Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Esztergomi Szervezete hagyományteremtő szándékkal rendezi meg 2010. szeptember 8-9-én Esztergomban a Magyar Energetikai Vállalkozók és Feltalálók Fórumát.

 

   

Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Esztergomi Szervezete hagyományteremtő szándékkal rendezi meg 2010. szeptember 8-9-én Esztergomban a Magyar Energetikai Vállalkozók és Feltalálók Fórumát.

 

   


    A fórum olyan kérdésekre keresi a megoldásokat, amelyek ma egy-egy közösség legnagyobb terheit, legérzékenyebb kihívásait jelentik, legyen szó a közvilágításról, termálvíz-, szélenergia-, vagy hulladék hasznosításról, esetleg vízgazdálkodásról.

    Ennek segítésére, kérdőívet küldtek ki a magyar önkormányzatok részére, hogy felmérjék igényeiket és energiafelhasználásukat. Ezek visszaküldői között ingyenes részvételeket sorsoltak ki, melyek Kecskemét, Mórahalom és Kaskantyú települések lettek.

    Egy kerekasztal beszélgetésen belül bemutatásra kerülnek sikeres önkormányzati energetikai fejlesztések, példaértékű környezettudatos és takarékos helyi energetikai megoldások.

    Külön megtiszteltetés számukra, hogy a németországi Merkendorf is elfogadta felkérésüket és részt vesz a beszélgetésben, hogy beszámoljon energia parkjukról és kitüntetésükről.

    Továbbá céljuk, hogy a két napos program során kiemelt helyet kapjanak a sikeres energetikai fejlesztések, a magyar feltalálók és ötleteik és azok hasznosításának lehetőségei.

    De mindezek mellett terítékre kerülnek majd a  nagy  vezetékes energiaszolgáltató vállalatok újdonságai, az új kormány szándékai és energiapolitikája is!

    Ingyenes energetikai szakkiállítás

    A konferenciával egybekötve kerül megrendezésre a Vármúzeum területén, ahol számos cég mutatja be szolgáltatásait, termékeit. Ez bárki számára megtekinthető, legyen az önkormányzat, vállalkozás, magánember vagy diák. A lényeg az, hogy minél többen tájékozódjanak az energiahatékonyságról és a megújuló energiák adta lehetőségekről.

http://www.foenergetikus.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük