2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Magic: a technológia választása nem műszaki, hanem üzleti kérdés

5 perc olvasás
  <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/43326"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_265.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="40" /></a></span>A Magyarországon közel 20 éve működő Magic (Onyx) Magyarország konferenciát rendez 2010. szeptember 14-én <em>Hatékonyság az informatikában 2010</em> címmel, ahol „all-in-one" és integrált megoldásokat mutatnak be üzleti döntéshozóknak. </p><p> 

 

image1 265.thumbnailA Magyarországon közel 20 éve működő Magic (Onyx) Magyarország konferenciát rendez 2010. szeptember 14-én Hatékonyság az informatikában 2010 címmel, ahol „all-in-one" és integrált megoldásokat mutatnak be üzleti döntéshozóknak.

 

 

image1 265.thumbnailA Magyarországon közel 20 éve működő Magic (Onyx) Magyarország konferenciát rendez 2010. szeptember 14-én Hatékonyság az informatikában 2010 címmel, ahol „all-in-one" és integrált megoldásokat mutatnak be üzleti döntéshozóknak.

 

Az elsősorban informatikai kis- és középvállalatoknak szóló eseményen az előadók többek között esettanulmányokon keresztül is bemutatják, hogyan növelhetik piacképességüket és termelékenységüket a hazai cégek, fejlesztési költségeik csökkentése mellett. A rendezvényt szervező Magic szemléletváltást sürget, miszerint az informatikai fejlesztés nem csupán technikai, hanem elsősorban üzleti kérdés.

Az informatikai rendszer fejlesztéseinek tipikus hibái közé sorolható, amikor szükségtelen kockázatot vállal a megrendelő azzal, hogy jelentős költségráfordítás mellett viszonylag lassan, tehát több hónap alatt valósítja meg a szoftverfejlesztéseket. Így a beruházás, vagyis az it-fejlesztés gazdasági szempontból is értékelhetetlenné válik, mert a magas ráfordítás nem térül meg. A példa nagyon is életszerű, hiszen megtörtént eseten alapul: egy a GVOP pályázatokat – ügyfél oldaláról – felügyelő vállalkozás megállapodást kötött a kiválasztott fejlesztőcéggel. Az együttműködés célja egy szolgáltatásként értékesíthető egyszerű és feladat-orientált projektmenedzsment szoftver kifejlesztése volt. A fejlesztés 10. hónapjában a megállapodás érdektelenné vált: a GVOP projektek lezárultak, a félkész szolgáltatás pedig nem volt eladható. A ráfizetés mértéke minimálisan egy jól felszerelt középkategóriás új autó ára volt…

A fenti analógia tanulsága életbevágóan fontos lehet a hazai kkv-k számára, akik a soron következő uniós pályázatokra (is) alapozzák fejlődésüket. Különösen a mai pénzügyi környezetben és folyamatosan változó üzleti igények világában veszélyes a vevő kegyeiért egymással versengő piaci szereplők számára, ha a fejlesztések során nem veszik figyelembe a két legfontosabb szempontot: a legkevesebb befektetéssel a leggyorsabban elérhető megoldást válasszák.

Az informatikai rendszerek kiépítése és fenntartása bizonyítottan összefüggnek a költséghatékonysággal és a termelékenységgel. Lassan tudomásul kell vennie minden informatikai vállalkozásnak, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy az adott célt milyen időn belül és mekkora költségek mellett érhetik el. A mai helyzetben ez az, ami leginkább a versenyképességüket meghatározza. Ilyen körülmények között egyáltalán nem érthető, hogy pl. a költséghatékonyságot leginkább meghatározó fejlesztési technológia kiválasztásának kérdését a vállalati vezető vagy tulajdonos miért delegálja a műszaki kollégának. Pedig a tapasztalataink szerint ezt teszi az informatikai vállalkozások többsége." – véli Szluha Márton, a Magic (Onyx) Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A költséghatékony technológiák alkalmazása – elsődlegesen a rendszerintegráció területén – szintén az egyik legfontosabb szempont kellene, hogy legyen az informatikát alkalmazó vállalatoknál, hiszen ezen cégek it költségeinek jelentős részét a rendszerek megfelelő együttműködésének fenntartására fordított összegek teszik ki. Bár sokan tisztában vannak azzal, hogy a vállalat működésével ezek a költségek, sajnos folyamatosan növekednek, ebben az esetben egy, az említett célra tervezett integrációs eszköz csodákat tud tenni.

A vállalatok esetében a különböző szoftverek megfelelő integrációja, az egyes bevezetendő új szolgáltatások platformja, az informatikai fejlesztésekre szánt költségek, a technológia üzemeltetésének költsége, vagy éppen a jövő üzleti modelljeként emlegetett internet alapú üzleti vállalkozás modelljére történő áttérés mind-mind olyan gazdasági kérdések, amelyek egy adott szervezet jövője szempontjából kulcsfontosságú. A technológiaválasztás szabadságát hirdető, izraeli központú Magic (Onyx) Magyarország 2010. szeptember 14-én fél napos konferenciát szervez a budapesti Ramada Plaza Hotelben Hatékonyság az informatikában 2010 címmel, ahol esettanulmányokon keresztül mutatják be, hogy a hazai szoftverfejlesztő kis- és középvállalkozások miként növelhetik termelékenységüket és felelhetnek meg a piac legújabb kihívásainak, a fejlesztési költségek csökkentése mellett. A konferencia legfőbb célja, hogy szemléltesse: a korszerű, komplex technológiák igenis összefüggnek a költséghatékonysággal, és hogy a kkv-knak csak a kiadások csökkentésével, gyors és korszerű technológiával van esélyük a nemzetközi vállalatok mellett – akár őket kiszolgálva – életben maradni, piacképesen. Ezért tartják úgy a Magic-nél, hogy a technológia választása nem műszaki, hanem üzleti kérdés.

Az esettanulmányok mellett a szervező hazai cég vezetője a fejlesztőeszköz-választás szempontjairól tart előadást, majd a Magic Software Enterprises részéről Eyal Pfeifel műszaki igazgató külföldi példákon keresztül mutatja be az iBolt és az integrációs eszközök alkalmazásának műszaki és üzleti indokait.

Az eseményen Németh Mónika főosztályvezető a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében tart előadást.

http://www.magicsoftware.com/hu/news-and-events/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.