Az immár 17. alkalommal megjelent Almanachot a magyar pénzügyi élet fekete dobozának is nevezik, vagy szeizmográfnak, de mindenképp kortörténeti dokumentum, mely híven tükrözi a piac aktuális tendenciáit. A középiskolások számára „Szabadsuli" indul a pénzügyi ismeretek megismertetésére.

 

Az immár 17. alkalommal megjelent Almanachot a magyar pénzügyi élet fekete dobozának is nevezik, vagy szeizmográfnak, de mindenképp kortörténeti dokumentum, mely híven tükrözi a piac aktuális tendenciáit. A középiskolások számára „Szabadsuli" indul a pénzügyi ismeretek megismertetésére.

Megjelent a Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach 2006-2007 kiadása. A hazai pénzügyi intézményrendszer egészét felölelő, közel ezer társaság adatait ismertető kiadványt a kiadó TAS-11 Kft. igazgatója Kerekes György sajtótájékoztató keretében mutatta be.

 A kötet egységes szerkezetben tekinti át a hazai pénzügyi szervezetek történetét, tevékenységét, bemutatva a társaságok pénzügyi adatait és vezető testületei összetételét. Az elmúlt 17 év folyamatos változásait híven tükrözi a kiadvány. A jelenlegi évfolyam adataiban is nyomon követhető, miként tűntek el régi, vagy tűntek fel a pénzpiacon új szereplők. Az Általános Értékforgalmi Bank és az Inter-Európa Bank tartozik az első csoportba. De sorra regisztrálhatók új szereplők. Az olasz Banco Popolare felvásárolta a malajziai tulajdonú IC Bankot, tulajdonost váltott az FHB, banki jogosítványt kapott a Bank Plus, és egy korábbi szövetkezeti hitelintézet átlépett a bank szektorba Kinizsi Bank néven.  Nagy számban kezdték meg magyarországi tevékenységüket az Európai Gazdasági Térségből érkező banki és biztosítói fióktelepek. Új biztosítók is jelentkeztek. Dr. Trunkó Barnabás a Magyar Biztosítók Szövetségének főtitkára a dinamikus növekedés tendenciáit számadatokkal támasztotta alá. Míg 1990-ben Magyarországon hat biztosító tevékenykedett, számuk ma már 31.- re tehető, 9 Európai Uniós fiók is működik hazánkban, valamint 165 EU.-s biztosító regisztrált határon túli szolgáltatásra. Összességében több mint 200 biztosítóval lehet nálunk szerződni. A kiadványból nyomon követhető az állami szektorban bekövetkezett átalakulás folyamatai is. Ez év végén megszűnik az ÁPV Zrt., a KVI és az NFA és olyan új szervezetekbe integrálódnak, mint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. valamint az azt irányító Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács.

www.ealmanach.huwww.ealmanach.hu Az Almanach szerkesztői megjelentetik a http://www.ealmanach.hu/  alatt a kiadvány online változatát is ahol több mint kétezer pénzügyi szervezet naprakész információit teszik közzé. Ennek révén két kattintással elérhető valamennyi pénzügyi szervezet adata. Érdekes interaktív kísérletet terveznek útjára indítani „Szabadsuli" néven. A 14 internetes előadás sorozatot középiskolák diákjainak és a felkészítő tanároknak szánják. A cél, hogy minél több gimnazista ismerkedjen meg a pénzportállal.

A XVII .évfolyam angol nyelvű kiadása december közepén jelenik meg. E kiadvány nem csak a hazánkban működő külföldi cégek és szakemberek tájékoztatását szolgálja, hanem tucatnyi külföldi országban is hozzáférhetővé válik a magyar piac iránt érdeklődők számára.

cimlap

Cím: Magyar Pénzügyi és Tőzsdei Almanach

        2004-2005

Szerző: n/a

Kiadó: TAS Kiadó

ISBN: n/a

Ár: 13.440 Ft

Tausz Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük