Európai Unió zászlaja 

Egy új hazai és európai uniós szintű verseny indult útjára idén Kiváló Online Gyermektartalom Díj (European Award for Quality Online Content for Children) néven. A vetélkedő célja, hogy összegyűjtse és rangsorolja a legjobb minőségi online gyermektartalmakat.

 

Európai Unió zászlaja 

Egy új hazai és európai uniós szintű verseny indult útjára idén Kiváló Online Gyermektartalom Díj (European Award for Quality Online Content for Children) néven. A vetélkedő célja, hogy összegyűjtse és rangsorolja a legjobb minőségi online gyermektartalmakat.

 

A 2010-2011-es évben első ízben kerül meghirdetésre ez a verseny tizennégy Biztonságosabb Internet Központ és az Európai Bizottság Biztonságosabb Internet Programja közös szervezésében.

A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díjra a nevezés határideje: 2011. január 24. A díjkiosztó ünnepségre 2011. február 8-án kerül sor, a Safer Internet Day (Biztonságos Internet Nap) rendezvény keretében. Az európai verseny nyertesei 2011 júniusában vehetik át díjaikat.

A hazai előválogatót, a Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj versenyt a Safer Internet Plus Program (Biztonságosabb Internet Program) hazai konzorciumi tagjai közül a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) koordinálja, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ), a SIP program hazai konzorcium vezetőjének támogatásával.

A verseny célkitűzése a 6-12 év közötti korosztályt megcélzó minőségi online tartalmak bemutatása és értékelése, valamint olyan minőségi online tartalmak előállításának ösztönözése, amelyek a gyermekek javát szolgálják (oktatja őket, tájékoztatást nyújt számukra, fejleszti képzelőerejüket stb.).

Valamennyi résztvevő országban a versenyre két kategóriában lehet nevezni az alábbi leosztásban:

Felnőtt: ide értve a kereskedelmi-, állami- és civil szervezeteket, valamint a 18 év feletti felnőtt magánszemélyeket egyénileg vagy csoportosan

Felnőtt kategória díja: Wacom digitalizáló tábla

Fiatalok: 12-17 év közötti fiatalok egyénileg vagy iskolai osztályokként / csoportokként

Fiatalok kategória díja: Xbox 360 4GB konzol + Kinect

A magyar versenyt média-megjelenéssel támogató szervezetek között a szervezők különdíjat osztanak ki. A Magyar Kiváló Online Gyermektartalom Díj verseny különdíjaként az eredményhirdetés után a győztes a "Gyermekbarát Média 2011" címet kapja.

„Gyermekbarát Média 2011" különdíj: gravírozott arany toll

A versenykiírásról, a szabályokról és a jelentkezés feltételeiről további információ a  http://www.saferinternet.hu/node/113 weboldalakon található.

Online jelentkezési lap: www.matisz.hu/Nevezesi-lap.536.0.html

A magyar verseny támogatója a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság.

További információ:

Pethő Zsófia 

 telefon: +36 1 475 7027, +36 30 436 37 67                                                                     

Borsi Zsuzsanna

telefon: +36 1 475 7017, +36 70 70 80 574  

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat                        

             

e-mail: petho@gyermekmento.hu                                 e-mail: borsi@gyermekmento.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük