2022.június.25. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

LeasePlan: az ÁFA változások a gépkocsiflotta lizingnek kedveznek

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10966"><img class="image thumbnail" src="/files/images/tablazat.thumbnail.jpg" border="0" alt="Az autólizingnek kedvező ÁFA változások" title="Az autólizingnek kedvező ÁFA változások" width="100" height="74" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Az autólizingnek kedvező ÁFA változások</strong></span></span> <p>Az előző évit közel egynegyedével meghaladó, 21,1 Mrd Ft-os árbevétellel zárt 2007-ben a LeasePlan Hungária Zrt., a piacvezető hazai flotta- és járműkezelő. A holland anyavállalattal rendelkező LeasePlan piacvezető flotta- és járműkezelő. Leányvállalataival mind az öt földrészen, több mint 30 országban van jelen. Mára közel 6000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte és összesen 1,28 millió járművet, valamint 13,7 milliárd euró értékű  lízingportfoliót kezel. A LeasePlan 1994-en kezdte meg magyarországi működését, mint gépjármű flottakezelő vállalat. Mára hazánkban több mint 10.000 autóval és közel 600 ügyféllel rendelkezik.</p><p>

 az autólizingnek kedvező áfa változásokAz autólizingnek kedvező ÁFA változások

Az előző évit közel egynegyedével meghaladó, 21,1 Mrd Ft-os árbevétellel zárt 2007-ben a LeasePlan Hungária Zrt., a piacvezető hazai flotta- és járműkezelő. A holland anyavállalattal rendelkező LeasePlan piacvezető flotta- és járműkezelő. Leányvállalataival mind az öt földrészen, több mint 30 országban van jelen. Mára közel 6000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte és összesen 1,28 millió járművet, valamint 13,7 milliárd euró értékű  lízingportfoliót kezel. A LeasePlan 1994-en kezdte meg magyarországi működését, mint gépjármű flottakezelő vállalat. Mára hazánkban több mint 10.000 autóval és közel 600 ügyféllel rendelkezik.

 az autólizingnek kedvező áfa változásokAz autólizingnek kedvező ÁFA változások

Az előző évit közel egynegyedével meghaladó, 21,1 Mrd Ft-os árbevétellel zárt 2007-ben a LeasePlan Hungária Zrt., a piacvezető hazai flotta- és járműkezelő. A holland anyavállalattal rendelkező LeasePlan piacvezető flotta- és járműkezelő. Leányvállalataival mind az öt földrészen, több mint 30 országban van jelen. Mára közel 6000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte és összesen 1,28 millió járművet, valamint 13,7 milliárd euró értékű  lízingportfoliót kezel. A LeasePlan 1994-en kezdte meg magyarországi működését, mint gépjármű flottakezelő vállalat. Mára hazánkban több mint 10.000 autóval és közel 600 ügyféllel rendelkezik.

 Fő tevékenységi köre operatív lízing, vagy más néven a tartós bérlet, és a flottakezelés. Ügyfelei között olyan jelentős cégeket találunk, mint például a MÁV, a MOL vagy az IBM.  Az eltelt több mint 10 év alatt a LeasePlan folyamatosan őrizte piacvezető pozícióját hazánkban is, hiszen a gépjárműparkok lízingje és kezelése piacának közel 1/3-át birtokolja.

Az elmúlt években folyamatosan sikerült növelni a LeasePlan flotta darabszámát, amely a tavalyi évben 9,662 autó volt (az azt megelőző évben 9,371, 2005-ben pedig 8,567). Így 2008-ra megközelítette a cég a bűvös 10,000-es gépjármű darabszámot. Az utolsó két évben a növekedést – új ügyfelekként – elsősorban az állami tulajdonú ügyfelek megnyerése okozta.

A flotta könyv szerinti értéke 2007-ben valamelyest csökkent az előző évihez képest, mivel a meglévő flottán elszámolt értékcsökkenés meghaladta az új beszerzésű gépkocsik értékét, ugyanakkor az árbevétel jelentős mértékben, 21,1 Mrd Ft-ra növekedett a korábbi év 16,2 Mrd Ft-járól (2005-ben ez az adat 14,1 Mrd Ft volt).

„A flotta – elsősorban finanszírozott gépkocsi állomány – növekedésével és szolgáltatási körünk egyre jobb kihasználásával összhangban növekedett a cég árbevétele." – mondta el Lakó Tibor pénzügyi igazgató.

1.1. 2.2.
3.3. 4.4.
5.5. 6.6.
7.7. 8.8.

A hazai operatív lízing és céges autók flottakezelői piacának vezető vállalata, a LeasePlan Hungária Zrt. szerint lényegesen befolyásolhatják a hazai piacot az év elejei ÁFA-változások, amelyek egyik fontos eleme, hogy január 1-től a flottakezelők visszaigényelhetik a beszerzett gépjármű ÁFA-ját, így az adó összege nem növeli a finanszírozás költségeit.

A változás kedvezően érintheti a bérbevevőt, mivel a gépjárművek beszerzési értéke az általános forgalmi adóval csökkentve képezi a finanszírozási konstrukció alapját, így a korábbi havidíjjal megegyező összegért akár egy magasabb felszereltségű gépjármű bérletére is lehetőség nyílik, vagy ugyanazon felszereltséggel alacsonyabb havidíjon bérelheti a gépjárművet. A törvényi változás különösen azon bérbevevőket érinti kedvező módon, akiknek korábban sem volt áfaelvonási joga.

„Részben a szabályozói környezet változásának köszönhetően az operatív lízing területén további növekedés prognosztizálható az elkövetkező években, melynek eredményeképp Magyarország is felzárkózhat a nyugat-európai tendenciákhoz. Míg hazánkban a teljes céges autóflotta körülbelül 8 százaléka fut operatív lízingben ez az arány Nyugat-Európában 30-60 százalékot is kitehet." – mondta el Gáti Tamás, a piacvezető LeasePlan Hungária Zrt. vezérigazgatója. „Tavaly is több mint 60 milliárd forint értékben, közel 15 ezer „céges" személyautó kihelyezésével bővült a magyarországi flotta finanszírozási piac. A tendencia tehát várhatóan idén folytatódik és erősödik az egyre dinamikusabbá váló piaci növekedés" – teszi hozzá a Magyar Lízing és Finanszírozó Társaságok Szövetség Flottaautó szakbizottságának elnöki posztját is betöltő szakember.

9.9. 10.10.
11.11. 12.12.
13.13. 14.14.
15.15. 16.16.

Az elektronikus kereskedelmet, a környezettudatos magatartást és a megnövelt szolgáltatási szintet tarja idei sikerei kulcsának a LeasePlan Hungária Zrt., amely hollandiai anyacégéhez hasonlóan itthon is piacvezető, és ahol mostantól egy nemzetközi szakember veszi át a kereskedelmi igazgatói teendőket.

Nigel Storny, harminckilenc éves német származású menedzser irányítja mostantól a LeasePlan Hungária kereskedelmi tevékenységét. Az új igazgató 1993-ban, másfél évtizede kezdte munkáját a LeasePlan vállalatnál és azóta dolgozott már Németországban, Angliában, Belgiumban és Hollandiában is. A kommunikációs végzettségű szakember munkája lesz az értékesítési és az ügyfélápolási teendők mellett a cég marketing és üzletfejlesztési feladatainak irányítása is.

17.17. 18.18.

„Legfontosabb feladatunk, hogy piacvezetői pozíciónkat megőrizzük, és előnyünk növelésén dolgozunk!" – monda el a cég idei célkitűzését az új igazgató. Nigel Storny szerint hosszútávon valódi értékként kamatoztathatják a LeasePlan olyan ügyfélbarát megoldásait, mint például az új e-Business szolgáltatások, ahol az internetes ajánlatkészítés mellett, jelentési rendszer, szerviz igény bejelentés és akár a használtautó értékesítés is a világhálón valósítható meg. „A multinacionális cégek megnyerésén túl kiemelt idén figyelmet kívánunk fordítani a kis- és közepes vállalkozásokra és az állami szektorra is." – tette hozzá a szakember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.