2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Légkondicionálóval az allergiás tünetek ellen

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/64069"><img class="image image-preview" src="/files/images/Image3_265.jpg" border="0" width="497" height="214" /></a></span> </p><p>Napjaink egyik legelterjedtebb népbetegsége az allergia.  A szabadban szinte lehetetlen a különböző belélegezhető allergénekkel szembeni védekezés, otthonunkban azonban könnyedén megszabadulhatunk a kínzó tünetektől. Kevesen tudják, hogy az LG Electronics legújabb generációs, hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas klímáit antiallergén- és antivírus szűrővel is felszerelték. Ezeknek a speciális szűrőknek köszönhetően bizonyos allergiás tüneteket kiváltó anyagoktól és veszélyes vírusoktól mentes, biztonságosabb és kellemesebb életteret teremthetünk a családunknak. </p> <p> 

image3 265

Napjaink egyik legelterjedtebb népbetegsége az allergia.  A szabadban szinte lehetetlen a különböző belélegezhető allergénekkel szembeni védekezés, otthonunkban azonban könnyedén megszabadulhatunk a kínzó tünetektől. Kevesen tudják, hogy az LG Electronics legújabb generációs, hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas klímáit antiallergén- és antivírus szűrővel is felszerelték. Ezeknek a speciális szűrőknek köszönhetően bizonyos allergiás tüneteket kiváltó anyagoktól és veszélyes vírusoktól mentes, biztonságosabb és kellemesebb életteret teremthetünk a családunknak.

 

image3 265

Napjaink egyik legelterjedtebb népbetegsége az allergia.  A szabadban szinte lehetetlen a különböző belélegezhető allergénekkel szembeni védekezés, otthonunkban azonban könnyedén megszabadulhatunk a kínzó tünetektől. Kevesen tudják, hogy az LG Electronics legújabb generációs, hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmas klímáit antiallergén- és antivírus szűrővel is felszerelték. Ezeknek a speciális szűrőknek köszönhetően bizonyos allergiás tüneteket kiváltó anyagoktól és veszélyes vírusoktól mentes, biztonságosabb és kellemesebb életteret teremthetünk a családunknak.

 

Az allergiás megbetegedések esetén a legtöbb gondot az úgynevezett inhalatív allergének okozzák, amelyek belégzés útján kerülnek az orrba vagy a hörgőkbe. Ilyen a virágpor (pollen), a házipor atka által kiválasztott fehérjék, az egyes állatok szőre (kutya, macska, tengerimalac) illetve a penészgombák. Egy adott növényfaj pollenje csak a faj virágzásakor van jelen nagy mennyiségben a levegőben. Hazánkban az emberek többsége virágporra (pollenre) érzékeny, a legelterjedtebb pollen pedig a parlagfű, amely sok milliárd pollent termel és erősen allergén is, azaz erős tüneteket okoz. Magyarországon a pollenszezon három fő szakaszra osztható, az első tavasszal kezdődik, a második májustól a nyár közepéig tart, a harmadik pedig július végétől őszig. Könnyen előfordulhat, hogy az egyes allergizáló növények szezonjai egymásba érnek, kezdve a barkás, szélbeporzású fáktól az októberig panaszokat okozó parlagfűig, így az érzékenyebbek akár februártól októberig folyamatosan szenvedhetnek a tünetektől. A növényeken kívül télen a házipor atka és a penészgomba okozhat panaszokat.

Becslések szerint hazánkban körülbelül 2 millió ember szenved allergiától, továbbá a kontinensen messze nálunk leggyakrabban előforduló parlagfűre a lakosság 50 %-a érzékeny kisebb-nagyobb mértékben. Jellemző tendencia, hogy az életmódunknak és a környezetszennyezésnek köszönhetően rohamosan nő az allergiás megbetegedések száma.

 lg antivirus antiallergen szuro%28kicsi%29.preview

A szabadban nehezen védekezhetünk a különböző allergének ellen, otthonunkban azonban könnyedébben megszabadulhatunk a kínzó tünetektől. Segíthet, ha otthon ruhát váltunk, lecseréljük egész napi viseletünket, gyakran mosunk kezet és arcot, valamint ajánlatos inkább zárva tartani az ablakokat. Itt kapnak szerepet a légkondicionálók, hiszen kevesen tudják, hogy a klíma nem csupán a levegő fűtésére és hűtésére alkalmas, hanem annak tisztítására is. Így még ha szellőztetünk is, a szobába került pollenektől mentesíthetjük a levegőt, a légkondicionálók erre specializált antiallergén szűrőjével.

 

A téli házipor atka szezonban javasolt a páratartalom csökkentése (akár 50-55% alá), amivel kontrollálhatjuk a házipor atkák és penészgombák mennyiségét. A por megtelepedésének elkerülését segítheti, ha függöny helyett mosható redőnyt szerelünk fel és eltesszük a szabadon álló porfogó dísztárgyakat, könyveket. Talán nem is kellene megemlíteni, de természetesen a gyakori takarítás és portalanítás is nagyban enyhítheti allergiás tüneteinket. Életminőségünk romlását okozó allergiás tünetek ellen használjunk allergén szűrőt, amelynek szűrőjét érdemes gyakran cserélni, vagy tisztítsuk a levegőt olyan klímával, amelyet felszereltek antiallergén szűrővel.

 

Az LG legújabb generációs légkondicionálói rendelkeznek antiallergén és antivírus szűrővel, amelyekkel hatékonyabban vehetjük fel a harcot az otthonunk levegőjébe kerülő allergén anyagokkal és vírusokkal szemben. A készülékekben található antiallergén szűrő kémiai úton semlegesíti az allergiát okozó pollent és szállóport, lebontja ezeket és magában tartja, nem engedi visszakerülni a légtérbe. Az antivírus szűrő a levegőben terjedő vírusokkal szemben nyújt tökéletes védelmet szintén kémiai úton, ugyanis a vírus szaporodásában kulcsszerepet játszó fehérjéket blokkolja, teljesen semlegesítve azokat. A Brit Allergia Alapítvány (British Allergy Foundation) és a Japán Kitasato Intézet által is elismert vírus- és allergiabiztos (Virus & Allergy Safe) szűrő bizonyítottan elpusztítja például a H1N1 vírusok 99,9%-át is, mindössze 24 óra leforgása alatt.

 

Az LG antiallergén- és antivírus szűrővel szerelte fel az Athena Inverter V, ArtCool Inverter V és Deluxe Inverter V típusú klímáit, a Nova Iverter V modellben pedig antiallergén szűrőt helyezett el.

Az úgynevezett PlasmasterTM szűrő révén az LG felsőkategóriás klímái képesek semlegesíteni a házi atkákat, a mikroszkopikus port és állati szőröket is. Az LG Athena légkondicionáló Honeycomb elnevezésű szűrője – méhsejt formára emlékeztető alakjával – extra nagy felületével képes megtisztítani a levegőt, mind a vírusoktól és allergénektől, mind pedig a kellemetlen, esetlegesen migrént is okozó szagoktól.

 

 

http://www.pollenindex.hu

http://enthouse.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.