Rendkívüli esemény bolygatta fel a Zsolnay Kulturális Negyed életét: több szemtanú állítja, hogy a múlt hét egyik napjának délelőttjén egy asztronauta szállt le a Negyed Pirogránit udvarán.

 

Rendkívüli esemény bolygatta fel a Zsolnay Kulturális Negyed életét: több szemtanú állítja, hogy a múlt hét egyik napjának délelőttjén egy asztronauta szállt le a Negyed Pirogránit udvarán.

 

Az asztronauta elsőként az E78 Koncertterembe ment, ahol az éppen ott próbáló zenészek szeme láttára speciális űrtáncot lejtett a muzsikára. Majd folytatta útját a Látogatóközpontba, ahol megcsodálta a húsvétváró díszes tojáskiállítást, majd munkatársaink legnagyobb megdöbbenésére jegyet váltott a Zsolnay Negyed kiállításaira.

 

„Kollégáimmal először megdöbbenve fogadtuk az asztronautát, aki illedelmesen és tökéletes magyar kiejtéssel kért egy kombinált, több helyszínre érvényes Zsolnay jegyet" – számolt be a történtekről Koronczay Viktória, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infoponthálózat-vezetője, majd hozzátette: „természetesen azonnal értesítettük az esetről a kollégákat, így fotósunk idesietett és dokumentálni is tudta az asztronauta további útját".

 

A nem mindennapi látogató különösen sok időt töltött a Zsolnay Aranykora – Gyugyi László gyűjteménye tárlaton, de bepillantott a Rózsaszín Zsolnay kiállításra is. A Kézműves Boltok utcájának üzleteiben viszont hiába kínálták csokival, cukorral és pékáruval, az űrhajós szomorúan intett, hogy szkafanderét nem veheti le, így nem tudja megkóstolni a finomságokat, azonban vitt magával a későbbiekre. Örömmel állt viszont a turisták rendelkezésére, akik a szfinxek mellett készítettek közös képet az asztronautával, a gyerekek pedig mindenhol izgatottan üdvözölték.

 

A játszótéren még egy zászlót is elhelyezett, ahogy azt az újonnan meghódított területeken szokás. Végül lesétált a Zsolnay Negyed Planetáriumába és beült a Kalandozás a csillagos égbolton című előadására. Ahogy a világűr képe megjelent a kupolára vetítve, váratlan kiáltás közepette felpattant, majd hatalmas fehér fény borította el a termet, s mire normalizálódtak a látási viszonyok, az űrhajós eltűnt.

 

Csillagászaink rendkívüli megbeszélés keretében keresik a magyarázatot a történtekre. Mindenesetre nagyon örülünk, hogy egyre messzebbről érkeznek hozzánk látogatók – számolt be Szebényi Anita, planetárium koordinátor.

 

Az eset bebizonyította, hogy valóban igaz a Zsolnay Kulturális Negyed Planetáriumának jelmondata: „Az űr a legvégső határ!"

 

http://zskn.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük