2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

LG Electronics (LG) alaposan tászervezte a konszern felépítését a hatékonyság és az új vállalati stratégia jegyében

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/21870"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image3.thumbnail_26.jpg" border="0" width="100" height="57" /></a></span> <p>Az LG Electronics (LG)  igazgatótanácsa 2009. január 1-jétől érvénybe lépő a vállalat felépítését érintő stratégiai változásokat jelentett be.</p><p>

 image3.thumbnail 26

Az LG Electronics (LG)  igazgatótanácsa 2009. január 1-jétől érvénybe lépő a vállalat felépítését érintő stratégiai változásokat jelentett be.

 image3.thumbnail 26

Az LG Electronics (LG)  igazgatótanácsa 2009. január 1-jétől érvénybe lépő a vállalat felépítését érintő stratégiai változásokat jelentett be.

 

Az LG átszervezésének középpontjában az a törekvés áll, hogy teljes üzleti megoldásokkal válaszoljon a jövő kihívásaira. A vállalat portfoliójának átszervezése a meglévő területeken maximalizálja a növekedési potenciált, egyúttal pedig teljesen új területek kialakítására teremt lehetőséget.

„A változásoknak köszönhetően vállalatunk ideális helyzetben lesz, hogy megfeleljen a jövő kihívásainak. Ez a stratégia biztosítja számunkra, hogy a folyamatosan bővülő fogyasztói piacon még nagyobb részesedésre tegyünk szert. Emellett a változás hozzájárul ahhoz, hogy az LG az eszközökön túl teljes megoldásokat is kínáljon, és magasabb szinten elégítse ki meglévő, illetve jövőbeli ügyfeleink életmódbeli igényeit" – mondta Yong Nam, az LG Electronics alelnöke és vezérigazgatója.

Az LG stratégiájának középpontjában a vállalat négy üzletágának – háztartási elektronika (DA), digitális kijelzők (DD), digitális média (DM), valamint mobilkommunikáció (MC) – strukturális átszervezése áll, ami a mobilkommunikáció mellett négy vadonatúj egységet jelent: szórakoztatóelektronikai (HE), háztartási elektronikai (HA), légkondicionáló (AC), valamint üzleti megoldások (BS) divízió.

Home Entertainment Company – Szórakoztatóelektronikai Divízió

Az otthoni szórakozást garantáló HE lesz az az üzleti egység, amely a televíziókészülékekkel, plazmamodulokkal, valamint audio- és videotermékekkel kapcsolatos technológiákra összpontosít. A vállalat a korábbi digitális kijelzők (DD), illetve digitális média (DM) csoportokból áll majd. Az újonnan létrehozott vállalat elnök-vezérigazgatójának Simon Kang-et nevezték ki, aki korábban az LG Digital Display Company elnökhelyettese és vezérigazgatója volt.

Home Appliance Company – Háztartási Elektronikai Divízió

A HA egység az LG hűtőszekrényeket, mosógépeket, konyhai- és egyéb háztartási elektronikai eszközöket foglalja magában. Az LG Home Appliance csapat vezetésével Young Ha Lee-t bízták meg, aki korábban az LG Electronics Digital Appliance Company elnök-vezérigazgatója volt.

Air Conditioning Company – Légkondicionáló Divízió

Az LG rendkívül sikeres légkondicionálók csapatát leválasztották a vállalat háztartási elektronikai részlegéről, hogy kizárólag a kereskedelmi, illetve otthoni légkondicionálásra, az otthoni hálózatokra (HomeNet), valamint az épületfelügyeleti rendszerekre (BMS) fókuszáljon. Az új vállalat vezérigazgatója Hwan Yong Nho elnökhelyettes, aki előzőleg a háztartási elektronikai üzletág légkondicionáló részlegének vezetője volt.

Business Solutions Company – Üzleti Megoldások Divízió

Ez az új szervezeti egység olyan integrált megoldásokat biztosít majd az ügyfeleknek, amelyek kihasználják az LG hardver, szoftver, tartalom és rendszerek terén szerzett szakértelmét. Az LG Business Solutions Company kereskedelmi (B2B) monitorokra, szállodai televíziókra, digitális médiafelület alkalmazásokra, biztonsági, valamint telematikai rendszerekre összpontosít majd. B.B. Hwang, a Digital Media csoport elnökhelyettese és vezérigazgatója változatlan beosztásban vezeti majd az LG Business Solutions csapatát.

Mobile Communications Company – Mobilkommunikáció Divízió

Az LG nagy hírnévnek örvendő Mobile Communications részlege, amely kulcsfontosságú szerepet játszik a vállalat jövőbeli stratégiájában, változatlan formában működik tovább. Dr. Skott Ahn, aki korábban elnökhelyettes és vezérigazgató volt, a továbbiakban új szerepkörben, elnök-vezérigazgatóként vezeti ezt a vállalati egységet.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.