Persze szoktunk így kezdeni írást, néha talán már kicsit unalmas is, de mit tegyek, ha ez a hely tényleg ott van, akkor csak így kezdhetem. Szóval van Pesterzsébeten egy sószoba, ahol…

 

Persze szoktunk így kezdeni írást, néha talán már kicsit unalmas is, de mit tegyek, ha ez a hely tényleg ott van, akkor csak így kezdhetem. Szóval van Pesterzsébeten egy sószoba, ahol…

 

Kicsit talán elfogult is vagyok, hiszen én, akinek milliószor volt már arcüreggyulladása, most éppen a szobában, radiátorra tett Himalája sótéglától várom javulásom. Illetve nem csupán várom, állítom, hogy azóta sokkal kevesebb a problémám, és mintha az allergiám is sokat javult volna.

De a só nem csak ezekre a problémákra jó, a sóterápiát ajánlják asztmára, szénanáthára, hörghurutra, felső légúti betegségek gyógyításának elősegítésére is.

 

Egy nagyon kedves ismerősöm, az említett sókuckóba jár, Ő így mesél róla:

Azonnal megtetszett a Pesterzsébeti SÓkuckó, mert a négy különböző helyről származó só olyan koncentrációban van jelen a szoba levegőjében, hogy már az első belélegzésekkor érezhetővé, ízlelhetővé teszi az egészséges környezetet. A szoba hangulatos, a színesre festett falak között rengeteg játék, sóhomokozó és babazene vár minket. A szoba tulajdonosa és vigyázója nagyon kedves, jókat lehet vele beszélgetni, közben velem együtt féltőn óvja és szórakoztatja a babámat. A Kuckó a városközpontban van, így könnyen megközelíthető, és nem mellékesen még az árfekvése is kedvező. Extra jó, hogy ide náthásan is lehet menni, sőt, kifejezetten ajánlott is!"

 

De hogy jut el valaki oda, hogy sószobát üzemeltessen?

„Kétgyermekes édesanya vagyok, a gyermekek kapcsán jutott eszembe a sószoba nyitása. Mint sok szülő én sem vagyok gyógyszer párti, amíg lehet, addig nem is adok nekik. Azóta vagyok „sórajongó", mióta elmentünk egy sószobába. Úgy gondolom, hogy ez remek lehetőség, hisz a javulás szelíd gyógymód hatására következhet be. Saját tapasztalat, hogy amikor a gyermekek közösségbe kerülnek, mindent összeszednek, így gyakoriak a megfázásos betegségek, és ugye a kisebbek még nem, vagy nehezen tudják kifújni az orrukat. A sóterápia pedig remek lehetőség számukra, és felnőttek számára egyaránt a javulásra.

Nagyon szeretem a gyerekeket, szívesen ülök le velük a sószobában játszani is, nálunk nem ér véget a bejáratnál a kapcsolat.  Mindemellett szeretnék folyamatosan programokat is szervezni a sókuckóba, hogy az ide látogató gyermekek egészséges klímában szórakozhassanak, fejlődhessenek. " – mesélte a tulajdonos hölgy mosolyogva.

 

Akinek tehát kedve van kipróbálni milyen is a sóterápia, az az alábbi linken még több információt kaphat:

http://erzsebeti-soszoba.hu/

 

Németh Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük