2022.01.23.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

új munkatársakkal is bővültek, de e mellett 38 százalékos növekedés a Toshiba magyarországi notebook üzletágánál

4 min read
  <p><span class="inline left"><a href="/node/13253"><img class="image thumbnail" src="/files/images/P1010001.thumbnail_1.JPG" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span>A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezető gyártója és forgalmazója közzétette a 2007-es üzleti évének hazai eredményeit. A március végével zárult 2007-es üzleti év során 32 ezer notebookot értékesített a Toshiba Magyarországon, ami hozzávetőlegesen 9 százalékos piaci részesedést jelent. A Toshiba a magyar notebook piacon számos kihívás mellett stabilan megőrizte ötödik pozícióját.</p><p>

 

1.1.A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezető gyártója és forgalmazója közzétette a 2007-es üzleti évének hazai eredményeit. A március végével zárult 2007-es üzleti év során 32 ezer notebookot értékesített a Toshiba Magyarországon, ami hozzávetőlegesen 9 százalékos piaci részesedést jelent. A Toshiba a magyar notebook piacon számos kihívás mellett stabilan megőrizte ötödik pozícióját.

 

1.1.A Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezető gyártója és forgalmazója közzétette a 2007-es üzleti évének hazai eredményeit. A március végével zárult 2007-es üzleti év során 32 ezer notebookot értékesített a Toshiba Magyarországon, ami hozzávetőlegesen 9 százalékos piaci részesedést jelent. A Toshiba a magyar notebook piacon számos kihívás mellett stabilan megőrizte ötödik pozícióját.

 „A Toshiba is érzi azon tendenciát, hogy a felhasználók szívesebben vásárolnak notebookot, mint asztali számítógépet" – mondta el Patonai Szabolcs, Toshiba Europe notebook üzletágának magyarországi értékesítési vezetője. „Ebből az átrendeződésből következően a klasszikus notebook tulajdonságok – mint például a könnyű súly és hosszú akkumulátoros üzemidő – mellett számos új, speciális felhasználói igény is jelentkezik. Ezeket az igényeket egyre szélesedő termékkínálattal és személyre szabható megoldásokkal lehet kiszolgálni. A Toshiba notebook kínálatában a felhasználói igények legszélesebb spektrumát a népszerű Satellite család fedi le, amely termékcsalád jelentős része 2008. második negyedévében megújul" – tette hozzá Patonai Szabolcs.

2.2.A notebook üzletág egyik legnagyobb kihívása a csökkenő árak mellett az árbevétel és a jövedelmezőség fenntartása és növelése. A 2008-as üzleti év egyik fontos célkitűzése a Toshiba számára a piaci részesedés növelése és a notebook gyártók között a negyedik pozíció megszerzése.

3.3.Bővítette magyarországi csapatát a Toshiba, a számítástechnikai és elektronikai megoldások vezető gyártója és forgalmazója. A vállalat a hazai notebook üzletág marketing vezetőjévé Szabó Tamást, ügyfélkapcsolati vezetőjévé pedig Peperő Tamást nevezte ki. A létszámbővülés oka a hazai kereslet fejlődésével együtt járó feladatok megnövekedett mennyisége volt.

Szabó Tamás feladata a Toshiba magyarországi marketing tevékenységének koordinálása és a központi marketing kampányok adaptálása, Peperő Tamás pedig a hazai notebook üzletág kereskedelmi, viszonteladói csatornájának felépítéséért felel.

Szabó Tamás – marketing vezető (notebook üzletág), Toshiba Europe

4.4.Szabó Tamás 1992 óta dolgozik értékesítési, 2003 óta pedig marketing területen. Korábban a Ramiris Rubin Zrt.-nél marketinggel és külkereskedelemmel, valamint különböző számítástechnikai cégeknél kül- és belkereskedelemmel foglalkozott.

5.5.Szabó Tamás az ELTE Tanárképző Főiskolai karán végzett matematika-fizika-számítástechnika szakon. Szabó Tamás felsőfokon beszél angolul, sokrétű tapasztalattal rendelkezik rendezvényszervezésben és rendezvények koordinálásában.

Peperő Tamás – ügyfélkapcsolati vezető (notebook üzletág), Toshiba Europe

Peperő Tamás 1999 óta dolgozik kereskedelmi területen. 1999 és 2002 között a Technotrade, 2002 és 2003 között a Studiotech, majd az AccessPoint, Ramiris Rubin és a Logicom vállalatoknál dolgozott. Peperő Tamás a Gábor Dénes Főiskola hallgatója volt, végzettségét tekintve gazdasági informatikus. A főiskola elvégzése mellett többféle további – IT, gazdasági, sales – képzésen vett részt.

Peperő Tamás angol nyelven beszél.

6.6.A Toshiba Europe GmbH a mobil számítástechnikai megoldások vezető forgalmazója. Európai székhelye a németországi Neussban található és a Toshiba Corporation, a világ egyik legnagyobb számítástechnikai és elektronikai vállalatának teljes tulajdonú leányvállalata. A Toshiba Corporation vezetői pozíciót tölt be az informatikai és kommunikációs rendszerek, elektronikai komponensek, fogyasztói termékek és áramellátási rendszerek terén. A széles skálán mozgó szolgáltatások egy vállalatban történő integrációja biztosítja innovátori pozícióját a fejlettebb alkatrészek, termékek és rendszerek területén. A Toshiba Corporation több mint 191 000 munkavállalót foglalkoztat világszerte és mintegy 60 milliárd USD-t meghaladó éves árbevétellel büszkélkedhet. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük