József Attila összes versét elszavalja Galkó Balázs színművész Márta István zongorakíséretével a Művészetek és Irodalom Házában 2013. április 11-én.

 

József Attila összes versét elszavalja Galkó Balázs színművész Márta István zongorakíséretével a Művészetek és Irodalom Házában 2013. április 11-én.

 

A Költészet Napja alakalmából a ZsÖK NKft. verses játékra is hívja a pécsieket.

Nyolc belvárosi üzlet kirakatán egy vers versszakait helyezték el, s megjelölték ezeket egy-egy betűvel. Aki helyes sorrendben összeilleszti a részleteket, a betűjelekből a vers költőjének nevét olvashatja ki. A megfejtést a versmaratonon kell leadni a Művészetek és Irodalom Házában, a helyes megfejtők között pedig nyereményeket sorsolnak ki.

 

Április 11-én, a magyar Költészet Napján különleges programmal készült a ZsÖK NKft. Délelőtt 10 órától éjfélig József Attila születésnapján a költő összes verse elhangzik majd a Művészetek és Irodalom Házában a Fülep Lajos teremben. A műveket elmondja, felolvassa Galkó Balázs színművész, közben zongorán közreműködik Márta István, a ZsÖK NKft. ügyvezetője.

 

A különleges, folyamatos, zongorával kísért versfelolvasás keretében József Attila 416 verse hangzik majd el.

 

A Művészetek és Irodalom Házában több program is lesz április 11-én. A Breuer Marcell teremben 10 és 11.30 között óvodások mondják el kedvenc verseiket, a Martyn Ferenc tetőtéri galériában a SZONEK Bükkösdi Általános Iskola és Óvoda Tagintézményének diákjai 14 órakor Holdbéli csónakos címmel Weöres Sándor műsor adnak elő, 14.30-tól pedig PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola Pódium Színjátszó Körének Babits verscsokor előadása lesz hallható.

 

A játékban részt vevő boltok listája:

– Modelló butik, Széchenyi tér 6.

– Tisza Cipő, Irgalmasok u. 16.

– SIPO Napsugár Patika, Irgalmasok u. 18.

– Pécsi Kesztyű Márkabolt, Ferencesek u. 14.

– Varga László Galéria, Király u. 10.

– Ezüstláz Ékszergaléria, Király u. 8.

– Étkező/Enoteca Corso, Király u. 14.

– Nappali Bár, Király u. 23-25.

 

A versmaratonról egy rövid ízelítő 2010-ből:

http://www.youtube.com/watch?v=rvVOxxhsBjg

 

http://www.pmh.hu/pmh_program/Kolteszet_napja/2013-04-11/10:00

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük