2023.február.05. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Közös laboratóriumot létesített az Intel és a Nokia

3 perc olvasás
  <table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0"><tbody><tr><td width="307" valign="top"><span class="inline inline-left"><a href="/node/42729"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/intel_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span></td><td width="307" valign="top"><span class="inline inline-left"><a href="/node/42730"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/nokia_4.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="69" /></a></span></td></tr></tbody></table>  <p>Az Intel Corporation, a Nokia és Oulu város egyeteme hivatalosan megnyitották új Innovációs Központjukat. A közeljövőben 24 fő végez majd itt kutatómunkát az <a href="http://www.intel.com/en_XE/intel/technology/labs/index.htm">Intel Labs</a> európai hálózatának legfrissebb műhelyében. </p><p>

 

intel 0.thumbnail nokia 4.thumbnail

 

Az Intel Corporation, a Nokia és Oulu város egyeteme hivatalosan megnyitották új Innovációs Központjukat. A közeljövőben 24 fő végez majd itt kutatómunkát az Intel Labs európai hálózatának legfrissebb műhelyében.

 

intel 0.thumbnail nokia 4.thumbnail

 

Az Intel Corporation, a Nokia és Oulu város egyeteme hivatalosan megnyitották új Innovációs Központjukat. A közeljövőben 24 fő végez majd itt kutatómunkát az Intel Labs európai hálózatának legfrissebb műhelyében.

A laboratórium kezdetben olyan felhasználási modellek után kutat, amelyek a mobileszközök villámgyorsan fejlődő képességeit használhatnák ki. Az olyan felhasználói felületek, amelyek jobban hasonlítanak fizikai valóságban tapasztalt interakciókra, természetesebb és ösztönösebb használatot eredményezhetnek, pont úgy, ahogyan az új játékok és filmek még intenzívebb élményt adnak az élethű 3D-grafika révén.

Az Intel és Nokia korábban bejelentett MeeGo nyílt forráskódú platform projektjének mintegy folytatása az új laboratórium tevékenysége. A MeeGo a legnagyobb rugalmasságot kínálja mobil 3D-s alkalmazások kifejlesztésében, mivel a laboratórium kutatási tevékenységének nagy része szintén nyílt forrású lesz.

„Oulu Egyetemének törekvése a jövő telekommunikációs megoldásainak kutatására és elektronikai, fotonikai kísérletekre, tökéletes összhangban van az itt létesülő Intel – Nokia Innovációs Központ célkitűzéseivel" mondta Justin Rattner, az Intel technológiai igazgatója és egyben az Intel Labs vezetője.

A kutatás másik potenciális iránya azokat a technológiákat vizsgálja, amelyek segítségével a beszélgetőtárs 3D-s hologramja jelenik meg a kijelzőn beszélgetés közben – ami  egyelőre még csak a sci-fikben lehetséges. Az új fejlesztésekkel a felhasználók minden eddiginél teljesebb élményben részesülnének.

„A háromdimenziós technológia nagy változásokat hozhat a mobilhasználati szokásokban, hiszen még inkább fokozza majd a felhasználói élményt.  Az Intel és Nokia közös laboratóriuma Oulu kutató közösségének háromdimenziós felülettel kapcsolatos szakértelmére támaszkodik, és a későbbiekben fontos alapköveit tesszük itt le a jövő mobil használati szokásainak fejlesztéseinek." – mondta Rich Green, a Nokia alelnöke és műszaki vezérigazgatója.

A laboratórium az oului egyetem 'Internet Excellence' központjában kap helyet, és szorosan együtt fog működni az 'Oulu Urban Living Labs' szervezettel, amely kiváló környezetet biztosít a szenzoros kutatásokhoz, valamint a technológiai és társadalmi fejlesztések kísérleteihez és teszteléshez is. Az Intel – Nokia Innovációs Központ azt az iparág és egyetem közötti együttműködési modellt követi, amely már sikeresnek bizonyult az Intel Labs Barcelona és a katalán Műszaki Egyetem között Spanyolországban, az Intel Visual Computing Institute és a Saar-vidéki Egyetem között Németországban, valamint az Intel Labs Berkeley és a kaliforniai Berkeley Egyetem között az Egyesült Államokban.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.