A hétvégén megrendezésre kerülő Kulturális Örökség Napjai rendezvénybe a Haré Krisna Központ is bekapcsolódik, az épület a két nap folyamán körvezetésekkel egybekötve tekinthető meg. A vendégeket színes programok is várják ezek a hétvégén.

 

A hétvégén megrendezésre kerülő Kulturális Örökség Napjai rendezvénybe a Haré Krisna Központ is bekapcsolódik, az épület a két nap folyamán körvezetésekkel egybekötve tekinthető meg. A vendégeket színes programok is várják ezek a hétvégén.

 

A Kulturális Örökségnapok hétvégéje alkalmából, 2012. szeptember 15-én és 16-án ingyenes körvezetésekkel látogathatják meg a Haré Krisna Indiai Oktatási és Kulturális Központ épületét az érdeklődők.

 

A templomépület atmoszférája hűen tükrözi a varázslatos lelki világ hangulatát, melybe a hívők szívesen engednek bepillantást a kíváncsi tekinteteknek. A gazdagon díszített előcsarnokból a könyvtárhelyiségbe, a templomszobába is eljuthatunk, de megcsodálhatjuk a megjelenési formák képsorát is. A program helyszíne akadálymentesített, így kerekesszékkel, nagy pocakkal és kisgyermekekkel is bátran látogatható.

 

A hétvége során számos program is várja a látogatókat. Szombaton (15-én) 17 órától egy amerikai lelki tanítómester előadását hallhatjuk a lelki élet fontosságáról, ezt követően 19 órától megtekinthető az esti oltári imádat és bekapcsolódhat bárki a tradicionális indiai templomi táncokba is. 19:30-tól mécsesfényes, meditációs zenei est várja az elmélyülni vágyókat. Vasárnap (16-án) délután 15 órától a hagyományos vasárnapi program indiai zenével, majd előadással és végül tánccal várja az érdeklődőket. A körvezetések az épületben minden óra egészkor indulnak. A színes programok mellett érdemes betekinteni az indiai bazárba is, ahol eredeti kelméket, finom fűszereket és ínycsiklandó indiai ételeket kóstolhatnak a vállalkozó kedvűek, de beszerezhetjük a Krisna-tudat filozófiájának legfontosabb írásait, és Sríla Prabhupáda köteteit is. A nyílt hétvégén mindenki kedvére ismerkedhet az indiai kultúra jellegzetes elemeivel, de a mélyebben érdeklődők tájékoztatást kaphatnak az induló tanfolyamokról, főiskolai kurzusokról, hétvégi elvonulásokról és tudományos, illetve filozófiai előadásokról is.

 

Krisna-hívők az idei örökségnapok rendezvényét a nem régiben váratlanul elhunyt Swiderski Tibornak ajánlják, aki a budapesti Haré Krisna Központ építésze, az épület tervezője volt, a csillaghegyi lelki sziget mint építészeti alkotás az Ő csodálatos munkásságának köszönhető.

 

www.krisna.hu

www.oroksegnapok.hu

 

 Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük