Szekeres Péter lett Magyarország legjobb tequila mixere, a bajnok Londonban képviseli hazánkat.

Szekeres Péter lett Magyarország legjobb tequila mixere, a bajnok Londonban képviseli hazánkat.

Egy rendkívül színvonalas és látványos verseny keretében kihirdették 2011. legjobb hazai tequila mixerét, aki győzelmével kijutott az El Jimador Bármixer Kupa Londoni versenyére. Második alkalommal rendezték meg Magyarország hivatalos tequila mixer versenyét, ahol 26 versenyző, köztük két hölgy mérte össze tudását és Mexikó első számú tequilájából, az el Jimadorból keverték az italkülönlegességeket. A tét a pénznyereményen és Mexikó első számú tequiláján, az el Jimadoron túl az európai versenyre való kijutás volt.

A résztvevőknek 7 perc alatt 5 Fancy italt kellett készíteniük el Jimador tequilából. A versenyt három szigorú szakmai és öt kóstoló zsűri felügyelte, akik az izgalmas és egyben látványos megmérettetés után nagyon pozitívan értékelték az estét. A bírák szerint tavalyhoz képest nagymértékű fejlődést mutattak a résztvevők. A gyönyörű poharakban csodálatos színek és ízek születtek. A kupaversenyt végül Szekeres Péter nyerte Spiritu el nevű kreációjával, Deák Olivér és Orosz Ákos előtt.

Szekeres Péter november 20-22. között Londonban bizonyíthat, ahol Európa 16 legjobb bármixerével méri össze tudását. Az El Jimador nemzetközi kupán nem kisebb feladat vár a profi mixerekre: meghatározni Mexikó elsőszámú tequilájának jövőbeli arcát. A versenyzők feladata eredeti long drink, eredeti koktél és eredeti shot italok készítése.

A győzteseket mindhárom kategóriában megkoronázzák és a legeredetibb stílus képviselője azon túl, hogy mindent visz, egy életre szóló szakmai élménnyel gazdagodik: eljuthat a legendás mexikói Casa Herradurába.

Az El Jimador jóvoltából létrejött magyarországi verseny célja a tehetségek felkutatásán túl, hogy népszerűsítse a kulturált tequilafogyást és felhívja a figyelmet arra, hogy a 100% agavéból készült párlat a pálinkához hasonlóan rendkívül ízletes ital, amelyet a szokásokkal ellentétben só és citrom nélkül, kortyolgatva is lehet élvezni.
Az El Jimador Mexikóban a vezető prémium tequila márka, de mondhatnám azt is, hogy Mexikó kincse. Különlegessége, hogy csakis 100%-ban kék agavéből készül. Nevét az agave ültetvényesekről kapta (el Jimadorok). Hét-nyolc év megfeszített türelem és aprólékos törődés után csak a legérettebb és legegészségesebb agavékat aratják le az 'El Jimador-ok', mellyel elkezdődik Mexikó első számú kék agavéből készült tequilájának gyártása.

Az első El Jimador Bármixer Kupán, melyet a múlt évben Barcelonában rendeztek, 10 ország 16 versenyzője küzdött három kategóriában a különleges fődíjért, az utazásért az el Jimador házába, a Casa Herrudába. Mondanom sem kellene, illetve természetesen magyar siker született. Keresztes Ferenc és Ludányi István a nemzetközi zsűrit elkápráztatva az első és második helyet szerezték meg. Remélhetjük, hogy hagyományt teremt novemberben Londonban Szekeres Péter? Bízunk benne, hogy a képzeletbeli dobogó felső fokán találkozunk vele.

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük