2022.05.18.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

KULTKIKÖTŐ

3 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/80511"><img class="image image-preview" src="/files/images/kult.preview.jpg" border="0" width="476" height="687" /></a></span>Június 14-én ismét startol a KULTKIKÖTŐ, a Balaton déli partjának legnépszerűbb színházi csomópontja. A 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári KULTKIKÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát. <p> 

Június 14-én ismét startol a KULTKIKÖTŐ, a Balaton déli partjának legnépszerűbb színházi csomópontja. A 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári KULTKIKÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát.

 

Június 14-én ismét startol a KULTKIKÖTŐ, a Balaton déli partjának legnépszerűbb színházi csomópontja. A 2006 óta folyamatosan működő balatonföldvári KULTKIKÖTŐ ez év nyarán kezdi 9. évadát.

 

Az Összpróba Alapítvány által működtetett, júniustól szeptember végéig működő szabadtéri színház Magyarország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínálja a kisgyermekes családoktól a felnőtt, nyugdíjas korosztályig, a nyaralóvendégek, a helyi és környékbeli lakosok és a távolabbról is szép számmal érkező kultúra és színházszerető közönség számára.

 

A Balaton déli partjának kulturális védjegyévé váló, 960 fős befogadóképességű Kultkikötő mára hozzátartozik Balatonföldvár és környéke kulturális-turisztikai látnivalóihoz, egy-egy különleges színházi bemutatóra vagy zenei eseményre pedig a Balaton északi partjáról, Somogy és Veszprém megyéből, valamint a fővárosból is érkeznek vendégek.

A Kultkikötő egyik fontos varázsa – a helyszín különlegességén és a produkciók színvonalán túl -, hogy az előadó-művészetek széles palettáját igyekszik bemutatni. Szinte minden, a szabadtéri környezet lehetőségei között működni tudó műfaj: vígjáték, tragédia, lélektani dráma, zenés est és musical, kortárs- és néptánc-előadás szerepel a műsorban. A színházi és tánc produkciók mellett kézműves-foglalkozások, koncertek, filmvetítések, kiállítások és borkóstolók is várják az érdeklődőket.

 

A Kultkikötő az idei szezont június 14-én Halász Judit nagyszínpadi koncertjével indítja. Június 21-én a kaposvári Csiky Gergely Színház „A csúnya" című fekete komédiával érkezik, majd június 28-án az Orlai Produkció és a Kultkikötő közös rendezésében Bill Manhoff komédiája, a „Bagoly és Cica" országos bemutatójára kerül sor Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában.

 

Júliusban többek között jön az „Amadeus" Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, a „Hitted volna?" Hernádi Judittal és Kern Andrással, a budapesti Játékszín „Bányavirág" produkciója László Zsolt, Stohl András főszereplésével, a Honvéd Táncszínház a „Csárdás!" című fergeteges Zsuráfszky Zoltán koreográfiával, a kecskeméti Katona József Színház pedig Cseke Péter rendezésével, a „Páratlan páros" című bohózattal érkezik, és a Quimby is visszatér. Július 10-én ismét egy vadonatúj színházi bemutató a „Csemegepultos naplója" látható majd.

 

Augusztusban a L'art pour L'art, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Thália Színház, az Orlai Produkciós Iroda előadásai mellett a Budapest Bár is a Kultkikötőbe érkezik.

Idén először határon túli társulatok bemutatói is szerepelnek a programban: a Szabadkai Népszínház Lajkó Félix közreműködésével látható majd, valamint vendégünk lesz egy-egy előadással az Újvidéki Színház és a kassai TeatRovás is.

 

A Kultkikötő balatonföldvári helyszíne mellett idén Balatonlellén és Balatonfenyvesen is várja a családokat, elsősorban gyerekeknek szóló előadásokkal.

 

2014. június 14 – szeptember 28.

KULTKIKÖTŐ

Balatonföldvári Szabadtéri Színpad

www.kultkikoto.hu

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.