2024.április.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Kristinus Borbirtok: futónap a szőlőhegyen!

3 perc olvasás

kristin-.jpgExkluzív Magashegyi Underground koncert, díjnyertes borok, csúcs-gasztronómia,  lovaskocsi túra – íme ízelítőnek csak néhány program-elem abból a gazdag kínálatból, amellyel a Kristinus Borbirtok várja a közönséget 2018.szeptember 8-án. A sokszínű családi nap része egy jótékonysági célú terepfutás is, ahol kicsik és nagyok, különböző futamokon rajtolhatnak, értékes nyereményekért.

 

„Hagyományteremtő céllal indítottuk útjára a futónapot, a környéken nincs hasonló kezdeményezés. Idén egy olyan exkluzív, egésznapos programot állítottunk össze, amellyel nemcsak az amatőr és profi futókat szólítjuk meg, hanem azokat is, akik a Balaton szelíd lankáin elhelyezkedő birtokon szórakozni, kikapcsolódni szeretnének a legmagasabb minőséget képviselő Kristinus borok, ételek mellett. Sőt, zene tekintetében is különlegességgel készülünk. Garantáljuk, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő lehetőséget.” – fogalmazott Simon Kornél, a Kristinus Borbirtok marketing igazgatója.

 

A futók 5; 10 és 15 km-es távok között választhatnak, felkészültségi szintjüknek megfelelően. A gyerekfutam hossza 600m. A rajtnál biztosan ott lesz Iváncsics Zsolt, a „magyar Forrest Gump”, és elmaradhatatlan társa Molnár Attila „Attica”. Zsolt a felnőttek számára inspiráló példakép eredményei és jótékonykodása miatt, Attica pedig a kicsik kedvence, ahol csak felbukkan jellegzetes katicabogár jelmezében, vidám hangulatot teremt, körülrajongják. Ez alkalommal is együtt fut majd a gyerekekkel. Mindkét sportoló a futás, az egészséges életmód nagykövete. A futóverseny résztvevői masszázst is igényelhetnek, és az első három helyezettje értékes nyereménycsomagot is kap! A futóversenyre előzetesen is lehet regisztrálni, ezen a linken van lehetőség.

 

Aki a futás helyett inkább a pihenés, a kikapcsolódás mellett dönt, több lehetőség közül választhat. Lábát lógatva hűsölhet a medence mellett, Kristinus borokat, vagy koktélokat kóstolhat neves dj-k által kevert zenére. De lesz még többek közt póni lovaglás, ugrálóvár, lufi-vásár, baba-mama sarok. A borbirtok étterme is nyitva lesz, speciális fogásokkal várja az ínyenceket. Programokról és jegyárakról részletek itt.

 

A népszerű Magashegyi Underground zenekar este 19 órától lép színpadra a Heuréka Pop Orchestra zenészeivel, Grünvald László vezényletével.

Mindhárom, eddig megjelent lemezükről adnak elő dalokat, de meglepetéssel is készülnek! Az utóbbi hónapokban ugyanis új anyagon kezdtek el dolgozni, és ezen a koncerten ízelítőt adnak. Nagyon készülnek, mert mint mondták, az ilyen szimfonikus koncertnek emelkedett, ünnepélyes a hangulata, hatalmas ereje van annak, amikor negyven-ötven ember közös munkája egy produkció. A borászatok hangulatát is kedvelik, a Kristinus borbirtok felkérésének azért is örültek, mert a Balaton körül kevés a hagyományos koncerthelyszín ahová rendszeresen visszajárnak, erre a vidékre inkább külön-külön utaznak kikapcsolódni, nem a zenekarral, így a kéthelyi fellépés nekik is különleges alkalom.

 

A felhőtlen kikapcsolódás biztosítása mellett a Kristinus borbirtok számára fontos a társadalmi tevékenység is. Éppen ezért, minden egyes, a futóversenyre való nevezés díjából, és a koncertre eladott jegyek árából 1500 Ft-ot felajánl az Őszinte Mosoly Alapítványnak. A marcali székhelyű szervezet célkitűzése, hogy a hátrányos helyzetű családokat segítse, a gyerekek számára egy élhetőbb, humánusabb környezetet alakítson ki, esélyt biztosítva a közösségben rejlő értékek kibontakozására.

 

http://www.kristinus.hu

http://oszintemosoly.eu/index.php/en

http://www.kristinus.hu/hu/esemenyek

http://www.magashegyi.com

https://futas.kristinus.hu/#programok

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.