Első közlemény

Első közlemény

Tisztelt Betegeink! Az utóbbi időben kórházunkban elterjedt az a rémhír, hogy az Igazgatóság meg akarja szüntetni a Lúdtalp osztályt. Ennek a minden alapot nélkülöző mendemondának ne dőljenek be. A láb alapvető feladata az, hogy a testsúlyt átvigye a talajra. Ez úgy valósul meg, hogy a felső lábtőcsonkon, az úgynevezett ugrócsonton keresztül a testsúly a láb támaszkodási pontjaira kerül. Orvosaink tudják ezt és mindent megtesznek a sikeres terápia érdekében. Mielőbbi gyógyulást kíván az osztályvezető főorvos.

Második közlemény

Kedves Kollégáim! Mindannyian tudjuk, hogy osztályunk kitűnően működik és az első és ötödik lábközépcsont (metatarsus) fejénél alkalmazott műtéti technikánk világszínvonalú. Kisebb problémáink adódnak, de ezzel ne törődjenek, végezzék továbbra is lelkiismeretesen munkájukat, nyugtassák meg betegeinket, hogy jó kezekben vannak. Ez év végéig talán még az ügyeleti díjak kifizetésére is sor kerülhet.

Harmadik közlemény

Kedves Betegeink! Az utóbbi időben itt-ott hallani, hogy a Lúdtalp osztály átszervezésre kerül. Ez annyiban igaz, hogy kisebb módosításokat hajtunk végre a sikeresebb gyógyítás érdekében. A gyógyszerhiány is rövidesen megszűnik. Ettől függetlenül naponta tapasztalhatják, hogy az ápolónő hiány ellenére mindenki előbb-utóbb megkapja a szükséges kezelést.

Negyedik közlemény

Orvosainknak, belső használatra! A Lúdtalp osztály átszervezése kisebb zökkenőkkel ugyan, de megfelelő úton halad. Valószínűleg nem lesz létszám leépítés, de ha igen, az csak az intenzívebb és gyorsabb gyógyítás érdekében. Kérem továbbá kollégáimat, hogy műtéteknél jobban ügyeljenek a diagnózisra. Előfordult, hogy egy beteg bal lábának sorozatos mikrosérülésénél egy sikeres műtéttel pótolták ugyan a folytonossági hiányt, de a jobb lábán. Nem szeretném, ha ez még egyszer előfordulna.

 

Ötödik közlemény

Tájékoztató Betegeink részére. A Lúdtalp Osztály átszervezésének kérdésében jelenleg nem áll módunkban tájékoztatást adni, mert folyamatban lévő ügyekről információkat kiszolgáltatni az Önök érdekében szigorúan tilos. További intézkedésig a röntgen, CT és MRI vizsgálatok szünetelnek, kivéve a csontdaganatok esetében. De ez ne aggassza Önöket, mert a kamillás borogatásokat változatlanul megkapják.

 

Hatodik közlemény

Kérem orvoskollégáimat, hogy a Lúdtalp osztály megszűnése előtt két-három nappal tájékoztassák betegeiket arról, hogy a lúdtalp nem betegség. Ha valakinek fáj a lúdtalpa, vegyen egy betétet a szaküzletben.

Láng Róbert

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük