A Gelllért hegyi víztározó belülrőlA Gelllért hegyi víztározó belülrőlA fővárosi közszolgáltató cégek közül a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Közterület-fenntartó, a Fővinform és a Temetkezési Intézet egyszerre nyi

A Gelllért hegyi víztározó belülrőlA Gelllért hegyi víztározó belülrőlA fővárosi közszolgáltató cégek közül a Fővárosi Vízművek, a Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Közterület-fenntartó, a Fővinform és a Temetkezési Intézet egyszerre nyitja meg kapuit a lakosság előtt. A 2009. május 16-i nyílt nap keretében 10-től 16 óráig szakemberek mutatják meg a város működését.

 

  A közszolgáltatói nyitott napok célja, hogy a budapestiek jobban megismerhessék a városlakók kényelmét szolgáló tevékenységeket. Ezek a szolgáltatások sok esetben láthatatlanok és teljesen természetesek. Most betekintést nyerhetünk a kulisszák mögé és szabadon besétálhatunk olyan telepekre, intézményekbe, melyek egyébként nem látogathatók.

Megnézhetjük a szolgáltatások mögött rejlő hatalmas infrastruktúrákat. Az ingyenes program keretében szakemberektől kaphatunk választ kérdéseinkre.

Megtudhatjuk, hogy hova viszi a kukásautó a szemetünket, mi történik aztán vele, vagy honnan érkezik a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer, a csapvíz, és hova távozik, hogy aztán a biológiai tisztítást követően a Dunába engedhető legyen.

Megnézhetjük a közlekedési információk áramlását, a mindennapi forgalmat segítő tevékenységet.

A vállalkozó szelleműek még a legmisztikusabb helyekre is ellátogathatnak. A programokról részletesebben a társaságok honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük