2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Lenhardt Ibolya: Bemutatom Robert B. Haas fotóművészt

2 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/6581"><img class="image thumbnail" src="/files/images/bobby.thumbnail.jpg" border="0" alt="Robert B. Haas" title="Robert B. Haas" width="72" height="100" /></a><span style="width: 70px" class="caption"><strong>Robert B. Haas</strong></span></span>A madártávlatból készült fotók különösen érdekesek számunkra (akik sajnálatos módon nem tudunk repülni). <span class="inline left"><a href="/node/6581"></a></span>egymotoros repülőt és helikoptert használt a fényképezéshez, hiszen ő is csak ember. De milyen szemekkel és tehetséggel van megáldva!</p><p>

 

robert b. haasRobert B. HaasA madártávlatból készült fotók különösen érdekesek számunkra (akik sajnálatos módon nem tudunk repülni). egymotoros repülőt és helikoptert használt a fényképezéshez, hiszen ő is csak ember. De milyen szemekkel és tehetséggel van megáldva!

 

robert b. haasRobert B. HaasA madártávlatból készült fotók különösen érdekesek számunkra (akik sajnálatos módon nem tudunk repülni). egymotoros repülőt és helikoptert használt a fényképezéshez, hiszen ő is csak ember. De milyen szemekkel és tehetséggel van megáldva!

A flamingócsapat egy érdekes pillanatát örökítette meg, amikor az ezernyi rózsaszín madár egy hatalmas flamingó alakzatba rendeződött.

flamingókFlamingókRendeződött? De spontán módon. A művésztől megkérdezték, hogy milyen csemegével vette rá a madarakat a dologra, ő csak mosolygott, hiszen szó sincs beavatkozásról, itt a jó időben, jó helyen, nagyon jó érzékkel látó művész tehetsége alakította ki a kompozíciót.

A hófehérnek látszó folyót is éppen jó szögből, érdekes fényben sikerült megörökítenie. Természetesen nincs befagyva a víz, és egyébként nem tejből van…

Robert B. Haas huszonhat éves kora óta fotózik, és ennek tizenhárom éve, tehát még fiatal ember, de már az egész világon ismerik.

Előző albuma Afrikát ábrázolta (az istenek szemével) tehát itt is felülről csodálta a tájat és az állatokat.

Következő munkája az Északi sarkvidék bemutatása lesz. Láthatóan már indulna is, mert ez az élete, minden szépséget felfedezni, és bemutatni. Exupéry szavai jutnak eszembe: „Jól csak a szívével lát az ember"

Ennyire jól pedig csak kevés ember lát, ezért hálásak lehetünk a művésznek, hogy segít nekünk meglátni a szépet.

k.thumbnail 040 fotóját a mai naptól megtekinthetik az Alexandra Könyvesházban (a Károly körút 3/c címen).Ugyanitt megvásárolhatják új, gyönyörű könyvét, amelynek címe: Latin-Amerika a kondorkeselyű szemével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.