http://sunbelt.hu/http://sunbelt.hu/

A Sunbelt Software  2008 július 8-án bejelentette népszerű személyi tűzfalának 4.6.1839-es kiadását. A Személyi Tűzfal legújabb változata számos újdonságot tartalmaz, egyúttal már Windows Vista operációs rendszer alatt is működik.

 http://sunbelt.hu/http://sunbelt.hu/

A Sunbelt Software  2008 július 8-án bejelentette népszerű személyi tűzfalának 4.6.1839-es kiadását. A Személyi Tűzfal legújabb változata számos újdonságot tartalmaz, egyúttal már Windows Vista operációs rendszer alatt is működik.

 Az évtizedes fejlesztési múltra visszatekintő Személyi Tűzfal az operációs rendszerek tűzfalainál lényegesen jobb védelmet nyújt, hiszen hatékonyan véd a hálózati támadások ellen, egyúttal pedig a honlapokra zsúfolt reklámok letöltésének megakadályozásával felgyorsítja az internet-böngészést.

Miért hasznos a különálló tűzfal?

Az elmúlt években az operációs rendszerek fejlesztői külön gondot fordítottak arra, hogy tűzfal is biztosítsa a számítógép védelmét és akadályozza a károkozók terjedését. A Microsoft operációs rendszerei a Windows XP SP2-es változata óta rendelkeznek saját tűzfallal. Ugyanakkor a Windowsba és a különféle internet-biztonsági csomagokba beépített tűzfalak – bár biztonságérzetet adnak, hiszen egy teljes védelmi rendszerrel együtt érhetőek el és a fejlesztők neve garanciát jelent a felhasználók szemében – nem jelentenek megoldást a nehezebben kivédhető támadásokra, például sem az új, még ismeretlen féregvírusok ellen, sem a biztonsági réseket kihasználó hackertámadások ellen nem hatékonyak. A biztonsági szoftver-specialista Sunbelt által alkalmazott Host Intrusion Prevention System (HIPS) alapú védelem a gyakori puffer-túlcsordulásos és kód-beillesztéses támadások kivédésére hivatott, amely támadások tették lehetővé a 21. század legnagyobb féregvírus-járványait. A HIPS védelem megakadályozza, hogy káros alkalmazások épüljenek be az internet-böngészőbe – ezáltal eltérítve a keresési eredményeket, illetve kéretlen reklámokat jelenítve meg. A szoftverben megtalálható a hálózati behatolás-megelőző (NIPS és IDS) is, amely a gyakori hacker-támadások ellen nyújt megbízható védelmet. A Sunbelt Személyi Tűzfala ugyanis a behatolási kísérleteket egy automatikusan karbantartott támadási mintákat tartalmazó adatbázis alapján azonosítja, amely segítségével könnyen megakadályozza a távoli támadók hozzáférését a számítógéphez, hiszen azonnal beazonosítja a behatolási módszert. Haladó felhasználók a tűzfal által biztosított viselkedés alapú felügyelet segítségével a nem kívánatos programokat futás közben, a gyanús tevékenység elvégzése előtt blokkolhatják, míg alkalmazásonként szabályozható más folyamatok indítása, a futtatható fájlok módosítása vagy az alkalmazás kéretlen megváltozásának (potenciális fertőzésének) felismerése.

Internet böngészés gyorsan, reklámok nélkül

A felhasználók minden nap megtapasztalhatják a Személyi Tűzfal egyik legnagyobb előnyét, a hirdetések szűrését. A legtöbb internetes oldalon ugyanis már több a reklám, mint a szerkesztőségi tartalom, gyakran töltődnek lassabban a honlapok, mert a túlméretes reklámoknak is le kell töltődniük. A Személyi Tűzfal nem csupán a pop-up és pop-under ablakok felbukkanását akadályozza meg, hanem az oldalon található legtöbb reklám betöltését is így gyorsítva az internetezést – amely ráadásul a forgalom alapú mobil internetszámlát is segít kontroll alatt tartani, hiszen nem kell a drága videós reklámokat letöltenünk ahhoz, hogy a keresett tartalmat böngészhessük.

Ingyenes magyar verzió

A Sunbelt Személyi Tűzfal magyar nyelvű változata ingyenesen is védelmet nyújt, illetve a 30 napos próbaváltozatot is elérhető a http://www.sunbelt.hu/ oldalról. A fejlett HIPS behatolás-megelőző rendszer és a plusz szolgáltatások használatához licenc szükséges, amely egy gépre mindössze évi 5.990 forintba kerül. A Sunbelt Személyi Tűzfal az egyedülálló családi licencben is elérhető: bruttó 9990 Ft-os éves díjért a tűzfal egy háztartás összes asztali számítógépére és laptopjára telepíthető – vagyis korlátlan számú pc védelme biztosítható kevesebb mint két licenc áráért.

 http://sunbelt.hu/Szemelyi-Tuzfal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük