonathan Schwartz elnök- vezérigazgató képviselte.

A Sun értékeinek és környezetvédelmi erőfeszítéseinek középpontjában az innováció áll. Munkahelyi gyakorlatával, energiahatékony termékeivel és adatközpontjainak kialakításával a vállalat folyamatosan csökkenti saját CO2-kibocsátását, valamint a számítógépek negatív hatását bolygónk környezetére. A Sun becslése szerint a társaság Open Work programja, energiahatékony termékei és zöldebb adatközpontjai évente 3,52 millió tonna CO2 felszabadulását gátolják meg. Ez megfelel a texasi Fort Worth városi régió egy éves teljes CO2-emissziójának.

A Sun Open Work programja révén a vállalat világszerte több mint 18 000 dolgozója (54%) dolgozik otthonról vagy rugalmas irodai környezetben a Sun Ray vékonykliens, azaz egy olyan kiemelkedően energiahatékony virtuális munkaasztal segítségével, amely mindössze 4 Wattot fogyaszt – ez nem több egy átlagos éjjeli lámpa fogyasztásánál. A magyarországi irodában is ilyen, Sun Ray vékonykliensen dolgoznak a Sun munkatársai. Az Open Work program keretében dolgozó alkalmazottak egy biztonságos, Java-képes személyazonosító kártyával jelentkeznek be a munkahelyre, fájljaikat pedig egyedi PC-k helyett a központi szerveren tárolják. A Sun által biztosított technológiai és pénzügyi támogatás révén, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak rugalmasan, otthonról, vagy az otthonuk közeléből végezzék munkájukat, a vállalat hozzájárul dolgozói életminőségének javulásához, miközben egyszerre javít a saját pénzügyi helyzetén és a Föld környezeti állapotán. A Sun által végzett vizsgálatok kimutatták, hogy az Open Work program résztvevői jobb hatásfokkal dolgoznak, ami összességében 34%-os termelékenységnövekedést jelent.

Termékinnováció

A ma már világszerte, a Sun valamennyi ügyfele számára elérhető Eco Innovation termékkínálat olyan gyakorlati megközelítést kínál, amely akár 60%-kal csökkentheti az energiaköltségeket, növeli a teljesítményt, ugyanakkor mérsékli a széndioxid-kibocsátást. A Sun Eco Innovation kínálatának néhány legfontosabb eleme:

Chip Multi-threading Technology (CMT – lapkára integrált többszálas technológia) – a Sun Fire T1000/T2000, a Sun CMT szervereinek első generációja legszorosabb versenytársánál akár ötször hatékonyabb, és a számítástechnika történetében az első olyan szerver, amelyre egy energiaszolgáltató vállalat árkedvezményt kínált. A Sun nemrégiben jött ki harmadik generációs CMT SPARC Enterprise T5140 és T5240 szervereivel, amelyek teljesítménye mintegy kétszerese a korábbi generációénál, miközben ugyanakkora helyet foglalnak. Az éves 110%-os forgalomnövekedéssel, ami a 2008-as pénzügyi év első harmadában megközelítette a 300 millió dollárt, az UltraSPARC alapú, többszálas technológiájú szerverek a Sun történetében a leggyorsabb értékesítésnövekedést produkáló termékek közé tartoznak.

Sun Modular Datacenter (Sun MD) – a Project Blackbox néven is ismert Sun MD egy szállítókonténerbe épített adatközpont. Az SMD rendkívüli energia-, hely- és teljesítményhatékonyságot biztosít. A hagyományos adatközpontoknál 40%-kal energiahatékonyabbra tervezett SMD helyigénye egy nyolcada versenytársaiénak, és megújítható energiaforrások közelében helyezhető el. A Sun MD ügyfelei közé tartozik a Hansen Transmissions és a Stanford Linear Accelerator Center, a Stanford Egyetem lineáris részecskegyorsító központja.

Adatközpont-innováció

A Sun 2007-ben avatta fel új adatközpontjait a kaliforniai Santa Clara-ban, az angliai Blackwaterben, valamint az indiai Bangaloreban. Ezek a központok mind úttörő jellegű tervek alapján készültek, továbbá következő generációs energiahatékony rendszereket, áramellátást és hűtést alkalmaznak. A zászlóshajó, a Santa Clara-i adatközpont több mint 450%-kal növelte a számítási teljesítményt, 1,1 millió dollár energiaköltség-megtakarítást eredményezett a Sun számára, emellett pedig 4100 metrikus tonna széndioxiddal csökkentette a vállalat környezetterhelését. A helyi áramszolgáltató, a Silicon Valley Power azzal ismerte el a Santa Clara-i adatközpont hatékonyságában és tervezésében elért áttörést, hogy közel egymillió dollárt juttatott a Sunnak jóváírások, illetve engedmények formájában.

Az EDF "Innovations Review: Making Green the New Business as Usual," jelentése letölthető a www.edf.org/innovationsreview címről angol nyelven.

 http://sun.com/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.