2022.augusztus.15. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ma megnyílt Arena Plaza – Magyarország legnagyobb bevásárlóközpontja Budapesten

5 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/7302"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Arena1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Képsorozatunk: Az építkezés története madártávlatból 1." title="Képsorozatunk: Az építkezés története madártávlatból 1." width="100" height="73" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Képsorozatunk: Az építkezés története madártávlatból 1.</strong></span></span> <p>November 15-én nyitotta meg kapuit Budapest legújabb bevásárló és szórakoztatóközpontja, az Arena Plaza. A nyitásra kicsit később a reggeli több helyen megjelent időponttal ellentétben délután egykor került sor, míg a szalagátvágási ceremóniára délután négy órakor került sor a Kerepesi úti főbejárat melletti sátorban.</p><p>

 képsorozatunk: az építkezés története madártávlatból 1.Képsorozatunk: Az építkezés története madártávlatból 1.

November 15-én nyitotta meg kapuit Budapest legújabb bevásárló és szórakoztatóközpontja, az Arena Plaza. A nyitásra kicsit később a reggeli több helyen megjelent időponttal ellentétben délután egykor került sor, míg a szalagátvágási ceremóniára délután négy órakor került sor a Kerepesi úti főbejárat melletti sátorban.

 képsorozatunk: az építkezés története madártávlatból 1.Képsorozatunk: Az építkezés története madártávlatból 1.

November 15-én nyitotta meg kapuit Budapest legújabb bevásárló és szórakoztatóközpontja, az Arena Plaza. A nyitásra kicsit később a reggeli több helyen megjelent időponttal ellentétben délután egykor került sor, míg a szalagátvágási ceremóniára délután négy órakor került sor a Kerepesi úti főbejárat melletti sátorban.

 Az Aréna Plaza jelenleg Magyarország legnagyobb bevásárló-, és szórakoztatóközpontja. A csaknem 180 ezer négyzetméteres területből 66 ezer négyzetméteren  több mint kétszáz üzlethelyiséget adtak bérbe.

2.2.Az Arena Plaza várhatóan nem csupán méretei miatt lesz az egyik legkedveltebb bevásárlóközpont Magyarországon. A  10 ezer négyzetméter alapterületű Tesco hipermarket és a 22 termes multiplex mozi, ahol Magyarország első három dimenziós IMAX mozija is megtalálható, igazi különlegesség lesz.  A többszáz nagyobb méretű üzletben a jólismert márkanevek mellett számos olyan világmárkával is találkozhatnak majd a vásárlók, amelyek először mutatkoznak be nálunk. A legnagyobb világmárkák mellett, többek között a hatalmas német áruház, a Peek&Cloppenburg mega-boltja, a H&M, a C&A, az Electro World és az Inditex csoport (Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho) kiváló minőségű termékeit vásárolhatják meg.

3.3.A legújabb trendek szerelmesein kívül a sportrajongókra is gondolt a bevásárlóközpont. Olyan világmárkák üzletei várják a vásárlókat, mint az Adidas,

a Columbia, a Dockyard, Hervis, Nike, Nike Women, Puma és az O'Neil márkák.

4.4.A főváros legújabb bevásárlóközpontja fomáját illetően is egyedülálló. Az ellipszis alaknak köszönhetően egyszerűbb a közlekedés épületen belül, könnyebben megtalálhatóak és megközelíthetőek az üzletek. Emellett, a közel 3000 férőhelyes parkoló is a lehető legkényelmesebbé teszi a bevásárlóközponthoz való eljutást.

5.5.Az Arena Plaza, a Keleti Pályaudvar mellett helyezkedik el. A építési területet 2005 novemberében az izreali-holland érdekeltségű  Plaza Centers N.V. vette meg a francia Bouygues-csoporttól. Az alapkőletétel 2006. március 7-én volt, a 20 hónapig tartó építkezés során az épitők rendkívüli óvatossággal próbálták megőrizni a terület építészettörténeti szempontból fontos jellegzetességeit.. Ebbe beletartozott az egykori Ügető műemlék jellege és a Plaza melletti Kerepesi út felújítása is.

a (tömeg)közlekedési kapcsolatok borzasztóakA (tömeg)közlekedési kapcsolatok borzasztóakAmi gondot jelethet, hogy jelenleg veheti a kis ásd el magad felszerelést, aki tömegközlekedéssel próbálja megközelíteni, netán felpakoltan elhagyni a plázát. Jelnleg csak egy troli jár arrafele. Az egész pontosan a Keleti Pályaudvar és a Népstadion megállók között félúton – kb negyedóra kutyagolás – érhető el. Elvben a Keleti Pályudvar és a Népstadion állomások között cirkulálni fog két Plaza busz (kicsit leharcolt BKV csuklós remekművek)de ez édekevés az üdvösséghez, ide valami radfikálisabb megoldás kellene. Különben az újságíró a most nyitáskor tömött folyosókat látva Lurdy ház néptelenséget vizionált.  Az egész különben – nem véletlenül – a bécsi Shopping city süd hangulatát idézi.

6.6.Ma még a parkolók nagy részében sártenger és szemét várta a nagyérdeműt, de az üzletek nagy része már gőzerővel akciózótt és működött. Ez a helyzet az elkövetkezendő napokban konszolidálódni fog.

 A Plaza Centers 1996 óta van jelen a Kelet-, és Közép európai régióban („CEE – Central and Eastern Europe") és elsőként hozott létre nyugati-stílusú bevásárlóközpontokat  Magyarországon. A csoport a Kelet- és Közép-európai régióban rekord sikerrel építette ki és fejlesztette  bevásárló és szórakoztatóközpont hálózatát. Fejlesztéseik sikerét jelzi, hogy az üzletközpontok  iránt rendkívül nagy az érdeklődés a bérlők és felvásárlók részéről egyaránt. A Plaza Centers a közelmúltban a Kelet- és Közép-európai régió területén kívül Indiában keresett új piaci lehetőségeket és elképzelhető, hogy Ázsiában is lesznek érdekeltségeik.

7.7.A befektetői csoport eddig 26 bevásárló és szórakoztatóközpontot és egy irodaházat épített, amelyek kiadásra illetve eladásra kerültek.  Ezek közül 21 központot a francia  Klepierre vásárolt fel, amely a második legnagyobb bevásárlóközpont üzemeltető és tulajdonos Európában. Tíz országban összesen 230 bevásárlóközpont van a tulajdonában. További négy bevásárló és szórakoztató központ került eladásra a Dawnay Day Csoportnak, Nagy-Britannia egyik vezető intézményi ingatlan befektetőjének, amelynek összesített bruttó nyeresége meghaladta a 4 milliárd dollárt.

8.8.A budapesti  Arena Plaza 2007. augusztus 7-én rekordáron, 390 millió euróért került az Active Asset Investment Management-nek (Aaim) tulajdonába, amely Nagy-Britannia leggyorsabban fejlődő kereskedelmi ingatlan befektető csoportja.

9.9.Csak Magyarországon a Plaza Centers rekordja lenyűgöző. A Plaza Centers Magyarországon 1996 – ban elsőként a Duna Plázát nyitotta meg, amelyet azóta további 16 projekt követett: Csepel Plaza (1997), Debrecen Plaza (1998), Győr Plaza (1998), Alba Plaza (1999), Pécs Plaza (1999), Sopron Plaza (1999), Kanizsa Plaza (2000), Kaposvár Plaza (2000), Miskolc Plaza (2000), Nyír Plaza (2000), Szeged Plaza (2000), Szolnok Plaza (2001), Savaria Plaza (2002), Zala Plaza (2002), Balaton Plaza (2002), Balaton Plaza (2004), Arena Plaza (2007), összesen több mint 561 000 négyzetméternyi területet épített be.

10.10.A Plaza Centers N.V részvényeit a londoni tőzsdén vezették be 2006. November 1-én. A vállalat közel 166 millió Font bruttó hasznot hozott és részvényei a „Plaz" árfolyam távjelző néven szerepel a tőzsdén. Ezt, 2007. Október 19-én a Varsói Tőzsdén „PLZ" részvényként jegyezte be a Plaza Centers.

http://www.arenaplaza.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.