www.uni-obuda.huwww.uni-obuda.hu

Eredményesen zárult 2010. január 10-én az Óbudai Egyetem rektora és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által első alkalommal megszervezett Pályaválasztási Szülői Értekezlet az intézmény Bécsi úti főépületében.

 

www.uni-obuda.huwww.uni-obuda.hu

Eredményesen zárult 2010. január 10-én az Óbudai Egyetem rektora és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat által első alkalommal megszervezett Pályaválasztási Szülői Értekezlet az intézmény Bécsi úti főépületében.

A pályaválasztás előtt álló középiskolás tanulók felsőoktatási intézmény választásában a családi környezet meghatározó szerepet játszik. Ezért tartották fontosnak a szervezők, hogy a szülők, családtagok megismerjék a pályaválasztás jelentőségét, a képzés kínálatát, illetőleg a 2011. évi felvételi eljárást, annak teendőit. A rendhagyó Szülői Értekezlet az érdeklődőkkel megosztotta a továbbtanulást érintő információkat, a végzettek elhelyezkedési lehetőségeit és segítséget nyújtott a még döntés előtt álló családoknak, biztosítva az eligazodást az Óbudai Egyetem által kínált képzési területeken.

Dr. Fodor János rektorhelyettes megnyitó beszédében hangsúlyozta, az intézmény státusza egy évvel ezelőtt megváltozott – főiskolából egyetem lett -, ezért fontos, hogy tájékoztassák a pályaválasztás előtt állókat a továbbtanulást érintő információkról.

Ezt követően az egyetem rektora, Dr. Rudas Imre az intézmény múltját mutatta be az 1395-ben, Luxemburgi Zsigmond által alapított Óbudai Egyetemtől a 2010-ben újraalapított XXI. századi Óbudai Egyetemig. Bemutatásra kerültek a nemzetközi és hazai, sport és tanulmányi versenyeken kiváló eredményt elért hallgatók is.

A következő előadó, Dr. Gáti József kancellár az Óbudai Egyetem képzési programját mutatta be a megjelent szülőknek, leendő hallgatóknak, majd Kártyás Gyula, oktatási főigazgató a 2011-es felvételi eljárást ismertette. Kuti János, a Hallgatói Önkormányzat alelnöke a szociális gondoskodást, a hazai és külföldi ösztöndíjak lehetőségeit osztotta meg az érdeklődőkkel.

A megnyitó után lehetőség nyílt személyes konzultációra az öt kar és két központ képviselőivel, valamint az érdeklődők megtekinthették az egyetem hallgatóinak sikeres projektjeit, így pl. a tésztahidakat, a pneumobilt, a lítium ionos elektromos járművet, hallgatók által tervezett ruhákat stb.

A rendezvény jövőbeli megrendezéséhez, fejlesztéséhez a résztvevők visszajelzéseire is számítanak a szervezők. A bemutatott és a http://bmf.hu/users/kissgergely/SZULOI.ZIP felületről letölthető prezentációkat a szervezők megküldték minden regisztrált résztvevőnek, valamint a programba bevont valamennyi középiskolának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük