2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Üzleti intelligencia rendszerrel erősít a Pick Szeged Zrt.

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/13260"><img class="image thumbnail" src="/files/images/logo_pick.thumbnail.jpg" border="0" alt="http://www.pick.hu/" title="http://www.pick.hu/" width="100" height="59" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.pick.hu/">http://www.pick.hu/</a> </strong></span></span>  <p>A Pick Szeged Zrt. az Oracle üzleti intelligencia (BI) megoldását vezette be kereskedelmi tevékenységének támogatására. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a húsipari cég teljes értékesítési hálózatának - azaz a termékek, a vevők, a boltok és telephelyek összetett rendszerének - adatait elemezve naprakész, aggregált adatokat szolgáltasson a vezetői döntésekhez és a kereskedők értékesítési munkájához.</p><p> 

http://www.pick.hu/http://www.pick.hu/  

A Pick Szeged Zrt. az Oracle üzleti intelligencia (BI) megoldását vezette be kereskedelmi tevékenységének támogatására. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a húsipari cég teljes értékesítési hálózatának – azaz a termékek, a vevők, a boltok és telephelyek összetett rendszerének – adatait elemezve naprakész, aggregált adatokat szolgáltasson a vezetői döntésekhez és a kereskedők értékesítési munkájához.

 

http://www.pick.hu/http://www.pick.hu/  

A Pick Szeged Zrt. az Oracle üzleti intelligencia (BI) megoldását vezette be kereskedelmi tevékenységének támogatására. Az új rendszer lehetővé teszi, hogy a húsipari cég teljes értékesítési hálózatának – azaz a termékek, a vevők, a boltok és telephelyek összetett rendszerének – adatait elemezve naprakész, aggregált adatokat szolgáltasson a vezetői döntésekhez és a kereskedők értékesítési munkájához.

 

 A projekt sikerének köszönhetően a vállalatcsoport más részei is érdeklődnek hasonló rendszer bevezetése iránt.

mangalica rud.thumbnailBár a Pick eddig is rendelkezett integrált vállalatirányítási rendszerrel, azonban a különféle szempontok szerinti összegzett elemzések és jelentések előállításához jelentős mennyiségű további munkára volt szükség. A Pick kereskedelmi struktúrája nagyon összetett, mivel 300 különféle terméket értékesít nagyszámú vevőnek és beszerzési társulásnak, amelyek szintén további számos bolttal és telephellyel rendelkezhetnek. Az akár 8-10 féle szempont szerinti, vagy egy adott időintervallumra vonatkozó kimutatások elkészítése ezért összetett feladat, amelyet az Oracle üzleti intelligencia rendszere immár azonnal, a kívánt dimenziók mentén, különféle formátumokban tud előállítani.

Közös forrás az adatelemzés számára :adatpiac

pickkrajcarosmajasrudvagott.thumbnailA Picknél működő Oracle adatpiac a cég összes értékesítéssel kapcsolatos adatát naprakészen tartalmazza több évre visszamenőlegesen is, ebből az adatvagyonból a cég vezetői és munkatársai által igényelt kimutatásokat az Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition megoldással készítik el.

A rendszer fontos előnye, hogy visszamenőleg is képes adatokat előállítani, így például a Pick Szeged és a Délhús Zrt. összeolvadása előtti időszakról is tud idősoros adatokkal szolgálni.

teliszalami szel vf uj.thumbnailA megoldás nélkülözhetetlen része a jogosultságkezelés, amely révén minden felhasználó a saját feladatkörének, jogosultságainak megfelelő információkhoz juthat hozzá. Ennek köszönhetően kapják meg például a cég vezetői is a számukra fontos beszámolókat és összegzéseket. Az üzleti intelligencia rendszer felhasználói ma már gyorsan és egyszerűen fel tudnak készülni a belső és külső kereskedelmi megbeszélésekre is.

A kereskedők bárhonnan, akár az ügyfelektől is elérhetik az elemzéseket, sőt a területi képviselők mobil eszközökön is magukkal vihetik a saját területüket érintő, előző napi állapotot rögzítő információkat. A megoldás magyar nyelvű és egyszerűen használható, így az alkalmazottak kevés segítséggel is gyorsan meg tudták tanulni a kezelését. A távoli elérés biztonságát VPN (virtual private network) technológia szavatolja.

Rendezett folyamatok, felelősség a számok mögött

teliszalami midi.thumbnailA Pick számára a közvetlen előnyök mellett nagy előrelépést jelent, hogy az üzleti intelligencia rendszer bevezetése szükségessé tette a cégen belüli üzleti folyamatok pontos megfogalmazását is.

„A fogalmak, a folyamatok és a felelősségi körök pontos definiálása nagyban hozzájárul az egész cég hatékony működéséhez és a pontos, összehasonlítható adatok előállításához." . – magyarázza Ámann Gábor, a vállalat kereskedelmi és marketing igazgatója. „Ahhoz például, hogy helyes adatok kerüljenek be a rendszerbe, a cégen belül mindenkinek ugyanazt kell értenie egy-egy termék, termékcsoport-besorolás vagy éppen értékesítési terület alatt, hiszen a folyamat végén csak így nyerhetünk ki megbízható, konzisztens adatokat." – tette hozzá.

Az új üzleti intelligencia rendszer a döntés-előkészítés és kereskedelmi tevékenység támogatása mellett egyre inkább megjelenik a cég más területein is. Az eszköz sikere láttán már további igények merültek fel a gyártási, gyártástervezési, valamint minőségirányítási területeken is. Az Oracle legújabb BI eszközének hatékonysága, valamint a kidolgozott módszertan közös eredményeképpen pedig a cégcsoport társvállalatánál , a SOLE-MIZO Zrt.-nél is elindult egy hasonló projekt.

teliszalami normal balvagottAz üzleti intelligencia rendszer bevezetését és az oktatást az Oracle partnere, a Mind System Consulting Kft. végezte a Pick Szeged Zrt. informatikai csapatával együttműködve. A kezdeti rövid oktatást követően a Pick informatikai csapata végzi a házon belüli oktatást, mivel a végfelhasználói eszközök gyorsan birtokba vehetők.

A Pick Szeged Zrt. a sertéshízlalástól kezdve a vágáson és feldolgozáson át a bel- és külkereskedelemig a teljes húsipari vertikumot átfogó cégcsoport. Közép-Európa legnagyobb szárazáru-kapacitásával rendelkező vállalata mintegy 30 százalékos hazai húsipari részesedéssel. A Pick három húsipari márka, a PICK, a Délhús és a Ringa márka tulajdonosa. Termékei jelen vannak a nagy áruházláncokban és a hazai üzletláncokban, a széles körű disztribúciónak köszönhetően a hazai húsipari vállalatok közül a legmagasabb – közel száz százalékos – a bolti jelenléte. Vezérterméke, a Pick Téliszalámi az évente eladott közel 3 millió szalámirúd által a magyar szalámipiac közel 80 százalékát birtokolja.

http://www.pick.hu/

http://www.oracle.com/

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.