2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közel 5 000 embert szűrtek meg a szakemberek az Óbudai Egészségolimpia hétvégi rendezvényein

4 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43591"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/egszsegolimpia_401.thumbnail.jpg" border="0" width="67" height="100" /></a></span>2010. szeptember 18-án és 19-én folytatódott a III. Kerületi Önkormányzat és a Szent Margit Rendelőintézet közös kezdeményezése, az Óbudai Egészségolimpia, ahol a hétvége alatt közel 5 000 embert, köztük több mint 3 000 diákot szűrtek meg a szakemberek. A leggyakoribb egészségügyi problémának az ortopédiai és a bőrgyógyászati rendellenességek, valamint a magas vérnyomás bizonyultak. A vizsgáltak több mint fele túlsúlyos.</p><p>

 

egszsegolimpia 401.thumbnail2010. szeptember 18-án és 19-én folytatódott a III. Kerületi Önkormányzat és a Szent Margit Rendelőintézet közös kezdeményezése, az Óbudai Egészségolimpia, ahol a hétvége alatt közel 5 000 embert, köztük több mint 3 000 diákot szűrtek meg a szakemberek. A leggyakoribb egészségügyi problémának az ortopédiai és a bőrgyógyászati rendellenességek, valamint a magas vérnyomás bizonyultak. A vizsgáltak több mint fele túlsúlyos.

 

egszsegolimpia 401.thumbnail2010. szeptember 18-án és 19-én folytatódott a III. Kerületi Önkormányzat és a Szent Margit Rendelőintézet közös kezdeményezése, az Óbudai Egészségolimpia, ahol a hétvége alatt közel 5 000 embert, köztük több mint 3 000 diákot szűrtek meg a szakemberek. A leggyakoribb egészségügyi problémának az ortopédiai és a bőrgyógyászati rendellenességek, valamint a magas vérnyomás bizonyultak. A vizsgáltak több mint fele túlsúlyos.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Szent Margit Rendelőintézet közös, másfél éve zajló, az EGT-Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával megvalósuló rendezvénysorozata, az Óbudai Egészségolimpia szeptember 18-án és 19-én Diákolimpiával illetve Egészségolimpai Nappal folytatódott.

Szeptember 18-án a Diákolimpia keretein belül húsz III. kerületi iskolából 4 000 alsó és felső tagozatos diák és tanár vett részt az ingyenes egészségügyi szűréseken és fittségi felméréseken a Kalap utcai sportpályán. A fiatalokat többek között Katus Attila, a Salátabár és a Crystal zenekar szórakoztatta a nap folyamán.

Szeptember 19-én ismét minden fővárosi és környékbeli lakost várt a Flórián térre az Óbudai Egészségolimpia programsorozat. A Szent Margit Rendelőintézet munkatársai az egész napos rendezvény során közel 700 embert vizsgáltak meg az ingyenes egészségügyi szűréseken.

Az egészségügyi szakemberek által rögzített és összesített adatok alapján elmondható, hogy a leggyakoribb egészségügyi problémák között szerepelnek az ortopédiai és bőrgyógyászati rendellenességek, valamint a magas vérnyomás. A Rendelőintézet munkatársai a bőrgyógyászati szűréseken bőrdaganatot 4 főnél, egyéb bőrbetegséget 38 főnél diagnosztizáltak, a visszarendelt betegek aránya pedig 40 százalék. Koleszterin és vércukor szűrésen összesen 345 lakos vett részt: magas vércukor szintet a megvizsgált személyek alig több mint 2 százalékánál, míg magas koleszterin szintet 3 százalékuk esetében mértek a szakemberek. Magas vérnyomással a szűrésen résztvettek 24 százaléka rendelkezik. Az ortopédiai szűrésen vizsgáltak 88,5 százalékánál diagnosztizáltak a szakemberek komolyabb ortopédiai eltérést, míg gyengénlátást illetve zöldhályogot az olimpiai résztvevők 12 százalékánál észleltek.  A BMI, azaz testtömeg-index mérésen összesen 348 fő vett részt. Az Inbody 720 testösszetétel mérő segítségével a szakemberek megállapították, hogy a vizsgált nők 50 százaléka, a férfiak 53 százaléka túlsúlyos. Elhízás tekintetében a legveszélyeztetettebb a 60-70 év közötti női és az 50-55 év közötti férfi korosztály.

A vizsgálatok mellett szórakoztató programok (tánc- és küzdősport bemutatók, minigolf, felfújható mászófal, óriás sakk, tollas, röplabda, pingpong, rajzverseny, lengő teke, lufibohóc, arcfestő, gyerekfoglalkoztató) tették igazán családi eseménnyé a napot. A nap zárásaként a Csináljuk a Fesztivált című produkció vendégművészei ismert dalokkal szórakoztatták a hallgatóságot.

A rendezvénysorozat szeptember 26-án az Árpád Gimnáziumban és az Amfiteátrumban zárul, szintén egész napos családi rendezvénnyel. A szűrések mellett a vendégeket az Alma Együttes és a Budapest Bár koncertje várja. A záróeseményen kerül sor az olimpián részvevők közötti nyereménysorsolásra, melynek fődíja egy Suzuki Splash személygépkocsi. 

 http://www.obudaegeszseg.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.