Ötödik alkalommal hirdeti meg a KÖVET Egyesület a Zöld Iroda versenyt, amelyre 2011. január 31-ig várják a zöldülni vágyó szervezetek irodáinak jelentkezését.

 

Ötödik alkalommal hirdeti meg a KÖVET Egyesület a Zöld Iroda versenyt, amelyre 2011. január 31-ig várják a zöldülni vágyó szervezetek irodáinak jelentkezését.

A verseny célja, hogy feltárják és csökkentsék az irodahelyiségekben és az irodai működéssel járó környezeti terheléseket, valamint környezettudatos gondolkodást alakítsanak ki a dolgozók körében. A verseny legjobbjainak teljesítményét a KÖVET díjjal ismeri el, melyeket az immár hagyományosan a budapesti Kinnarps Irodaházban megrendezendő Zöld Iroda kiállításon adnak át, 2011. június 23-án.

A zöldülésre vállalkozó irodáknak három hónap áll rendelkezésükre (2011. februártól áprilisig), hogy a lehető legtöbbet fejlesztve az iroda működésén és a dolgozók szokásain, zöld irodává válhassanak. A versenyzők számára a KÖVET Egyesület eszköztárat, módszert és szaktudást biztosít a javulási lehetőségek azonosításához és a fejlődés nyomon követéséhez, ötletek gyűjtéséhez és végrehajtásához.

A 2011-es Zöld Iroda versenyre a következő öt kategóriában várják a nevezéseket:

  • Vállalati iroda, 25 fő alatti irodai alkalmazott esetén,
  • Vállalati iroda, 25 fő feletti irodai alkalmazott esetén,
  • Non profit szervezet, intézmény 25 fő alatti irodai alkalmazott esetén,
  • Non profit szervezet, intézmény 25-50 fő irodai alkalmazott esetén,
  • Non profit szervezet, intézmény 50 fő feletti irodai alkalmazott esetén.

A legjobban teljesítő irodákat szakmai zsűri választja ki, amelynek tagjai korábbi zöld iroda verseny díjazottjai, irodaüzemeltetési és irodapiaci szakértők, környezetvédelmi szakemberek. Aki a legtöbbet tud javulni a kiindulási állapotához képest a verseny ideje alatt a „2011 Legtöbbet Zöldült Irodája", aki pedig a legjobban teljesít a verseny során, a „2011 Legzöldebb Irodája" címre válik esélyessé. A díjakat a Zöld Iroda kiállításon, 2011. június 23-án ünnepélyes keretek között adják át, ahol a hazai irodaszer-, irodabútor-, tisztítószer-, irodatechnikai berendezés gyártók és forgalmazók környezetbarát termékeinek, valamint az irodai szolgáltatók seregszemléje várja az odalátogatókat.

A KÖVET szervezésében 2011 első felében kerül sor az öt várost érintő Zöld Iroda Vándorkiállításra, melyek helyszínei: Szeged, Pécs, Győr, Dombóvár és Tatabánya. A pécsi helyszín ad otthont a 2011-es Zöld Iroda verseny félnapos műhelymunkájának.

Bővebb információ a Zöld Iroda versenyről, a vándorkiállításról a http://www.zoldiroda.hu/ oldalon található.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük