2022.05.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Már Magyarországon is elérhető a Lenovo új ThinkPad Tabletje Android 3.1 operációs rendszerrel

5 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/53433"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Thinkpad+tablet_1.thumbnail.jpg" border="0" width="69" height="100" /></a></span>A Lenovo 2011.08.26-án  hazánkban is bejelentette új üzleti tabletjét. A ThinkPad Tabletet kifejezetten az állandóan mozgásban lévő szakembereknek fejlesztették ki. Választható digitális ceruzájával, normál méretű USB portjával, SD kártyaolvasójával és mini HDMI csatlakozójával, valamint a szintén választható, legendás minőségű, optikai TrackPointtal rendelkező külső billentyűzet dokkolóval a ThinkPad Tablet valódi üzlettárssá válhat. Az NVIDIA Tegra 2 dual core processzorok pedig gondoskodnak a párhuzamos feladatok megfelelő sebességű futtatásáról, a még gyorsabb web böngészésről Flash támogatással, illetve a kis fogyasztásnak köszönhetően a hosszú akkumulátor üzemidőről.</p> <p> 

A Lenovo 2011.08.26-án  hazánkban is bejelentette új üzleti tabletjét. A ThinkPad Tabletet kifejezetten az állandóan mozgásban lévő szakembereknek fejlesztették ki. Választható digitális ceruzájával, normál méretű USB portjával, SD kártyaolvasójával és mini HDMI csatlakozójával, valamint a szintén választható, legendás minőségű, optikai TrackPointtal rendelkező külső billentyűzet dokkolóval a ThinkPad Tablet valódi üzlettárssá válhat. Az NVIDIA Tegra 2 dual core processzorok pedig gondoskodnak a párhuzamos feladatok megfelelő sebességű futtatásáról, a még gyorsabb web böngészésről Flash támogatással, illetve a kis fogyasztásnak köszönhetően a hosszú akkumulátor üzemidőről.

 

A Lenovo 2011.08.26-án  hazánkban is bejelentette új üzleti tabletjét. A ThinkPad Tabletet kifejezetten az állandóan mozgásban lévő szakembereknek fejlesztették ki. Választható digitális ceruzájával, normál méretű USB portjával, SD kártyaolvasójával és mini HDMI csatlakozójával, valamint a szintén választható, legendás minőségű, optikai TrackPointtal rendelkező külső billentyűzet dokkolóval a ThinkPad Tablet valódi üzlettárssá válhat. Az NVIDIA Tegra 2 dual core processzorok pedig gondoskodnak a párhuzamos feladatok megfelelő sebességű futtatásáról, a még gyorsabb web böngészésről Flash támogatással, illetve a kis fogyasztásnak köszönhetően a hosszú akkumulátor üzemidőről.

 

Az adatok védelméről a többszintes biztonsági rendszer gondoskodik, míg az olyan üzleti megoldások, mint például a lopásgátló szoftver vagy a Computrace* – mely lopás vagy elvesztés esetén működésképtelenné teszi a gépet – jelentősen megkönnyítik az IT szakemberek munkáját. További biztonsági jellemzők közé tartozik a virtuális alkalmazásokat támogató Citrix*, a beavatkozás-mentes telepítést lehetővé tevő LanDesk* és a levelezés biztonságáról gondoskodó Good Technology*.

 

A ThinkPad Tablet 10,1 hüvelykes képátlóval és WXGA (1280×800) felbontású kijelzővel rendelkezik, súlya pedig nem éri el a 750 grammot. A kiváló IPS kijelző 178 fokos betekintési szöget biztosít, időtállóságáról pedig a karcmentes Corning* Gorilla* üveg gondoskodik.

 

ThinkPad Tableten utazás közben is gond nélkül dolgozhatnak az üzletemberek, Microsoft Office dokumentumaik megtekintésében és szerkesztésében a DataViz „Documents to Go" alkalmazása támogatja őket. Ha csak gyors jegyzetet készítenének, a speciális ThinkPad digitális ceruzával lejegyezhetik gondolataikat, melyet a táblagép automatikusan digitalizál. Ha még nagyobb rugalmasságra van szükségük, akkor a külső billentyűzettel rendelkező dokkolót csatlakoztatva kényelmesen és gyorsan gépelhetnek, illetve a pöcökegér segítségével könnyedén navigálhatnak.

 

A WiFi kapcsolattal, az ingyenes 2GB-os felhő alapú tárhellyel, a normál méretű USB kimenettel, az SD kártyaolvasóval és a Lenovo egyedülálló fájlmásoló eszközével a felhasználók könnyedén megoszthatják egymással és más eszközeikkel média fájljaikat és dokumentumaikat. A prezentációk során a beépített mini-HDMI port segítségével egy külső monitorhoz csatlakoztathatják a táblagépet, így a felhasználói élmény tovább fokozható. Emellett könnyedén szinkronizálhatják fájljaikat és mappáikat minden alkalommal, amikor egy Windows 7-es számítógéphez csatlakoztatják a tabletet.

 

Olyan alkalmazásokkal, mint pl. a ooVoo, a kettős HD kamerának köszönhetően kristálytiszta videokonferenciát kezdeményezhetnek. Folyamatosan kapcsolatban lehetnek barátaikkal, üzleti partnereikkel a Lenovo exkluzív SocialTouch alkalmazását használva, ami a közösségi hálókat, e-maileket és naptár bejegyzéseket egyetlen könnyen kezelhető felületbe integrálja.

 

A ThinkPad Tablet számos eszközhöz és hálózathoz tud csatlakozni rendszergazdai beavatkozás nélkül. A felhasználó vállalati hálózati jelszavának megadása után a Good for Enterprise speciálisan hitelesített alkalmazással egyszerűen és biztonságosan csatlakozhat a hálózati eszközökhöz és a vállalati levelezéséhez. Az adatbiztonságról többszintű biztonsági rendszer gondoskodik, mely magába foglalja az SD kártya titkosítását, az elveszett eszköz használhatatlanná tételét és egy lopás gátló szoftvert.

 

A ThinkPad Tablet vásárlói hozzáférhetnek a Lenovo teljes vállalati-szintű szolgáltatás portfóliójához, többek közt a ThinkPlus terméktámogatáshoz, ami az üzleti vásárlók számára közvetlen kapcsolatot biztosít a Lenovo erre a területre specializálódott tapasztalt szakembereivel, akik a tablet és Android specifikus területen is képesek segítséget nyújtani. Továbbá opcionálisan megvásárolhatják a Tablet Protection szolgáltatást, mely fedezetet nyújt az üzleti ügyfeleknek a nem garanciális sérülések esetén is, legyen szó működési vagy strukturális hibáról,  leejtés, leöntés, elektromos hullámok vagy egyéb hatások okozta sérülésről, mely hétköznapi használat során következett be.  Mindezeken kívül a nagyvállalatok részére elérhetőek a gépek egyedileg testreszabott és telepített rendszerekkel, így biztosítva, hogy a kicsomagolás után azonnal használatra készen álljanak.   

 

 

Lenovo Alkalmazás Bolt – Prémium tartalom

 

Az Android Marketen megtalálható ezernyi alkalmazáson kívül a Lenovo tablet felhasználók hozzáférhetnek a Lenovo Alkalmazás Bolthoz, ahol olyan népszerű alkalmazásokat vásárolhatnak meg, melyeket kifejezetten a Lenovo tabletek számára fejlesztettek. A Lenovo Alkalmazás Bolt rendkívül széles választékot kínál például zenei tartalmakból, könyvekből, üzleti hatékonyságot növelő eszközökből, közösségi hálózati, időjárás-jelentő vagy nyomtató alkalmazásokból.

 

 

Ár és elérhetőség

 

A 16 GB-os ThinkPad Tablet WiFi-vel rendelkező modellje szeptember végétől bruttó 139.900F-tól, a 32GB-os 3G-vel rendelkező modellje pedig várhatóan 179.900Ft-tól lesz elérhető a hazai forgalmazóknál. A ThinkPad tablet 1 év szerviz garanciával kerül a piacra. Az alapgarancia opcionálisan további 2 évvel, 3 évre bővíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.