Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. felhívja az úthasználók figyelmét arra, hogy a 2010-ben vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje január 31-én, hétfőn éjfélkor lejár.

 

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. felhívja az úthasználók figyelmét arra, hogy a 2010-ben vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje január 31-én, hétfőn éjfélkor lejár.

A magyarországi gyorsforgalmi úthálózat, valamint egyes főúti szakaszok igénybevételéhez szükséges éves e-matricák érvényességi ideje a tárgyévet követő január 31-éig tart. A 2010-ben vásárolt éves jogosultságok tehát 2011. január 31-éig, azaz hétfő éjfélig érvényesek.

Az éves e-matricák 2011-ben az alábbi árakon szerezhetők be:

Kategória

Ár

D1

40 000 Ft

D2

115 000 Ft

D3

172 000 Ft

D4

215 000 Ft

Kérjük az úthasználókat, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék, rendelkeznek-e érvényes úthasználati jogosultsággal. A vonatkozó jogszabályi előírások szerint a díjköteles autópálya- és főúti szakaszokat csak érvényes e‑matricával lehet igénybe venni, tehát azt már a pályára való felhajtás előtt meg kell vásárolni.

Az úthasználati jogosultságot az ÁAK Zrt. ügyfélszolgálati irodáin, viszonteladó partnerein keresztül, valamint az Interneten vagy mobiltelefon segítségével lehet beszerezni. Ugyanakkor felhívjuk a vásárlók figyelmét, hogy az éves e-matricát csak az ügyfélszolgálati irodákban, a viszonteladó partnereknél és az Interneten lehet megvásárolni, SMS-ben azonban még nem.

A virtuális díjfizetési lehetőségekről a http://www.autopalya.hu/ weboldalon (Díjfizetés / Virtuális matrica), valamint az ország egész területéről helyi tarifával hívható kékszámon (06-40-40-50-60) lehet bővebben tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük